Marţi,
07.02.2023
Ceata
Acum
-13°C

Sibienii prefera gainile in locul vacilor

Fermierii şi gospodarii din Sibiu cresc cu precădere păsări, oi şi porci, acestea fiind în număr mult mai mare decât restul animalelor.

Cele 666.418 păsări din fermele şi din gospodăriile din judeţul Sibiu ocupă locul întâi ca efective în judeţul Sibiu, urmate de 522.484 oi şi 51.870 de porci, conform unui comunicat remis miercuri, Agerpres, de către Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA).
"În judeţul Sibiu există la această dată 4.130 capete bovine crescute în 29 ferme comerciale, 28.549 capete bovine în 6.710 exploataţii cu 1-3 bovine la gospodăriile populaţiei, 9.121 capete cabaline, 522.484 capete ovine şi 17.486 caprine, 22.730 capete porcine în 4 ferme comerciale şi 29.140 capete în 11.100 exploataţii ale gospodăriile populaţiei, 458.303 păsări în 8 ferme cu găini ouătoare, 3 ferme cu pui de carne, o fermă de prepeliţe şi 208.115 păsări la gospodăriile populaţiei, precum şi alte specii (animale de blană, iepuri, familii de albine, peşti, animale de companie)", se arată în comunicatul DSVSA.
Boii, vacile, caprele şi caii adunaţi la un loc numără aproape 60.000 de capete în judeţul Sibiu.
Pentru că nu au fost respectate condiţiile pentru bunăstarea animalelor, inspectorii DSVSA au dat în ultima perioadă nouă amenzi în valoare de 6.400 lei şi patru avertismente.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

3 comentarii

salistean

Acum 11 ani

in poza e aratata ferma cu o gaina...
Raspunde

val sb

Acum 11 ani

in sibiu este interzisa cresterea animalelor si-a pasarilor printr-o hotarire -a consiliului local La acea vreme actuala putere din romania umblau si omorau gaini in frunte cu lideri ca flutur iar dintro data hai si noi sa fim la unison cu aberatiile puteri dam hotariri strambe sa nu mai crestem porci gaini si alte animale.ptr traiul omului dar avem voie sa crestem caini si mate .ERA nevoie de asa hotarire cand noi avem DSVPul cu medici calificati si dintotdeauna mai mureau gaini si porci si nu era aviara cum nu a fost si nici pesta sau pseudo pesta inventi sa mincam de la alti nu din Romania animale crescute de noi Putem cumpara din alimentara orsice cu bani pe care nui avem si salivam dar cei ce dau legi si hotariri asi pot permit orsice ptr ca au bani kakalau si nu vad necazurile din jur
Raspunde

hi,hi

Acum 11 ani

Dupa titlu s-ar spune ca faceti referire la zoofilii sibieni. Nashpa...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus