Miercuri,
05.10.2022
Cer Senin
Acum
13°C

Avocatul Chirila, platit ”modic” in procesul Primariei impotriva Curtii de Conturi

După cum era de așteptat, consilierii locali au adoptat proiectul de hotărâre referitor la angajarea avocatului Lucian Chirilă în procesul intentat de către Primăria Sibiu împotriva Curții de conturi a României. Procesul a pornit în urma unui control al inspectorilor Curții, care au decis că în 2010, angajații municipalității și ai serviciilor din cadrul Primăriei au primit, alături de salarii, sume nelegale în valoare totală de 5,5 milioane de lei.

Înaintea supunerii la vot a proiectului de angajare a lui Lucian Chirilă, consilierii PD-L Sibiu, prin vocea consilierului Flaviu Sorin Stoica, au cerut lămuriri. ”De ce nu s-a împuternicit o persoană din aparatul propriu al primarului să reprezinte în acest proces? Și care ar fi valoarea onorariului?”, a întrebat Stoica.
Cel care a răspuns întrebărilor a fost primarul Klaus Johannis. ”Deoarece în urma deciziei Curții de conturi am fost obligat să imput sumele aflate în discuție și consilierilor juridici din cadrul Primăriei. Dacă acești consilieri ne-ar fi reprezentat în proces se crea o stare de incompatibilitate. Suma de plătit va fi una modică”, a declarat primarul Klaus Johannis.

Proces abia la anul

Primul termen în procesul dintre administrația locală și Curtea de conturi a României a fost programat de Tribunalul Sibiu în 14 martie 2012. Avocatul Lucian Chirilă a fost angajat să ofere asistență și reprezentare în fața instanțelor judecătorești în procesul deschis împotriva deciziilor Curții de conturi referitoare la sumele amintite, precum și să redacteze și să susțină cererile de suspendare a respectivelor decizii. Avocatul a declarat pentru Turnul Sfatului că procesul este unul care poate fi câștigat de administrația locală. ”Analizând argumentele lor, mi s-au părut justificate. În principiu, nu m-aș fi angajat dacă nu credeam că sunt șanse”.
În contradictoriu cu inspectorii Curții de conturi, reprezentanții Primăriei Sibiu susțin că sumele ”contestate” nu sunt de natură salarială, ci sunt drepturi speciale, declarate legale și în urma unei hotărâri judecătorești rămasă definitivă irevocabilă din 2005.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

Alo, DNA?

Acum 10 ani

Lasa ba sasule vrajeala, spune cat e onorariul avocatului, ca si din banii mei il platesti!
Raspunde

sibianul

Acum 10 ani

Vai de banii sibienilor, Sibiul este indatorat prin creditele Primarului de a reface: Balea, V. Milea si Calea Dumbravii, cartierele marginase au strazi de pamant!!!
Raspunde

Floricel

Acum 10 ani

@Sibianul Ai dreptate frate, dar crezi ca-i pasa cuiva? Cand a candidat prima data (actualul primar), in primarie lucrau cam 350 de oameni. In campania electorala spunea ca trebuie sa mai reduca din ei. Iata ca s-a dublat numarul lor. :) Sunt 700 si iata ca mai fac si figuratie si nu vor sa dea banii primiti aiurea, inapoi. Bani pentru tinuta cica. Parca la firmele private primesti asa ceva. Trebuie dati afara, sa-si faca firme sau sa se angajeze la privat.
Raspunde

@Floricel

Acum 10 ani

Sunt perfect de acord cu tine, AFARA in frunte cu SASUL! strada mea din Lazaret este neasfaltata si stau langa podul garii, NU catre gusterita!!! si strazile din Sibiu sunt pline de gropi, doar cate bulevarde pe care circula Herr sunt bune!!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus