Marţi,
19.10.2021
Cer Senin
Acum
12°C

Pana la urma le-a placut 1-0! Vointa Sibiu – Romania U20: 1-0

Voința Sibiu a câștigat, astăzi, în Antalya, partida amicală jucată în compania Naționalei României U20, cu scorul de 1-0. La meciul de pe pământ turcesc a asistat și președintele Federației Române de Fotbal, Mircea Sandu.

În prima repriză, naționala U20 a României nu a pus deloc în pericol poarta sibienilor. De partea cealaltă, „alb-verzii” au avut câteva șanse bune de a marca, dar de fiecare dată portarul Buzbuchi a fost la post. Neguț, în minutul 28, l-a încercat pentru prima dată pe portarul naționalei U20, dar mingea expediată de atacantul Voinței a trecut puțin pe lângă poartă. Cigan a fost în centrul celei mai spectaculoase faze a primei reprize. În minutul 30, fotbalistul Voinței a preluat la 35 de metri de poarta adversă, a driblat jucătorul din fața sa, după care, marcat de cinci tricolori, a reușit să șuteze, din 20 de metri, plasat. Însă, mingea trimisă de Cigan a fost boxată de portarul României. Spre finalul primei reprize Alex Pelici a reîmprospătat echipa prin introducerile lui Antohi, Dănălache, Caius Lungu, Eugen Beza și Miclea. Golul sibienilor a fost anunțat de execuția din minutul 38 a lui Eduard Nicola, care, din banda dreaptă, a trimis un balon cu efect înspre colțul scurt al porții apărate de Buzbuchi. Deși a văzut târziu mingea, portarul Naționalei a reușit să respingă în corner, din plonjon.

În chiar ultimul minut al primei părți, noul intrat în formația sibiană, Andrei Antohi, a reușit să devieze un balon venit din banda stângă, din piciorul lui Eduard Nicola. Golul lui Antohi a fost creat din patru pase, mingea pornind din apărare, pe traseul Nicolae Grigore – Răzvan Dîlbea – Eduard Nicola – Andrei Antohi.

Repriza secundă

Exact ca și în prima repriză, în partea a doua a meciului jocul a suferit la capitolul ocazii. Sibienii au continuat să păstreze posesia balonului, dar mingea circula mai mult în zona defensivă a echipei antrenate de Alexandru Pelici. Naționala României sub 20 de ani a ieșit de la cabine mult mai motivată, însă acest lucru nu s-a văzut pe tabela de marcaj, și tot sibienii erau cei care încercau poarta, prin Maghici, în minutul 58. Și de această dată portarul tricolorilor a fost la post. În ultima jumătate de oră a partidei, Pelici a continuat să facă schimbări, în teren intrând Lukanovic, Tătar, Iulian Popa și Ciprian Străuț. Spre finalul meciului, tricolorii au pus stăpânire pe joc, echilibrând raportul posesiei, însă nu s-a mai întâmplat nimic notabil și ultimul fluier al arbitrului a consfințit victoria la limită a „alb-verzilor”.

Pelici: „Cipri, nu-ți place 1-0, vrei 1-1? Te plictisești?”

Aproape la fiecare balon jucat de elevii săi, Alexandru Pelici, aflat pe parginea terenului, îi felicita sau, dimpotrivă, îi dojenea pe fotbaliștii Voinței. În primele minute, Radu Neguț a fost faultat în preajma careului advers, dar arbitrul a lăsat jocul să continuie. Atunci, Pelici a strigat către Neguț: „Lasă, Radule, lasă, că a trecut!”. De altfel, orice jucător era îndemnat de antrenorul său să „urce” cu mingea la picior, ci nu să expedieze înspre atacanți. – „Gore, urcă din preluare”. De asemenea, fiecare tentativă a sibienilor de a recupera mingea era întâmpinată de același îndemn: „fără fault!”. Pelici a avut cuvinte de îmbărbătare și pentru Cigan sau Romulus Miclea: „Cighi, ești static! Mai clar, mai clar acolo!”, respectiv „Romi, încearcă să mă asculți, te rog eu!”. Declarația meciului îi aparține tot tehnicianului Voinței, care, supărat de o greșeală a lui Ciprian Străuț, i-a strigat acestuia „Cipri, nu-ți place 1-0, vrei 1-1? Te plictisești?”.

Voința Sibiu se află la prima victorie în Antalya. În primul meci, sibienii au terminat la egalitate, scor 0-0, cu Lechia Gdansk.

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus