Cu câteva zile înainte de termenul prevăzut de legea care impune reorganizarea instituțiilor bugetare în vederea reducerii cheltuielilor, conducerea Consiliului Județean Sibiu a dat publicității propunerile referitoare la reforma aparatul birocratic. Una din principalele modificări este cea referitoare la fuziunea prin absorbție a Serviciului public Sala Transilvania de către Centrul județean pentru conservarea și promovarea culturii tradiționale „Cindrelul-Junii”.
2.029 este numărul de posturi aprobate la nivelul administrației județene, dintre care maxim 101 sunt de conducere, se arată în proiectele propuse pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Județean Sibiu, programată pentru după-amiaza zilei de joi. Reorganizarea administrativă are termen în 30 iunie 2024.
Cea mai mare parte a acestui număr de posturi se află în cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului – 1.290 de posturi, din care 44 de conducere. „Se majorează numărul total de posturi aprobat pentru toată structura DGASPC Sibiu de la 1288 la 1290, ca urmare a preluării Centrului de Consiliere pentru Agresori în structura DGASPC Sibiu, Centru care are aprobat 2 posturi”, se arată în raportul de specialitate care însoțește proiectul de hotărâre referitor la reorganizarea DGASPC Sibiu.
Consultă aici în formă integrală proiectul de hotărâre referitor la reorganizarea DGASPC Sibiu
Junii „absorb” Sala Transilvania
Printre prevederile Legii nr. 296/2023 (privind unele măsuri fiscal-bugetare pentru asigurarea sustenabilităţii financiare a României pe termen lung) în baza căreia are loc reorganizarea instituțiilor publice, se cere desființarea instituțiilor publice cu personalitate juridică al căror număr de posturi aprobate este mai mic de 50. În această situație se află Serviciul Public Sala Transilvania, cu un număr maxim de 16 posturi, din care două de conducere. Cum acesta nu mai poate avea personalitate juridică, administrația județeană a decis fuziunea cu „Cindrelul Junii”, având în vedere că ambele entități sunt încadrate din punct de vedere bugetar la capitolul Cultură, recreere și religie.
„Propunem fuziunea prin absorbţia Serviciului public Sala Transilvania Sibiu de către Centrul județean pentru conservarea și promovarea culturii tradiționale „Cindrelul-Junii” Sibiu. Activitatea Serviciului Public Sala Transilvania Sibiu se preia de către un serviciu nou-înfiinţat în cadrul Centrului „Cindrelul-Junii”. Totodatǎ, fuziunea prin absorbţie a Serviciului Sala Transilvania Sibiu de cǎtre Centrul „Cindrelul-Junii” Sibiu este oportunǎ având în vedere cǎ instituţia publicǎ de culturǎ este o instituţie publicǎ din categoria instituţiilor de spectacole şi concerte. Menţionǎm cǎ, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale „Cindrelul-Junii” Sibiu a organizat de-a lungul timpului mai multe spectacole la Sala Transilvania, acesta fiind o locaţie potrivitǎ pentru astfel de evenimente. Desigur, prin aceastǎ propunere de reorganizare a Serviciului public nu se modificǎ destinaţia specificǎ a Sǎlii Transilvania de organizare sau gǎzduire a unor evenimente sportive, însǎ forma de reorganizare propusǎ va diversifica activitǎţile desfǎşurate în aceastǎ locaţie”, se arată în proiectul referitor la fuziune.
Proiect în care se face referire și la parcările pe care le administrează Sala Transilvania (cea de lângă sala polivalentă și cea de pe str. Constituției). „Desigur, parcarea va rǎmâne în continuare la dispoziţia cetǎţenilor conform sistemului de taxare stabilit şi aprobat”, se arată în proiect.
Ca urmare a fuziunii, numărul de posturi din cadrul Centrului „Cindrelul Junii” se majorează de la 73 la 87 de posturi, dintre care trei de conducere.
Crește aparatul de specialitate al CJ Sibiu
Pentru că limita numărului de posturi permite, conducerea CJ Sibiu a decis ca în cadrul reorganizării impuse de lege să înființeze încă 23 de posturi în aparatul de specialitate. „Numǎrul total de posturi aprobate se majoreazǎ de la 146 posturi la 168 de posturi, din care 17 funcţii de conducere cu exceptia funcţiei publice de secretar general al unitǎţii administrative teritoriale, respectiv de administrator public, reprezentând un procent de 10%”, se arată în proiectul aferent.
Posturile care se înființează sunt în mai multe servicii și compartimente ale CJ Sibiu: de la Serviciul administrație publică și coordonare spitale, la Strategii dezvoltare economică și socială, Relații Publice și Informatică sau Resurse Umane. În toate cazurile se arată că este nevoie de posturi suplimentare ca urmare a volumului mare de muncă.
Cel mai mare număr de posturi suplimentare este alocat Direcției Economice, unde două noi posturi apar la Financiar-Contabilitate și alte două la Administrare Buget. „Suplimentarea numǎrului de posturi este necesarǎ având în vedere complexitatea activității și volumul mare de lucru în cadrul celor douǎ structuri de specialitate din cadrul Direcţiei Economice pentru îndeplinirea tuturor obligațiilor ce derivă din prevederile legale incidente în materia gestionǎrii fondurilor publice. Totodatǎ, menţionǎm cǎ în subordinea Consiliului Judeţean Sibiu regǎsim instituţii publice şi servicii publice de interes judeţean cu personalitate juridicǎ care sunt coordonate în activitǎţile economice privind aprobarea bugetului anual de venituri şi cheltuieli”, se arată în raportul de specialitate care însoțește proiectul de hotărâre”.
Cinci posturi de șefi desființate la ASTRA
219 posturi sunt prevăzute în organigrama Muzeului ASTRA, dintre care 26 sunt de conducere. Pentru a se încadra în prevederile Legii 296/2023, reorganizarea Muzeului va duce la desființarea a cinci posturi de șefi de serviciu, și anume cele de la Editura ASTRA Museum. Revista Transilvania, de la Cercetare și restaurare bunuri culturale, de la Tehnic, Achiziții publice, de la Dezvoltare Multimedia și, respectiv, Managementul Proiectelor.
Ca urmare a cerințelor legii, se desființează și cele două birouri din cadrul Muzeului, cel de Management al Resurselor Umane și cel de Marketing și relații umane.
Consultă aici, în format integral, proiectul de hotărâre referitor la Muzeul Astra
În ceea ce privește structura Aeroportului Internațional Sibiu, aici nu intervin modificări în structura celor 111 posturi, dintre care 15 sunt de conducere.
La Direcția județeană de evidență a persoanelor Sibiu, în schimb, sunt 31 de posturi, dintre care patru de conducere, unul urmând a fi desființat. „Se propune desființarea funcției publice de conducere de director executiv adjunct. Atribuțiile postului de director executiv adjunct vor fi preluate de directorul executiv și de structura de specialitate în domeniul economic al DJEP Sibiu”, se arată în proiectul referitor la Direcția de evidență a persoanelor, proiect care poate fi consultat în format integral aici.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi
Tag-uri: protectia copilului. reorganiz , junii sibiului fuzioneaza sala , Sala Transilvania , Junii Sibiului , Asistenţă Socială , Cindrelul Junii
Vizualizari: 7422
Ultimele comentarii
Acum 8 ore
Predator
Acum 8 ore
Mihai Muntean
Acum 8 ore
@john
Acum 9 ore
Sibian
Acum 9 ore
Kukuruku