Joi,
24.06.2021
Cer Senin
Acum
31°C

Cristi Bud: "In genunchi s-a rupt tot ce se putea rupe"

Atacantul echipei CFR Cluj, împrumutat la Gaz Metan Mediaș, Cristi Bud, se află în perioada de recuperare după operația de recondiționare a genunchiului drept.

Bud s-a accidentat în sfertul de finală al Cupei României dintre Poli Timișoara și Gaz Metan, când, după un fault al lui Scutaru, genunchiul său drept a fost distrus. Gaz Metan s-a calificat în semifinalele competiției grație golului marcat Cristi Bud, cu câteva minute înainte de accidentarea ce îl va ține departe de gazon cel puțin în returul acestui campionat.

Bud s-a operat în Ungaria, la o clinică privată recomandată de Marius Vizer. „Am vorbit la telefon în seara zilei de 14 decembrie. Domnul Vizer era plecat în China. În scurt timp am primit răspuns că a doua zi urma să mă vadă un specialist din Ungaria, la o clinică privată din oraşul Tatta. La miezul nopţii am plecat cu soţia, iar dimineaţa, la 7:30, eram deja la control", a povestit Bud, citat de gsp.ro.

50 la sută șanse să mai joace fotbal

Bud a mărturisit că medicul care l-a operat a fost șocat de faptul că jucătorul a ajuns târziu pentru a efectua un control amănunțit. Doctorul nu l-a menajat pe atacant și i-a spus că sunt 50 la sută șanse să mai joace fotbal. „S-a uitat la genunchi, a văzut RMN-ul, iar apoi mi-a zis că şansele de a mai juca fotbal sunt de 50 la sută, pentru că intervenţia chirurgicală ar fi trebuit să aibă loc la scurt timp după accidentare , şi nu la o săptămînă distanţă. Omul a fost corect cu mine şi nu mi-a ascuns nimic. Când am auzit, mi-au dat lacrimile. Nici nu am mai vrut să mă operez. Eram disperat, mă gândeam cum am să pot trăi fără fotbal. Soţia mea, Mihaela, m-a convins să intru la cuţit. La ora 11:00 eram pe masa de operaţie, totul a durat cam 4 ore. A fost o intervenţie foarte complicată, iar după ce mi-am revenit din anestezie a venit doctorul la mine şi mi-a zis că la genunchi a fost rupt cam tot ceea ce se putea rupe, toate ligamentele, meniscul şi capsula", a adăugat Cristi.

Mihăiță Neșu: „Privește accidentarea ca pe o vacanță!”

Bud mărturisește că a fost căutat de mai mulți fotbaliști, care au dorit să își arate susținerea, printre care Dani Coman și Deac, de la Rapid, și colegul său de la Mediaș, Paul Pîrvulescu. De asemenea, atacantul a primit un mesaj de încurajare de la Mihăiță Neșu, care îi înțelege situația foarte bune, el fiind în recuperare după o accidentare îngrozitoare, în urma căruia a rămas paralizat. "Fii tare, priveşte accidentarea asta ca pe o vacanţă şi încearcă să revii cît mai repede!", l-a încurajat fotbalistul lui Utrecht.

Colegi fără voie de suferință, Bud și Neșu se încurajează reciproc. „Am primit foarte multe telefoane şi mesaje de la prieteni din fotbal. Dani Coman şi Deac mă sunau în fiecare zi. Paul Pîrvulescu şi Costin Gheorghe m-au ajutat mult să trec peste momentul accidentării. Cel mai special a fost însă de la Mihai, pentru care mă rog în fiecare zi să-şi revină", a concluzionat Bud.

Accidentat și pe PlayStation

Pentru că nu poate să evolueze pe teren, atacantul joacă fotbal pe PlayStation. „I-am scris Moşului şi am primit acest cadou. Măcar în faţa ecranului să mai simt şi eu bucuria golului, dacă pentru cele din realitate voi mai avea de aşteptat. Îmi fac tot timpul echipe, însă pe Bud nu pot să-l selecţionez pentru că este accidentat şi pe calculator. Am trei şuruburi de titan în genunchi, care vor rămâne acolo toată viaţa. Parcă aş fi Robocop. La trei zile după operaţie am plecat acasă, iar acum am început recuperarea şi încep, încet-încet, să merg fără cârje”, a mai spus Cristian Bud, pentru gsp.ro.

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus