Miercuri,
21.02.2024
Innorat
Acum
5°C

Alesii studentilor din ULBS: nu avem probleme mari, dar se poate si mai bine

Deși nu au fost încă validați de Senat, cei aproximativ 25.000 de de studenți din cadrul Universității ”Lucian Blaga” au începând cu luna decembrie noi reprezentanți. Turnul Sfatului i-a invitat pe majoritatea la o discuție, ocazie cu care le-am aflat mulțumirile, nemulțumirile, dar și primele trei cluburi din oraș, frecventate de studenți.

Ce le place studenților ULBS

Așa cum era de așteptat, când vine vorba despre infrastructură, Universitatea ”Lucian Blaga” stă destul de bine, fiind deasupra multor altor universități din țară. Alina Oprean reprezintă studenții din Facultatea de Științe Economice și locuiește în Căminul 4. ”Nu am nimic de comentat la adresa spațiilor de cazare, chiar sunt condiții foarte bune. N-am auzit niciodată să fie probleme, scandaluri, ne simțim în siguranță”, spune Alina. Biblioteca Universitară este un alt mare plus. ”Am petrecut destul de mult timp în Bibliotecă în ultima vreme și pot spune că totul arată foarte bine. Avem mese de laptop, cu prize lângă, lumină, nu trebuie să aștepți mult după cărți, nu se fac cozi. Te simți ca la tine acasă”, spune Cristian Mărginean, reprezentantul studenților din Facultatea de Științe Socio-Umane. Dotările în majoritatea facultăților sunt foarte bune, moderne, iar de cele mai multe ori profesorii ULBS chiar le folosesc. ”La noi, la Inginerie, avem o serie de profesori cu care putem discuta aproape orice, oricând. Mulți dintre ei folosesc internetul la cursuri, sunt deschiși, nu ne putem plânge”, spune Diana Lupu, reprezentanta studenților de la Facultatea de Inginerie. Nici la cantina studențescă nu există nemulțumiri. ”Mâncare foarte bună și la un preț decent. Chiar ne gândim să încercăm să facem un fel de happy-hour după ora 18:00, un eveniment la care studenții să găsească meniuri la reducere”, spune și Marius Bunescu, reprezentantul studenților din ȘAIAPM. În fine, studenții ULBS mai sunt mulțumiți și de transportul în comun din Sibiu și de reducerile de care au parte. ”25 de lei pentru abonament pe toate liniile, mi se pare foarte în regulă”, concluzionează Adriana Bunescu, reprezentanta studenților de la Facultatea de Drept.

Ce nu le place studenților ULBS

Prețurile la cazarea în căminele universității, care cresc de la an la an, reprezintă una dintre cele mai acute nemuțumiri. ”Suntem conștienți că există și factori externi care influențează aceste creșteri de prețuri, dar trebuie să ne gândim în primul rând la colegii noștri afectați”, spune Cristi Mărginean. Nici taxele de școlarizare nu sunt tocmai o plăcere pentru studenții sibieni. În plus, studenții de la Facultatea de Medicină au o problemă serioasă legată de examenul de rezidențiat. ”Până acum se desfășura centralizat, la București, iar de anul acesta el se organizează descentralizat și nouă nu ne place pentru că ne lipsesc opțiunile. Cred că dintr-un an, care are în jur de 90 de studenți, cam jumătate aleg să plece în străinătate la muncă, după ce termină studiile”, spune Elena Crăciun, reprezentantul studenților de la Medicină. Mici nemulțumiri mai sunt legate și de faptul că nu toți studenții ULBS sunt uniți. ”M-aș oferi oricând, cu plăcere, să fiu ghid pentru un student în anul I. Eu n-am avut parte de așa ceva și mi-a lipsit”, spune Marius Bunescu.

Top 3 cluburi frecventate de studenți

1.       Vintage Pub

2.       Club Kapital

3.       Club 30 +

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

4 comentarii

Pro-studenti

Acum 12 ani

Problemele sunt multe, grele si altele decat cele de mai sus. Articolul este un elogiu indirect pentru cei care nu-l merita.
Raspunde

eu

Acum 12 ani

...e varza universitatea....vai de capul.............toti umbla dupa putere si sa prinda un loc cu cati mai multi bani....in rest, nimic nu ii intereseaza !
Raspunde

student

Acum 12 ani

Studentii au alte probleme mai grele decat cele de indicate in articol...bine spune si comentariul de mai sus...sa nu uitam ca majoritatea din cei care ajung in senat sunt niste pupincuristi care in loc sa-i reprezinte pe studenti ii pupa in fund pe profi de frica sa nu isi piarda locurile de la buget (true story). Apropo, in baza carui studiu ati ajuns la acest \"minunat\" top 3 al cluburilor?
Raspunde

STUDENT

Acum 12 ani

Daca sustineti ca sunt probleme mari si grele de ce nu le spuneti asta colegilor vostri care va reprezinta? Decat sa critici, sa judeci si sa bagi vina, ia initiativa, fa ceva pentru tine daca vrei sa iti fie mai bine. Cei care au fost alesi nu au cum sa ghiceasca ce se intampla in fiecare facultate, daca nu exista comunicare!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus