Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
14°C

Clujul ia modelul Sibiului. Spital regional pe banii comunitatii locale

 

Consiliul Judeţean Cluj intenţionează să intre în parteneriat cu municipiul Cluj-Napoca şi comuna Floreşti în vederea realizării spitalului regional de urgenţă, investiţie estimată la peste 150 de milioane de euro. "Ar trebui ca şi cele două localităţi să participe cu o co-finanţare, analizăm implicarea lor financiară, pentru a veni cu o sumă de bani alături de un investitor privat care va realiza spitalul, investiţia fiind estimată de 150 de milioane de euro", a declarat luni preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe.
La Sibiu, după ce conducerea Ministerului Sănătății a renunțat să mai caute soluții pentru finanțarea și ridicarea unui nou Spital de urgență la Sibiu, proiectul a fost preluat de administraţiile județului și municipiului Sibiu. ”Dacă stăm să construiască Guvernul un spital, stăm degeaba. Credem că Guvernul ar trebui să ne dea terenul cel puțin, pentru a putea construi acest spital. Parteneriatul public-privat este o variantă, doar. Vrem să arătăm că nici nu am abandonat ideea, nici nu așteptăm să ne pice în poală de la Guvern”, a declarat la mijlocul lunii trecute primarul Sibiului, Klaus Johannis.
Foto> Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Sibiu

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus