Vineri,
02.12.2022
Innorat
Acum
2°C

CNADNR aloca 204 mil. euro pentru intretinerea drumurilor din Transilvania si Muntenia. Vezi cati bani revin Sibiului

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) va acorda în februarie patru contracte, estimate la 875,55 milioane lei, (204 milioane euro), fără TVA , pentru întreţinerea drumurilor administrate de direcţiile Bucureşti, Cluj, Craiova şi Braşov în perioada 2012-2014.

Pentru fiecare licitaţie, CNADNR va încheia cu firmele câştigătoare un acord cadru pentru întreţinerea drumurilor atât pe perioada iernii, cât şi pe timpul verii. Acordurile cadru vor conţine contracte subsecvente. Lungimea totală a drumurilor administrate de cele patru direcţii este de aproximativ 8.700 kilometri.

Prima licitaţie se referă la întreţinerea drumurilor de la Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri (DRDP) Craiova, în lungime totală de 2.000 km. Contractul are o valoare estimată de 135,04 milioane lei, fără TVA, şi a fost împărţită în patru loturi corespunzând fiecărei filiale judeţene.

Astfel, pentru Secţia Turnu Severin valoarea maximă a contractului este de 22,29 milioane lei, pentru Târgu Jiu de 32,91 milioane lei, pentru filiala Râmnicu Vâlcea de 50,6 milioane lei şi pentru secţia Slatina de 29,22 milioane lei.

Termen limită pentru primirea ofertelor este 9 februarie, acestea urmând să fie deschise a doua zi.

A doua licitaţie, de 251,24 milioane lei, fără TVA, vizează întreţinerea drumurilor de la Direcţia Bucureşti (2.500 km), respectiv secţiile Bucureşti Nord (32,02 milioane lei), Târgovişte (30,01 milioane lei), Bucureşti Sud (36,42 milioane lei), Alexandria (28,78 milioane lei), Ploieşti (34,89 milioane lei), Piteşti 53,53 milioane lei) şi Buzău (35,56 milioane lei). Termenul limită pentru primirea ofertelor este 9 februarie, documentele urmând să fie deschise la 13 februarie.

Cea de-a treia licitaţie, de 299,71 milioane lei, fără TVA, se referă la întreţinerea drumurilor de la DRDP Cluj (2.500 km) şi a fost împărţită în opt loturi. Primul lot este pentru întreţinerea Autostrăzii Transilvania, între Câmpia Turzii şi Gilău cu o lungime de 52 km (7,35 milioane lei), al doilea pentru secţia Cluj (52,35 milioane lei), apoi pentru secţiile Bistrita (35,11 milioane lei), Oradea (57,07 milioane lei), Baia Mare (40,16 milioane lei), Alba (47,8 milioane lei), Satu Mare (27,89 milioane lei) şi Zalău (31,73 milioane lei).

Termenul limită pentru primirea ofertelor este 9 februarie, urmând să fie deschise la 14 februarie.

Ultima licitaţie este organizată pentru drumurile care aparţin de DRDP Braşov (1.700 km), are o valoare estimată la 189,56 milioane lei, fără TVA, şi a fost împărţită în cinci loturi pentru secţiile Târgu Mureş (45,06 milioane lei), Sibiu (27,29 milioane lei), Sfântu Gheorghe (25,86 milioane lei), Braşov (46,17 milioane lei) şi Miercurea Ciuc (45,16 milioane lei).

Termenul limită pentru primirea ofertelor este 9 februarie, urmând să fie deschise la 15 februarie.

Toate contractele au o durată de doi ani şi sunt finanţate de la bugetul de stat. Criteriul de atribuire va fi preţul cel mai mic.

În prezent drumurile sunt întreţinute în baza unor contracte atribuite de CNADNR în 2008 şi valabile până la finele acestui an.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

6 comentarii

ALEX

Acum 10 ani

exact cum m-am gandit primarii pdl primesc cei mai multi bani... la ***ii aia din barsov unde au drumuri ca in palma ce***le mai da 47 de mil si noua sibiului abea 27 guvernul NU VAD CE DRUMURI RELE SUNT NOROC CU FONURILE EUROPENE CA DACA NU ERAM CU DUPA RAZBOI BOC TREBUIE SA CADA!IMPUTITI!
Raspunde

mm

Acum 10 ani

se observa de la o posta ....ca judetele portocalii primesc mult mai mult. din pacate judetul nostru are \" defectul\" de a fi condus de oameni care nu se duc cu plicuri la licitatii. din pacate aceasta tara nu va trece peste aceste metehne venite din perioada evului mediu, NICIODATA.
Raspunde

Gicu

Acum 10 ani

@mm Este vorba despre politica si afaceri, nimic altceva. Primarul Sibiului nu colaboreaza cu nimeni (PDL, PSD, altii), deci nu e de mirat ca s-a auto-izolat...
Raspunde

mm

Acum 10 ani

gicule te contrazic.....am impresia ca a fost nominalizat la functia de premier in cazul in care mircea geoana castiga alegerile. are totusi imaginea omului care e in opozitie in acest moment.
Raspunde

Georg

Acum 10 ani

Pentru Gicu, REDACTIE, si ceilalti: Cred ca nu va dati seama ce POZITIE CIUDATA APARATI, COMBATETI, sau pur si SIMPLU TRECETI PE LANGA... Ce este asta? Sumele CENTRALE se REPARTZEAZA pe PERSOANE sau PREFERINTE? Adica rau face JOHANNIS ca \"cica s-ar fi izolat?!\" JUDETUL NU ESTE JOHANNIS, sa fie PEDEPSIT... Si nici orasul...ASA SE PUNE PROBLEMA? deci primarul sau prefectul SA SE PUNA BINE CU gUVERNUL? DECI PERSOANA sau PARTIDUL CONTEAZA? Intr-un STAT de DREPT REPARTITIA BUGETARA este ECHITABILA si CORECTA., clar, cu ajutoare pentru regiunile mai slab dezvoltate..dar ia uitati-va cat a primit de exemplu parca zona Giurgiu...sau este dezvoltata de l-au ignorat? Paerca..nu stiu precis.. Tocmai aceasta pozitie DE DAT PE oCHI si PREFERINTE trebuie PRINCIPIAL COMBATUTA...AICI iNCEPE CORUPTIA CEA MARE... Ori este STAT de DREPT, ori nu are ce sa caute in EU...
Raspunde

Selimbareanul

Acum 10 ani

Prostilor, ce legatura are municipiul cu drumurile judetene si nationale
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus