Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
12°C

Mitropolia Ardealului a inaugurat un nou centru social, de care se bucura 30 de copii

Centrul de zi pentru copii al Asociaţiei “Soborul Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavriil” din Sibiu a fost sfinţit ieri de Înalt Preasfinţitul Laurenţiu, Mitropolitul Ardealului şi un sobor de preoţi. La eveniment au participat autorităţi locale, preoţi, credincioşi, iar cei 30 de copii care beneficiază de serviciile centrului au colindat, au recitat poezii şi au interpretat o scenetă de Crăciun.

Ziarul Lumina informează că piatra de temelie a clădirii unde funcţionează Centrul de zi de la Biserica “Trei Stejari”, cum este cunoscut sibienilor lăcaşul de cult amintit, a fost aşezată în urmă cu cinci ani. Aşezământul social ce a fost construit pe lângă una dintre bisericile simbol pentru Sibiu, este rodul dragostei comunităţii din cartierul sibian Trei Stejari.

Voluntari din rândul profesorilor pensionari şi activi, dar şi din rândul studenţilor sibieni, vin în fiecare zi la centru pentru a ajuta pe cei 30 de copii să-şi facă temele, să fie instruiţi în diverse activităţi extraşcolare şi să primească o masă caldă.

În viitor, la mansarda clădirii se vor amenaja noi spaţii, astfel încât centrul să primească mai mulţi copii la activităţile acestuia.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

8 comentarii

laudabila

Acum 12 ani

actiunea mitropoliei ardealului,aceasta este menirea bisericilor ca in vremuri de restriste sa adune in jurul lor necajitii flamanzii sai ajute cu hrana caldura si sai invete cele crestinesti asa contracareaza actiunile altor religii
Raspunde

Tribunu

Acum 12 ani

asta-i o stire care nu cred ca o va da si tribuna, ca-i de bine despre Mitropolie!
Raspunde

Cipcirel

Acum 12 ani

\"Voluntari din rândul profesorilor pensionari şi activi, dar şi din rândul studenţilor sibieni, vin în fiecare zi la centru pentru a ajuta pe cei 30 de copii să-şi facă temele, să fie instruiţi în diverse activităţi extraşcolare şi să primească o masă caldă.\" Deci biserica doar cu reclama.
Raspunde

Cipcirel

Acum 12 ani

@Laudabila Cum adica contracareaza actiunile altor biserici? Aia isi ajuta toti membrii, neconditionat. Este stiut cat de mult se ajuta pocaitii intre ei.
Raspunde

Cipcirel

Acum 12 ani

Vrajitorii ar trebui sa-si ia mana de pe bugetul Statului. Statul asta gras, care nu produce nimic (dar incaseaza impozite), ar trebui sa le dea vrajitorilor cate o casa de marcat.
Raspunde

tribunu

Acum 12 ani

Mai minte de Cipcirel, cum \"biserica doar cu reclama\"?Masa cine o plateste, cine o serveste, caldura cine face, cladirea, spatiul, de cine sunt facute...se vede ca ai minte la nivel de cipcirel! Locatia functioneaza deja de vreo doi ani, ai auzit tu de ea pana acum, daca vorbesti de \"reclama\".Daca te consideri ortodox si esti botezat faci si tu parte din Biserica, este vreun leu, contributia ta, care critici, acolo?
Raspunde

Cipcirel

Acum 12 ani

Contributia mea sunt impozitele pe care le platesc la Stat si din care Biserica isi primeste grosul banilor. Noi toti platim impozite, dar nu toti suntem de acord ca Biserica sa primeasca bani de la bugetul Statului. Biserica trebuie sa primeasca bani de la membrii ei, direct. Atat.
Raspunde

tribunu

Acum 12 ani

Mai cipci, toate cultele recunoscute primesc bani de la buget, in functie de ponderea pe care o reprezinta in randul populatiei. \"grosul banilor\"??? cu ce alt capitol de buget faci confuzia? In afara de culte, crezi ca ar mai fi si altii care nu ar trebui sa beneficieze de alocatii bugetare? Si nu ai spus: esti botezat? Nasterea Domnului nostru IIsus Hristos, cu bucurie si cu ganduri mai bune!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus