Sâmbătă,
27.04.2024
Parțial Noros
Acum
17°C

Cum să ai un an nou fericit și bine intenționat?

Cum să ai un an nou fericit și bine intenționat?

Uite că a trecut și vacanța de iarnă!

Sper că ai avut zile frumoase. Parcă nici nu-mi vine să cred că 2024 e aici.

Știu că este momentul bilanțurilor, și e bine să-ți faci și tu această cercetare. Îți recomand să te uiți la 2023 și să vezi ce a funcționat și ce nu a funcționat pentru tine în anul care tocmai s-a încheiat. Este momentul ideal să-ți stabilești intențiile pentru 2024!

Aceste intenții îți recomand să se alinieze cu tine și valorile tale! Dacă încă nu ai definite aceste intenții, vreau să te ajut un pic.

Iată câteva lucruri pe care le poți face pentru a-ți contura intențiile, obiectivele sau alte planuri în acest an nou.

  1. Analizează cu atenție anul care tocmai s-a încheiat. Acordă-ți timp în calendar pentru acest proces. Cu ce realizări te mândrești? Ce provocări ai depășit? Ce a contat cu adevărat pentru tine?

 

  1. Definește-ți valorile. Ia în considerare primele 5 valori, și astfel vei avea o imagine foarte clară despre ce principii îți ghidează deciziile și acțiunile.

 

  1. Stabilește intenții realiste. Intențiile sunt mai mult decât obiective - sunt principiile călăuzitoare care îți influențează alegerile zilnice. Începe prin a stabili intenții care rezonază cu valorile tale de bază și se aliniază cu viziunea ta pe termen lung. Fii specific, realist și pozitiv. În loc să te concentrezi pe ceea ce dorești să eviți, încadrează-ți intențiile într-o lumină pozitivă.

 

  1. Prioritizează grijă de sine, răsfățul personal. Stabilește intenții care promovează bunăstarea fizică, emoțională și mentală. Indiferent dacă este vorba despre exerciții fizice regulate, practicarea atenției sau cultivarea unor relații sănătoase, a avea grijă de tine te va da puterea să treci mai bine prin provocările vieții.

 

  1. Construiește un sistem de monitorizare și verificare. Împărtășește-ți intențiile cu prietenii sau membrii familiei de încredere. A avea persoane care te pot monitoriza îți aduce motivație, responsabilitate și un sentiment plăcut în timp ce lucrezi spre obiectivele tale.

 

Te încurajez să acorzi ceva timp în următoarele zile pentru a reflecta și a-ți stabili intențiile pentru 2024. Cu adevărat, te poate ajuta să schimbi modul în care gândești, iei decizii și practic modul în care îți trăiești viața.

Îți doresc un An Nou fericit și cu mult spor!

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 5632

Corina Macrea

de Corina Macrea

Health Coach

0741313451

corinamacrea.ro

 

Comentarii

1 comentarii

Canaris

Acum 3 luni

Da, halatu', cât costă halatul?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus