Joi,
01.12.2022
Parțial Noros
Acum
4°C

Actorii Teatrului National "Radu Stanca“ il serbeaza pe Eminescu prin recitaluri de poezie

Teatrul Național „Radu Stanca“ Sibiu marchează ziua de naștere a poetului Mihai Eminescu și Ziua Națională a Culturii printr-o serie de recitaluri de poezie, care au început vineri și vor continua până miercuri în mai multe spații din Sibiu.

Din 2011, 15 ianuarie, data la care românii aniversează nașterea lui Mihai Eminescu a devinit Ziua Națională a Culturii.

„Recitalurile de poezie din 2011 au fost foarte bine primite de publicul nostru și ne propunem să facem o tradiție din acest eveniment. Noi credem că e important să ne promovăm patrimoniul, limba și obieciurile, iar Eminescu e unul dintre cei mai importanți reprezentanți ai culturii românești.“ a declarat Constantin Chiriac, directorul Teatrului Național din Sibiu.

Seria recitalurilor continuă astăzi, cu Ioana Blaga Frunzescu, Lerida Bucholtzer, Gabriela Neagu, Cătălin Neghină şi corul Allegretto, care îi invită pe sibieni de la ora 18:00 la un recital spectaculos intitulat „Vocea poetului“. Evenimentul va avea loc la Biserica Ursulinelor.

Tot duminică, de la ora 20:00, va avea loc recitalul „Mult iubite Titi, Mitzule, Mitzicule, Mimi, Mimitzicule, Eminescule, Domnule Eminescu, Eminul meu drag.“ susținut de Cristina Ragos în cafeneaua Einstein din Piața Mică. Seria recitalurilor continuă luni, 16 ianuarie, de la ora 11:00, cu două evenimente organizate de actorii Dana Taloș, Eduard Pătrașcu, Viorel Rață, Laura Ilea, Cristina Stoleriu, Iulia Maria Popa, Arina Trif, Vlad Robaş, Liviu Vlad şi Codruţa Vasiu la Școala Generală „Regina Maria“ și la Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu“.

Agenda zilei de marți, 17 ianuarie, îi va aduce împreună pe actorii Geraldina Basarab, Rodica Mărgărit, Eduard Pătrașcu și Viorel Rață într-un recital de poezie susținut la Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu“.

Seria recitalurilor de poezie de Mihai Eminescu din acest an se va încheia miercuri, 18 ianuarie, de la ora 12:00, printr-un moment susținut de Irina Deak și Lerida Bucholtzer la Școala Generală Nr. 15. Intrarea la toate recitalurile se face gratuit, în limita locurilor disponibile.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus