Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Targul de produse traditionale si ecologice se muta la Sala Transilvania

O nouă ediţie a Târgului de produse tradiţionale şi ecologice se va desfăşura în zilele de 3 şi 4 decembrie 2011, între orele 9-18, la Sala Transilvania Sibiu.

Bucuria sărbătorilor de iarnă va fi împlinită de tradiţia culinară românească, iar papilele gustative vor fi răsfăţate de preparatele alimentare tradiţionale româneşti. De la eveniment nu vor lispi platouri înfrumuseţate de preparate româneşti specifice locului: brânza de burduf, brânza telemea, produsele din lapte de capră, preparatele din carne de porc, care vor căpăta savoare prin fierbere, uscare sau afumare şi vor fi aromatizate de condimente îmbietoare.

Dulciurile vor fi dintre cele mai bune, din ingrediente naturale, frumoase şi apetisante nu prin ambalaj, ci prin delicateţea şi grija cu care sunt ornate (turte, alviţă,  plăcinte şi prăjituri, cozonaci) şi prin gustul care ne aminteşte de prăjiturile bunicii. Prăjiturile săseşti vor fi şi ele martore ale rafinamentului săsoaicelor.

În cadrul târgului, pensiunile din Mărginimea Sibiului, Valea Hârtibaciului, Cisnădie şi Mediaş îşi vor promova serviciile, inclusiv cele culinare, realizându-se şi o legătură de client-furnizor între pensiuni şi producătorii de produse tradiţionale şi ecologice.

Prin acest gen de  evenimente suntem invitaţi să ne susţinem producătorii în faţa avalanşei de produse frumos ambalate şi larg comercializate, însă din păcate puţin sănătoase.

Scopul organizării acestui târg este promovarea fermierilor şi a producătorilor de specialităţi tradiţionale de calitate cât şi prezentarea produselor tradiţionale atestate de  către Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

Târgul de Produse Tradiţionale şi Ecologice este organizat de către Direcţia pentru Agricultură Judeţeană Sibiu, Asociaţia producătorilor de produse tradiţionale şi ecologice Mărginimea Sibiului şi Complexul Naţional Muzeal ASTRA, cu sprijinul Consiliului Judeţean Sibiu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus