Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Ariton: in 2012 vindem actiuni de la Petrom, Transgaz si Romgaz

 

Statul român va scoate încă o dată la vânzare, la începutul anului viitor, pachetul de acţiuni deţinute la Petrom, va încerca să vândă 15% din Transelectrica şi va lista la Bursa de Valori Bucureşti 15% din Transgaz şi respectiv Romgaz, a declarat ministrul economiei, Ion Ariton, citat de realitatea.net. Nu se poate vorbi de "eşec" în cazul încercării nereuşite a statului de a vinde, în iulie 2011, un pachet din acţiunile Petrom, a declarat, într-un interviu acordat presei austriece, Ion Ariton, ministrul economiei, comerţului şi mediului de afaceri. "Pur şi simplu am refuzat să vindem sub un anume preţ. Asta se poate întâmpla la orice vânzare de acest tip şi este un proces cât se poate de normal. Vom scoate pachetul la vânzare încă o dată, anul viitor", a declarat Ion Ariton într-un interviu acordat publicaţiei austriece Wirtschaftsblatt.
În baza programului de privatizare asumat şi convenit cu Fondul Monetar Internaţional, Banca Mondială şi Uniunea Europeană, guvernul a scos la vânzare, în iulie 2011, un pachet de 9,84% din acţiunile deţinute încă la OMV Petrom. La licitaţie au participat şase consorţii conduse de Goldman Sachs, Nomura, JP Morgan, Morgan Stanley, UBS şi Renaissance Capital, o bancă rusească de investiţii controlată de miliardarul Mihail Prohorov. Preţul anunţat la început a fost de 0,46 lei/titlu. Cu câteva zile înainte de sfârşitul ofertei, preţul a fost micşorat: 0,3708 lei/titlu. Intermediarii ofertei au propus un pret minim de 0,33 lei/actiune, însă guvernul a refuzat să vândă la acest preţ. Tot anul viitor, statul român intenţionează să vândă 15% din Transelectrica. "La începutul anului 2012, vrem să listăm 15% din Transgaz la Bursa de Valori Bucureşti, în acelaşi timp cu listarea a 15% din Romgaz", a mai declarat Ion Ariton pentru publicaţia citată.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

1 comentarii

valerian

Acum 12 ani

Da mai vindeti Transgazu si Romgazu sa aveti bani de campanie electorala . In loc sa vindeti companii care merg pe pierderi sau sa le inchideti , ele ne iau bani romanilor. Si colac peste pupaza mai iau cei de la Termoelectrica bani de craciun intre 2000-3000 lei si ei sunt datori vanduti la Romgaz.Ce sa mai vorbim de bugetari care au salariile taiate pentru a iesi din criza si isi iau bani de pe drepturile castigate in instante pana in 2016.Oare nu mai exista romani la conducerea tarii care sa gandeasca cu sufletu, chiar asa de rau am ajuns numai incompetentii ne conduc?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus