Miercuri,
29.11.2023
Innorat
Acum
2°C

S-a rupt sacul cu promisiuni: Ce-ar putea trece prin gara Sibiu? Un tren de mare viteza!

 

Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu spune că se află în studiu de fezabilitate construcția unei linii de cale ferată pentru trenuri de mare viteză. În anul 2020 ar putea trece prin Sibiu trenul de mare viteză ce va face legătura între București și Arad. Prețul estimat al proiectului: 10 miliarde de euro. ”Anca Boiagiu susține că proiectul pe care toată lumea „îl tratează cu scepticism“, linia de mare viteză care va lega Ungaria de România, se elaborează deja studiul de fezabilitate, care va fi urmat de a doua etapă: finanțarea. ”Chiar dacă cei de la minister spun că îi interesează în mod special acest proiect, în prezent nu există niciun grup de lucru sub egida instituției care să lucreze la el“, a declarat pentru revista Capital, Ștefan Roșeanu, senior partner Club Feroviar. Este susținută ideea unei linii (București-Constanța-Brașov-Sibiu-Deva-Arad) care va dubla Coridorul IV, pe care în prezent se fac investiții pentru reabilitare. 
În realitate, ruta Sibiu - București se face acum cu trenul accelerat în șapte ore și costă 47 lei. Călătoria cu rapidul pe aceeași direcție dureză cu o oră mai puțin și costă 64 lei.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

1 comentarii

sibianca

Acum 12 ani

HAHAHAHAHAHAHAHA si HAHAHAHAHAHA ma stric de ras ,aia cum ca o sa avem autostrazi prin...2080 o mai cred ca de, se lucreaza pe \'ci pe colo\' la unele tronsoane dar asta cu \'TGV\'(cica si oarecum) prin hermannstadt:))) sa fim seriosi. acum 2 ani parca vroiau sa inchida buna parte din cai ferate si acum viseaza la mare viteza?:)) o doamne, la alegerile din...cand draq or fi...ce promit? racheto-bus hermannstadt-luna?:))
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus