Joi,
28.03.2024
Innorat
Acum
11°C

Mitropolia Ardealului investeste 135.000 de euro intr-o cantina sociala

Cea mai importantă investiţie a Arhiepiscopiei Sibiului în anul 2012 are loc în subsolul Şcolii generale nr. 15 din Sibiu şi vizează construcţia unei cantine sociale cu 273 de locuri. În total, aici se vor cheltui 135.000 de euro.

De cantină vor beneficia 100 de copii ce provin din familii sărace, plus elevii şcolii nr. 15.

“Există solicitări din partea elevilor de la şcoala respectivă, dar şi a altor persoane care mănâncă în altă parte. Arhiepiscopia Sibiului oferă spaţiul respectiv, apoi costurile amenajării. Sperăm să intrăm în parteneriat cu Consiliul Judeţean şi Primăria Sibiu, care să ne ajute şi pentru subvenţiile viitoare. Se va pune un cost pentru elevul care vine obişnuit să mănânce, dar este un const minimal. Este o cantină socială pentru toţi elevii, datorită preţurilor extrem de reduse şi mai ales pentru gratuitatea oferită celor 100 de elevi săraci”, a declarat ÎPS Laurenţiu Streza, Mitropolitul Ardealului, citat de Ziarul Lumina.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

6 comentarii

Liftierul

Acum 12 ani

Nu investeste nimic, o sa faca niste cheltuieli. Grosul vine de la Consiliul Local si Primarie (prin subventii). Copiii o sa plateasca si ei ceva (deci nu e pe gratis).
Raspunde

Dorin

Acum 12 ani

Felicitari pt. initiativa. Sansa bisericii sa iasa din amorteala si sa iasa in spatiul public aratand mesajul benefic al religiei.
Raspunde

Jaco

Acum 12 ani

Penibili ca de obicei! Sc. 15 este situata in centru unde procentul de copii saraci e mic. Daca ar fi vrut sa ajute intr-adevar ar fi facut in Gusterita. Dar aici e la vedere deci prilej de falosenie. Cei 135.000 de euro sunt o suma ridicola raportata la puterea financiara si menirea bisericii, iar daca sponsorizarea se mai face si in mobilier si ustensile dezafectate de la cantina teologiei, atunci devine chiar emblematica pentru avaritia clerului. Cum ziceti voi? Sa fie primit! :)
Raspunde

EvaBraun....originala!

Acum 12 ani

biserica! corupta ca si politicienii. apropo ...de unde are bani manipularea..pardon...biserica pt asa investitii? 135 000 nu e o suma chiar neglijabila
Raspunde

roman

Acum 12 ani

ce natie de kakat.nimic nu va convine.
Raspunde

salistean

Acum 12 ani

cantina nu e o investitie pe care o faci odata si apoi vin roadele; investitia mare este continua: salariile, aprovizionarea, alimentele, chiria, consumul de curent, de apa, etc. se platesc lunar, deci biserica pune la dispozitie mobilierul si asteapta ca altcineva sa poarte costurile curente ca ea sa-si traga faima; nimic nou despre BOR. Iar suma este umflata ca sa dea bine, ar insemna 500 de euro pe loc de cantina, hai sa fim seriosi....
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus