Un desert foarte simplu de preparat, ciocolata “de casă” are o reputaţie universală şi se regăseşte, cu diferenţele de rigoare, în orice colţ al lumii. În România, în special în cea a anilor ’80, ciocolata de casă a reprezentat pentru mulţi copii dulcele suprem.
Porţii: 8-12
Timp de preparare: 50 minute (plus 2-3 ore pentru răcire)
Ingrediente:
• 450 grame de zahăr
• 10 ml esenţă de rom
• 170 grame de unt gras
• 500 grame lapte praf
• 80 grame de cacao
Preparare:
1. Amestecaţi laptele praf şi pudra de cacao şi treceţi-le prin sită.
2. Amestecaţi zahărul cu 150 ml de apă într-o crăticioară.
3. Fierbeţi aproximativ 10 minute până se leagă într-un sirop cleios, fără ca zahărul să se caramelizeze.
4. Adăugaţi untul tăiat cubuleţe şi luaţi vasul de pe foc. Amestecaţi până se topeşte.
5. Încorporaţi esenţa de rom şi amestecul de cacao cu lapte praf, cu grijă pentru a nu forma cocoloaşe.
6. Amestecaţi energic – eventual folosind braţele de frământat ale mixerului – cât este cald, pentru a obţine o masă omogenă.
7. Întindeţi şi nivelaţi într-o tavă dreptunghiulară unsă cu puţin ulei.
8. Lăsaţi la rece pentru 2-3 ore înainte de a tăia. Poftă bună!
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi
Tag-uri: În România
Vizualizari: 354
Ultimele comentarii
Acum 11 ore
V.
Acum 12 ore
Coste s
Acum 12 ore
Emil
Acum 12 ore
Emil
Acum 12 ore
Sibian