Joi,
30.06.2022
Cer Senin
Acum
18°C

Un asteroid cu nume de sibian

Aflat la o distanță medie de 150 de milioane de km de Terra, asteroidul 9253 Oberth este singurul obiect din afara sferei Pământului care poartă numele unui sibian. Denumirea este recunoscută de către Uniunea Astronomică Internaţională, cea care a avizat numirea altor corpuri cerești cu numele unor importanți români precum Mihai Eminescu, George Enescu sau Constantin Brâncuși.
Asteroidul care poartă numele lui Hermann Oberth a fost descoperit în martie 1971, la Observatorul Palomar, din SUA. Diametrul aproximat al asteroidului este de cel mult șase kilometri.
Născut la Sibiu în 1894, Hermann Oberth a murit la mai bine de 100 de ani (1989) fiind recunoscut drept printre cei care au fondat aeronautica și printre primii care a gândit o rachetă.

Potrivit cercetătorului Adrian Şonka, de la Observatorul Astronomic, corpurile cereşti pot purta numele unor oameni ce au avut o contribuţie importantă în diferite domenii, precum ştiinţă, artă, literatură etc. Numele formelor de relief de pe corpurile cereşti pot fi propuse de specialişti în domeniu şi sunt analizate şi selectate de International Astronomical Union (Uniunea Astronomică Internaţională). ”Nu poate oricine să dea numele unui corp ceresc. Doar cei care sunt recunoscuţi în domeniu şi se cunosc între ei pot să propună denumiri, care pot să fie sau nu aprobate de Uniunea Astronomică Internaţională. Denumirile se aprobă destul de greu şi sunt înregistrate şi recunoscute la nivel mondial", a declarat Adrian Şonka, citat de Mediafax.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

Georg

Acum 10 ani

Era un mare patriot transilvan. Daca va uitati atent la reverul hainei singura chestie distinctiva pe care o purta cu cu mandrie fie in Germania, fie in USA este o mica emblema-ecuson cu stema Siebenbürgen/7bürgen/7Cetati/= Terra Saxonum din Transilvania. Nu si-a uitat nici-odata ORASUL in care s-a nascut, mai precis la Spitalul Orasenesc Franz Joseph. (Pe Spitalgasse/Coposu vis à vis de Bastionul Haller).
Raspunde

rosu

Acum 10 ani

Pui de dac, mancalar tata!
Raspunde

corect

Acum 10 ani

Mai rosu, tu esti pui de sas, manac-l-ar tata, asa se scrie corect, Herr Kkt!
Raspunde

@3

Acum 10 ani

daca e sa ne dam lectii de gramatica, varianta corecta este: \"manca-l-ar tata\"... stay in school!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus