Joi,
08.12.2022
Innorat
Acum
3°C

CSU, invinsa cu 68-65 de BC Pitesti

CSU Atlassib Sibiu a pierdut meciul disputat în această seară, în Sala Transilvania, împotriva unei contracandidate la playoff, BC Argeș Pitești. Aproape pe toată durata partidei, piteștenii s-au concentrat asupra unui singur lucru, să îl împiedice pe Wisseh să primească mingea. Tactică riscantă, după cum și antrenorul argeșenilor, Tudor Costescu, recunoștea la conferința de presă, dar care a dat roade până la final. Lipsiți de aportul obișnuit al liderului din teren, studenții s-au precipitat de multe ori pe faza de atac, pierzând mult mai multe mingi decât media obișnuită. Argeșenii au condus clar la capitolele mingi pierdute și recuperări. Meciul a fost extrem de echilibrat de la un capăt la celălalt. Ambele echipe au reușit să se desprindă la 10 puncte însă adversarul a revenit de fiecare dată. Piteștenii au exploatat cât de mult au putut spațiul de trei secunde și au reușit să înscrie aproape 20 de puncte în plus față de cele reușite de sibieni din căciulă. Sibienii au câștigat primul sfert la diferență minimă, 25-24. Diferența de un punct s-a păstrat și după al doilea sfert, încheiat 14-14. Piteștenii și-au adjudecat sfertul III, cu 19-10 ca în ultimul sfert sibienii să încerce revenirea, 16-11. Siguranța lui Velickovic la linia de libere și tactica bine pusă la punct de Costescu au asigurat piteștenilor o victorie nesperată iar Sibiului emoții pentru partidele ce vor veni.

Declarațiile celor doi antrenori la finalul partidei:

Tudor Costescu

Sunt foarte mulțumit de rezultat și de disciplina tactică arătată în apărare. Am stabilit niște reguli, ne-am antrenat în mod special, știam că Wisseh e principalul marcator și organizator al lor. Scoțându-l în afară din joc i-am forțat să joace 3 la 3, le-am dat spații multe, am riscat, dar mă bucur că am reușit să câștigăm. Nu a fost un meci plăcut, în ultimele minute am jucat mult la trecerea timpului, de aia au lipsit combinațiile, avem doar 9 assisturi. Însă ne-am revanșat în apărare și la recuperări. A fost un meci de mare luptă. Ei în ultimele cinci minute au făcut un pressing cu care nu ne-au surprins dar căruia nu am putut să îi facem față.
Sunt satisfăcut de munca de echipă. Uros Velickovic vine după o săptămână în care nu s-a antrenat, din această cauză nu l-am forțat foarte mult. E omul pe care mă pot baza și la aruncările de afară și la libere. L-am băgat special ca să marcheze libere, e foarte sigur. A reușit să se achite de sarcina punctuală de a marca două libere în momentul potrivit.

Cătălin Vulc

A fost un meci greu dar ne așteptam să fie așa. Știam că Piteștiul e o echipă de valoare apropiată nouă, știam că dacă nu ne vom concentra suficient de mult vom putea pierde meciul, ceea ce s-a și întâmplat. Problema au fost mingile pierdute, 20 de mingi pierdute e enorm pentru noi. Noi aveam o medie de 11 mingi pierdute pe meci, 20 e aproape dublu. Asta pe lângă faptul că ne-au dominat și la recuperări.
Defensiva a funcționat doar în ultimele cinci minute, de aceste cinci minute sunt mulțumit. Doar atunci am jucat ceea ce știm noi să jucăm, apărare agresivă cu atacuri rapide. Dacă am fi jucat așa tot meciul lucrurile ar fi stat altfel.
Pot spune că m-a surprins apărarea cu doi oameni la Wisseh dar mai mult m-a surprins că nu am fost în stare să jucăm 3 la 3 sau 3 la 2, pentru că am trecut ușor mingea în terenul advers.
Au contat și zilele petrecute în plus la Giurgiu, se simte oboseala fizică, mentală, că nu e totuna să stai acolo stresat și să nu știi când pleci, eu zic că a contat și lucrul acesta.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

2 comentarii

fan

Acum 10 ani

Doar atunci am jucat ceea ce știm noi să jucăm, apărare agresivă cu atacuri rapide...................singurele 2 lucruri ce stim sa facem
Raspunde

sibian

Acum 10 ani

daca si Catalin e antrenor .... eu sunt poet. pe langa asta nu inteleg ce cauta la echipa : craciun - betiv, scandalagiu, ban - asta nici nu stie sa alerge, scott - f gras, lent. vai de noi... cei care privim
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus