Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
9°C

Aproape o tona de benzina si peste noua tone de motorina disparute la ISU Sibiu

Direcţia Generală de Audit din cadrul MAI a verificat 182 de unităţi ale inspectoratelor de armă, context în care a constatat lipsa a zeci de tone de motorină şi benzină, cauzele fiind anchetate de procurori.

Din ordinul ministrului Administraţiei şi Internelor, Direcţia Generală Audit din cadrul MAI a efectuat, în perioada 14-18 noiembrie, o misiune de audit în scopul determinării faptice a stocurilor de carburanţi, a modului de ţinere a activităţii contabile, precum şi a executării inventarierii carburanţilor în cadrul unităţilor ministerului, informează, joi, MAI, citată de Mediafax.
 
Verificarea s-a făcut la 182 de structuri aparţinând tuturor inspectoratelor de armă (Poliţie, Jandarmerie, IGSU, IGAv. etc).
În cadrul controlului s-a constatat o lipsă de 24,3 tone benzină şi 8 tone motorină la IPJ Tulcea. Pentru lipsa constatată, ministrul Administraţiei şi Internelor a ordonat Direcţiei de Control din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române efectuarea cercetării în vederea stabilirii faptelor ce au condus la prejudicierea patrimoniului IPJ Tulcea.
 
De asemenea, s-au constatat lipsa a 13,34 tone benzină şi 3,5 tone motorină la IPJ Arad (cauza fiind cercetată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad), a 0,9 tone benzină şi 9,16 tone motorină la ISU Sibiu, pentru care a fost sesizat Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Cluj, a 2 tone benzină şi 3,76 tone motorină la ISU Braşov, fiind sesizat Parchetul Militar Braşov şi a 0,8 tone benzină la IPF Timiş, situaţie aflată în cercetare de către organele unităţii.
 
Totodată, s-au constatat deficienţe în ţinerea şi înregistrarea în contabilitate a cantităţii de carburanţi, în modul de executare a inventarierilor lunare, precum şi a modului de depozitare a carburanţilor.
Ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, a dispus structurilor de specialitate şi inspectoratelor generale măsuri administrative şi organizatorice pentru remedierea deficienţelor constatate şi pentru stabilirea responsabilităţilor.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus