Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
14°C

Minerva Boitan vesteste: A venit Mos Gerila!

Senatorul PNL Minerva Boitan, îşi exprimă dezaprobarea faţă de decizia politică a actualei puteri de a tăia fondurile destinate persoanelor nevoiaşe. Plenul Senatului a respins joi iniţiativa de a creşte veniturile asistenţilor maternali care au în îngrijire doi sau mai mulţi copii sau care au în plasament copii cu handicap. ”Fără susţinere financiară numărul asistenţilor maternali profesionişti scade considerabil, de la an la an, astfel încât copiii aflaţi în îngrijirea acestora ajung să fie abandonaţi pentru a doua oară. Iniţiativa îşi dorea să evite acest lucru, prin suplimentarea, fără un efort considerabil din partea statului, a veniturilor asistenţilor maternali. Votul dat astăzi de senatorii Puterii se înscrie în categoria „bucuriilor” de tristă amintire făcute de „Moş Gerilă” românilor!”, susține Minerva Boitan. Prin proiectul depus în camera superioară a Parlamentului se avea în vedere creşterea cu 25% a veniturilor pentru asistenţii maternali cu doi sau mai mulţi copii aflaţi plasament şi cu 50% a veniturilor asistenţilor care îngrijesc copii cu handicap. Proiectul propus aducea beneficii sociale şi economice pe termen scurt şi lung de ambele părţi, atât pentru stat, prin diminuarea cheltuielilor pentru copiii instituţionalizaţi, cât şi pentru asistenţii maternali care au nevoie de bani pentru îngrijirea copiilor. Boitan susține că s-a demonstrat că la nivel instituţionalizat, în centre de plasament, cheltuielile sunt cu mult mai mari decât cheltuielile făcute de asistenţii maternali care au în plasament copii cuprinsi in sistemul de protectie socială.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Georg

Acum 12 ani

Si ui asa SCADE POPULATIA...ce va mai mirati? Politicienii aplica poanta din bancul cu locomotiva (fschââ-pffffu) si samovarul...ASTIA TRABA OMORATI DE MICI..
Raspunde

serpuieste

Acum 12 ani

bine dna dr boitan din partid in partidi din directie in directie sanitara adica sefa cind nu mai erau sperante apare parlamentul cade in picioare iar acuma sa luptat sa intre ca aleasa in consiliul facultati de medicina ia reusit si nu peste mult timp va dori sa fie numita ca DECAN al facultati de Medicina numita de noul rector ce va fi ales la ULBS.presiuni relati lugu lugu pe linga toti cei ce ar putea sa o ajute.CARIERISTA IN VIATA ASTA DNA DR BOITAN si nu ar fi imposibil sa reuseasca in fata unora din prof.univ. dr cu vasta munca si vechime in facultatea de medicina Sibiana ce ar merita sa conduca facultatea.dna ce serpuieste nu merita sa fie in fata acestei facultati
Raspunde

un sas

Acum 12 ani

felicitari domna boitan sarbatori fericite
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus