Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
11°C

Orchestra Nationala de Camera a Republicii Moldova in concert la Sibiu

Filarmonica de Stat Sibiu în colaborare cu Sala cu orgă Chişinău şi Liga culturală România-Franţa a pregătit iubitorilor de muzică un concert de Crăciun cu Orchestra Naţională de Cameră a Republicii Moldova. Aflaţi în premieră la Sibiu, membrii orchestrei din Chişinău vor susţine un concert la Sala Thalia, alături de invitaţii Maria Florea la vioară, Mihai Grosu la acordeon şi dirijorul Cristian Florea.

Programul concertului include compoziţii semnate Bach, Vivaldi, Mozart, Sarasate, Strauss, Anderson, Kreisler, Piazzola, Albinoni, Doga, Ceaikovski, Weiner, Gershwin şi Dinicu.

Orchestra Naţională de Cameră Chişinău colaborează permanent dirijorii Gh. Mustea, V. Doni, M. Secichin, O. Palymski. Printre perfomanţele Orchestrei Naţionale de Cameră se înscrie şi înregistrarea unui CD în colaborare cu trompetistul francez Bernard Soustrot. Fiind incluşi în componenţa Orchestrei Simfonice Europene, fondată de maestrul Cristian Florea, muzicienii din Orchestra Naţională de Cameră a Republicii Moldova au avut onoarea de a acompania pe diverse scene ale sălilor de concert din Europa somităţi din lumea muzicii, printre care tenorii P.Domingo şi J.Carreras, mezzo-soprana T.Berganza, pianistul A.Palei şi violonistul G.Croitoru.

Evenimentul va avea loc sâmbătă, 10 decembrie, de la ora 19:00. Preţul unui bilet este de 30 lei. Se acordă reducere de 50% pentru elevi, studenţi şi pensionari.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus