Duminică,
03.12.2023
Partial Noros
Acum
-1°C

Sabin Luca este cercetat penal pentru ca a angajat un paznic, depasind bugetul

Directorul Muzeului Naţional Brukenthal, Sabin Luca, este cercetat penal după ce, potrivit poliţiştilor, a aprobat suplimentarea unui contract de prestări servicii cu depăşirea creditelor bugetare aprobate, Luca susţinând că a angajat un paznic întrucât prima sa obligaţie este să apere patrimoniul.

"Când a început nebunia cu etnobotanicele şi au legalizat consumul, eu am intrat în panică. Noi avem Muzeul Farmaciei şi, în spate acolo, avem «Colecţia Haneman», prima colecţie homeopată din Europa Centrală. Până atunci, nici nu m-am gândit că este un pericol această colecţie cu ierburi. Atunci însă am zis că noaptea nu avem pază acolo şi primul lucru a fost să angajez un paznic. S-a pus problema depăşirii cheltuielilor bugetare şi suntem în curs de cercetare", a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, Sabin Luca, citat de corespondentul Mediafax.
Acesta a afirmat că, potrivit Legii muzeelor, prima sa obligaţie ca manager de unitate este să apere patrimoniul prin mijloacele legale, de la conservare, la restaurare şi pază.
Luca a adăugat că, de la preluarea conducerii unităţii, în 2006, a făcut economii substanţiale cu paza obiectivelor care fac parte din Muzeul Naţional Brukenthal, după ce a scos la licitaţie publică aceste servicii şi a obţinut un preţ mai mic decât a fost înainte, cu peste 3 lei pe oră.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Judeţene Sibiu, inspectorul Luciana Balteş, managerul Muzeului Naţional Brukenthal este verificat de către Serviciul Investigarea Fraudelor, la sesizarea Curţii de Conturi.
"Este vorba despre o infracţiune la Legea finanţelor publice. În fapt, managerul unităţii şi alte persoane au aprobat suplimentarea unui contract de prestări servicii cu depăşirea creditelor bugetare aprobate" , a declarat corespondentului Mediafax Luciana Balteş.
Potrivit unor surse judiciare, în acelaşi dosar sunt cercetaţi şi juristul şi contabilul instituţiei. 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

5 comentarii

milincovici

Acum 11 ani

doamne, dar cei de la fraude stau sa verifice angajarea unui om?.........sa fim seriosi luca a facut el altceva mult mai grav, sa fim seriosi. asta e asa ca si cum vrei sa pescuiesti\"\" pastrav si tu dai de un rechin\"\".....stie el luca ce matrapazlacuri a facut.
Raspunde

nu intra

Acum 11 ani

in panica dom profesor ai facut ce trebuia in aceasta lume nebuna Gestionezi un patrimoniu imens esti responsabil ,nu incostient ca cei ce taie bugetul nu permit angajari si lasa frau liber hotilor sa se infrupte din patrimoniul tarii prin orice mijloace.SABINE fi tare|
Raspunde

Adrian

Acum 11 ani

Nu este cercetat penal! Inainte sa lansati o stire poate ar trebui sa o verificati!
Raspunde

www

Acum 11 ani

Cercetati penal pe aia care trebuie, care vand tara asta bucata cu bucata si fura populatia.
Raspunde

Ador

Acum 11 ani

Cam multi paznici.De ce e nevoie si de politie comunitara oare??? Stau si se plimba cam degeaba.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus