Miercuri,
30.11.2022
Ceata
Acum
-3°C

Mai sunt doua saptamani pana cand Sibiul isi face ”update la baroc”

Site-ul care promovează Sibiul în anul cultural 2012 ca fiind sub semnul barocului este funcțional începând cu 15 decembrie 2012. Peste un milion de lei vor fi cheltuiți, în perioada următoare, pentru a face reclamă Sibiului, orașul al cărui nume va fi alăturat, anul viitor, sintagmei ”Baroc. Update”. La fel, agenda culturală va beneficia de fonduri suplimentare.

Site-ul
conţine informaţii referitoare la cele şapte trasee incluse în proiectul promovat de municipalitate şi finanţat din fonduri europene, precum şi calendarul de evenimente culturale care vor avea loc în anul 2012. Calendarul de evenimente va ”updatat” după ce administrația locală va aloca fondurile fiecărui proiect selectat de reprezentanții Consiliului Local. Pentru agenda culturală a anului viitor au fost depuse 93 de proiecte, aflate acum în faza de evaluare. ”Vom avea un an cultural bogat şi pentru aceasta am decis ca bugetul alocat evenimentelor culturale de anul viitor să fie mai mare decât cel de anul acesta care a fost de aproximativ 2,3 milioane de lei”, a anunțat primarul Klaus Johannis.

Primul eveniment ”baroc. update”. Anul va fi deschis pe 31 decembrie

La fel ca în 2007, anul cultural ”Sibi. Baroc. Update” va fi deschis de către primarul Klaus Johannis, care va susține un mic discurs în Piața Mare, în noaptea anului nou. Primul eveniment inclus pe agenda anului cultural baroc este “Concertul de Anul Nou”, susţinut de Sibiu Youth Orchestra, la Sala Thalia, pe 31 decembrie, de la ora 19.00. Acelaşi concert va fi reluat în data de 1 ianuarie, pentru ca un număr cât mai mare de spectatori să urmărească acest concert.


Site-ul este un instrument destinat în principal agenţiilor de turism specializate pe incoming, dar şi turiştilor individuali în programarea traseelor pe care doresc să le viziteze. În construirea ofertelor lor, agenţiile de turism vor putea folosi atât informațiile cât și fotografiile din albumele foto ale paginii, municipalitatea acordând drepurile de autor asupra textelor şi fotografiilor postate pe site.

În secţiunele paginii web sunt descrise cele şapte trasee sau obiective propuse oaspeţilor care vizitează Sibiul: centrul istoric, Turnul Sfatului, Sistemul de fortificaţii, Biserici istorice, Traseul verde, Muzeul Astra şi Muzeul Brukenthal.

De pe acest site vor putea fi descărcate şi broşurile editate în cadrul acestui program pentru fiecare traseu sau obiectiv. De asemenea, pentru fiecare dintre cele 7 secţiuni sunt disponibile albume foto. Un element mai deosebit al site-ului este un panoramic al Pieţei Mari din Turnul Sfatului”,

Sursa: Primăria Sibiu

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Livia Sava

Acum 10 ani

Da\' traseu de fotbal de ce nu aveti?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus