Miercuri,
17.08.2022
Cer Senin
Acum
16°C

Sibienii sunt invitati la un concert special de Anul Nou

Concertul de Anul Nou din Sibiu îl va avea ca invitat, pentru al treilea an consecutiv, pe tânărul dirijor sibian Gabriel Bebeşelea, cel care va conduce Orchestra de Tineret a Sibiului (SYO) în evenimentul care va deschide proiectul “Sibiu: Baroc. Update”.

“Concertele de Anul Nou sunt o veche tradiţie vest-europeană, îndeosebi în capitala muzicii - Viena. Publicul sibian are ocazia să petreacă începutul de an într-o ambianţă deosebită învăluită de muzica clasică. Iniţiativa este cu atât mai bună cu cât în fiecare an publicului sibian îi este oferit alt fel de program muzical” a declarat dirijoul Gabriel Bebeşelea.

Programul concertului cuprinde compoziţii celebre semnate Rossini, Saint-Saëns, Mozart, Paganini, Ceikovski, Vivaldi şi Handel şi îi va avea ca solişti pe soprana Rodica Vică şi violonistul Alexandru Tomescu.

“Împreună cu Sibiu Youth Orchestra am încercat la fiecare ediţie a Concertului de Anul Nou să surprindem publicul sibian cu o anumită temă: pe lângă soliştii invitaţi la prima ediţie a existat balet, la a doua a fost în prim-plan melanjul dintre jazz/musical şi muzica clasică. Anul acesta propunem melomanilor sibieni o apropiere către Baroc prin invitarea sopranei Rodica Vică. Celalalt invitat de marcă, violonistul Alexandru Tomescu, ne va aduce în prim-plan aniversarea a 230 de ani de la naşterea lui Niccolo Paganini. În acest mod, împreună cu Sibiu Youth Orchestra, dorim să oferim publicului un Concert de Anul Nou cât mai select, prefigurând evenimentele muzicale din 2012” a adăugat tânărul dirijor sibian.

Concertul de Anul Nou de la Sibiu va avea loc sâmbătă, 31 decembrie 2011 şi duminică 1 ianuarie 2012, de la ora 19:00, la sala Thalia. Biletele au fost puse în vânzare la Librăria Humanitas şi în reţeaua magazinelor Germanos, Orange şi Vodafone precum şi pe eventim.ro. Preţurile biletelor este de 50, 70 şi 100 lei în funcţie de poziţia în sală.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus