Luni,
28.11.2022
Partial Noros
Acum
7°C

Ce poti face saptamana aceasta in Sibiu

Sibienii, care se bucură încă de concediu şi de vacanţă, îşi pot petrece timpul liber în oraş, la spectacole, la muzee, la patinoar sau în Târgul de Crăciun.

Teatru pentru cei mici şi concerte pentru melomani

Astăzi, la Teatrul Gong se joacă îndrăgita piesă „Sarea-n bucate”. Spectacolul, regizat de Mihaela Grigoraş, se adreseaza celor care au între 7-12 ani şi în special copiilor care iubesc basmele. Spectacolul va avea loc miercuri, 28 decembrie, de la ora 15:00, la Teatrul Gong.

Pentru cei care iubesc muzica simfonică oferta este mult mai bogată. Joi, 29 decembrie, de la ora 19:00, la Sala Thalia va avea loc un concert simfonic dedicat compozitorului austriac Gustav Mahler. Evenimentul prezintă Simfonia nr. 4 pentru soparană şi ansamblu de cameră şi va interpreta soprana Rodica Vica, alături de ansamblul ICon Arts, condus de dirijorul Babriel Bebeşelea.

În 31 decembrie şi 1 ianuarie 2012, Sibiu Youth Orchestra aduce la Sibiu concertul de Anul Nou. Alături de orchestră vor interpreta Rodica Vica - soprană şi Alexandru Tomescu – vioară, sub bagheta dirijorului Gabriel Bebeşelea.

Liber la muzee, patinoar şi Târgul de Crăciun

Porţile muzeelor rămân deschise pentru vizitatori până în 30 decembrie, când pot vizita cele opt expoziţii vernisate luna aceasta. Cei interesaţi de o expoziţie 3D, se pot bucura de exponate deosebite, vizitând Turnul Sfatului, unde fotograful Daniel Bălţat a lansat „Stereoscopica”, a doua expoziţie de acest gen.

Până în 3 ianuarie Târgul de Crăciun îşi aşteaptă vizitatorii cu bunătăţi, suvenirui şi jocuri pentru cei mici. Cele 65 de căsuţe deschise în târg oferă buntăţi tradiţionale, de la turtă dulce, castane prăjite, până la vin şi ţuică fiartă.

Patinoarul din Piaţa Mare e deschis de luni până duminică, iar cu 20 de lei, cât costă intarea şi închirierea patinelor, vizitatorii se pot distra pe gheaţă o oră şi jumătate.

Săptămâna se încheie cu serbarea Anului Nou

Anul Nou începe la Sibiu sâmbătă, de la ora 22:00, când pe scena din Piaţa Mare va urca Oldiz Bend. Trupa sibiană va deschide petrecerea de Anul Nou, după care va fi urmată de formaţia Paradigma. Băieţii de la Paradigma urcă pe scenă cu cele mai cunoscute melodii şi îşi propun să îi facă pe sibieni să uite de frig şi să intre dansând în noul an.

După discursul primarului Klaus Johannis de la miezul nopţii, distracţia continuă cu Jukebox, celebrul band de la Cronica Cârcotaşilor.

Atracţia serii rămân însă Dalma & The Vagabonds, cei care se descriu ca fiind “mai mult decât o formaţie. Suntem o stare de spirit, un fel de a fi detaşat de lucrurile neimportante şi de un monden fals şi lipsit de substanţă”.

Deci, pentru cei care nu doresc să rămână în casă, tot ce trebuie să facă este să aleagă unde vor să se distreze în ultima săptămână din 2011.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus