Marţi,
25.01.2022
Innorat
Acum
-6°C

DGASPC Sibiu recrutează asistenți maternali

DGASPC Sibiu recrutează asistenți maternali

În cadrul proiectului “TEAM – UP: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor”, Direcția Generală de Asistență  Socială și Protecția Copilului Sibiu a demarat campania de identificare și recrutare a persoanelor care sunt interesate de profesia de asistent maternal profesionist.

Prin derularea proiectul „Team Up“, DGASPC Sibiu își propune să angajeze în cursul anului 2020 cel puțin 10 asistenți maternali profesioniști. Aceștia vor beneficia, în cadrul proiectului, alături de toţi asistenţii maternali angajaţi, de cursuri de pregărire profesională, care să conducă la dezvoltarea competenţelor profesionale şi la creşterea calităţii îngrijirii acordate copiilor aflaţi în plasament.

Asistentul maternal profesionist este persoana fizică, atestată, care asigură prin activitatea pe care o desfăşoară la domiciliu, creşterea, îngrijirea şi educarea necesare dezvoltării armonioase a copiilor pe care îi primeste în plasament sau în încredinţare.

În anul 2019,  ca urmare a evaluărilor au fost atestate şi angajate ca asistenți maternali  20 de persoane, acestea asigurând copiilor pe care îi au în îngrijire un climat familial propice unei dezvoltări armonioase. Asistenţii maternali beneficiază de un salariu de încadrare în funcţie de vechimea în muncă, de sporuri specifice conform legislaţiei muncii, inclusiv indemnizaţie de hrană  iar pentru copiii din plasament se acordă lunar alocaţia de plasament în cuantum de 600lei/ copil- 900 lei dacă copilul este cu dizabilități  şi alocaţia de stat.

În primele trei luni ale anului 2020, au fost recrutate în vederea angajării ca și asistenți maternali profesioniști 6 persoane.

În momentul de față în cadrul DGASPC Sibiu sunt angajați 145 de AMP care îngrijesc la domiciliu 242 de copii. Dintre aceștia 27 de copii sunt cu dizabilități.

Pentru obținerea de informații suplimentare privind procedura de obținere a atestatului de asistent maternal, persoanele interesate se pot adresa Serviciului Management de Caz pentru  Asistență Socială din cadrul D.G.A.S.P.C Sibiu, cu sediul în municipiul Sibiu, str. Mitropoliei nr. 2, la numărul de telefon 0269/232066.

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus