Sâmbătă,
04.02.2023
Ceata
Acum
-0°C

Premiera pe tara: pe autostrada Orastie – Sibiu se va turna asfalt si la minus 8 grade Celsius!

Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, a declarat marţi, la Geoagiu, judeţul Hunedoara, unde a inaugurat şantierul de construcţie a lotului 1 al autostrăzii Orăştie-Sibiu, că se va lucra la autostrăzi şi pe timpul iernii acolo unde lucrările pot fi executate la temperaturi scăzute.

Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, a inaugurat marţi, la Geoagiu, judeţul Hunedoara, şantierul de construcţie a lotului 1 al autostrăzii Orăştie-Sibiu, care face parte din Coridorul Paneuropean IV Nădlac-Constanţa.

Boagiu a declarat că, pentru prima oară, constructorilor de autostradă din România li se cere să lucreze şi pe timpul iernii.

"Intrăm într-o perioadă nouă, o eră nouă, aş spune, pentru că decizia pe care am luat-o este cea de a lucra şi pe timp de iarnă acolo unde avem lucrări care pot fi executate la temperaturi scăzute. Apreciez mobilizarea multora dintre constructori care deja identifică soluţiile tehnice să putem să lucrăm la -1,-2, -3 şi chiar la -8 grade Celsius", a spus Boagiu.

Ea a stat de vorbă cu directorul de proiect de la lotul 1 al porţiunii de autostradă Orăştie-Sibiu, Marius Mitrofan, şi i-a spus că deja alţi constructori au făcut teste de turnare a asfaltului la -8 grade Celsius şi rezultatele au arătat că se poate lucra.

"O companie a testat asfalt la -8 grade Celsius. Au făcut testele ai noştri de la calitate şi a ieşit foarte bine, deci nu avem nicio problemă să stăm peste iarnă", a spus ministrul Transportului.

Mitrofan i-a răspuns că o să fie "un singur anotimp în construcţii".

Întrebat dacă se poate lucra la temperaturi sub limita îngheţului, Mitrofan a spus: "Sunt lucrări cu specific pe timp friguros. Există un normativ care permite acest lucru. Nu pot să spun că se poate lucra la -30 de grade Celsius, dar în anumite condiţii se pot executa lucrări, terasamente la aceeaşi calitate, ca şi în perioada călduroasă".

Lotul 1 al autostrăzii Orăştie-Sibiu traversează judeţele Hunedoara şi Alba, având o lungime de 24,11 kilometri.

Lucrarea este contractată în asociere de compania Strabag şi are ca termen de execuţie luna aprilie a anului 2013.

Lotul 1 al autostrăzii Orăştie-Sibiu porneşte de la nodul Orăştie şi se întinde până la nodul rutier Sebeş Vest.

Citeşte şi:

Ministrul Transporturilor: de la Nădlac la Sibiu se va circula pe autostradă în primăvara lui 2013

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus