Miercuri,
24.07.2024
Cer Senin
Acum
21°C

Claire Danes a fost numita de Harvard “Femeia anului"

Actriţa americană Claire Danes a primit premiul Hasty Pudding pentru femeia anului, joi, din partea secţiei de teatru a Universităţii Harvard, în cadrul unei ceremonii fastuoase care parodiază un obicei datând din secolul al XVIII-lea.

Clubul Hasty Pudding de la Harvard, fondat în 1795, reprezintă cea mai veche trupă de teatru de amatori din Statele Unite ale Americii şi oferă acest premiu în fiecare an.

Claire Danes a primit o "oală de budincă", după care a condus tradiţionala paradă prin Harvard Square. Actriţa a urcat pe scenă şi a trebuit să pretindă că susţine un tradiţional test de aptitudini, prin care sunt evaluate cunoştinţele studenţilor, înainte de a primi titlul de femeia anului. Claire Danes a fost nevoită să recite un fals monolog din Shakespeare, al cărui prim vers a fost "To be or not to be, an angry lesbian" (A fi sau a nu fi, o lesbiană furioasă). Actriţa a dansat apoi alături de un student de la Universitatea Harvard costumat într-un virus şi a defilat în partea a doua a ceremoniei într-o limuzină Bentley decapotabilă, alături de doi studenţi în travesti.

Deşi este un premiu prestigios, actorii premiaţi sunt de multe ori ruşinaţi de ceea ce trebuie să facă pentru a-l primi. Câştigătoarea din 2008, Renee Zellweger, a trebuit să poarte un costum care o făcea să arate mult mai corpolentă decât este în realitate, iar actorul James Franco a fost nevoit să mulgă o vacă "gay", o aluzie la rolul său din filmul "Milk - Preţul curajului".

Onoarea este rezervată actorilor care au avut o contribuţie importantă la dezvoltarea industriei de divertisment.

Câştigătorii primesc o oală de budincă aurită, o tradiţie care datează din 1795, când 21 de studenţi de la Harvard au stabilit ca fiecare membru al noului lor club să aducă "o oală de budincă de cereale" la întâlnirile lor.

Printre câştigătorii din anii anteriori ai acestui premiu se numără actriţele Meryl Streep, Katharine Hepburn, Elizabeth Taylor, Julia Roberts, Jodie Foster, Meg Ryan, Halle Berry, Catherine Zeta Jones, Charlize Theron, Scarlett Johansson şi actorii Christophher Walken, Richard Gere, Clint Eastwood, Tom Cruise, Robert De Niro, Harrison Ford, Steven Spielberg, Anthony Hopkins, Bruce Willis şi Ben Stiller. Laureaţii din 2011 au fost actriţa Julianne Moore şi prezentatorul de televiziune Jay Leno.

Pe de altă parte, actorul Jason Segel va primi titlul de bărbatul anului din partea secţiei de teatru a Universităţii Harvard, după cum informa în 25 ianuarie bbc.co.uk. Jason Segel va primi, pe 3 februarie, o "oală de budincă", după care va conduce tradiţionala paradă prin Harvard Square. Starul va trebui să pretindă că susţine un tradiţional test de aptitudini, prin care sunt evaluate cunoştinţele studenţilor, înainte de a primi titlul de bărbatul anului.

Claire Danes, în vârstă de 32 de ani, este o actriţă americană de film, teatru şi televiziune, recompensată cu un Glob de Aur şi un premiu Emmy, care s-a remarcat în serialele TV " My-So-Called-Life" şi "Homeland", dar şi în lungmetrajele "Fiicele doctorului March", "Cum să faci o cuvertură americană", "Romeo şi Julieta", "Orele", "Terminatorul 3: Supremaţia Roboţilor" şi "Pulbere de stele".

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

1 comentarii

ion

Acum 12 ani

o cheama ca pe mine: DANES din Caineni
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus