Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
18°C

Patronii din Regiunea Centru, uniti la Sibiu

În urma unei întâlniri desfășurate săptămâna trecută la Hotel Hilton din Pădurea Dumbrava, la Sibiu a fost reactivată Confederația Regională  Centru a Patronatului Român. Oamenii de afaceri din județul Sibiu și celelalte județe din centrul țării își propun astfel să fie mai uniți, să colaboreze mai mult, iar vocea lor în fața autorităților să fie mai clar auzită.
Până în prezent, reprezentanți ai aproximativ 60 de companii din Sibiu au devenit membri activi, scopul declarat fiind creșterea la aproape 400 de companii. ”Ținta propusă de noi este, printre altele, aceea de a crește numărul membrilor, în scurt timp, la peste 400 de societăți comerciale, care să acopere cel puțin 10 la sută din forța de muncă și economică din fiecare județ al regiului de centru”, a declarat Cristian Stoica, președintele Confederației Regionale Centru a Patronatului Român. Cristian Stoica este și inițiatorul acestui proiect. La evenimentul de săptămâna trecută a fost prezent la Sibiu și Gheorghe Naghiu, președintele Patronatului Român. Acesta a lăudat inițiativa apărută la Sibiu și a declarat că ea ar trebui copiată și în alte zone din țară. ”Considerăm că economia României va intra în normalitate numai atunci când politicile macroeconomice vor fi stabilite împreună cu patronatele reale și reprezentative”, a spus Gheorghe Naghiu. Inițiativa Confederației Regionale a fost salutată și de prefectul de Sibiu, Horațiu Răcuciu, dar și de directorul Inpectoratului Teritorial de Muncă Sibiu, Francisc Torok. ”Angajatorii nu se străduiesc, din păcate, să se asocieze și au foarte mult de pierdut. Această asociere ar însemna mult pentru fiecare în sine”, a declarat și Francisc Torok.


Alături de investitorii străini


Până la lansarea de săptămâna trecută, în județul Sibiu funcționa o singură asociație a oamenilor de afaceri, respectiv Clubul Economic German. Reprezentanții Confederației Regionale Centru au lansat deja o invitație investitorilor de origine germană să li alăture. ”Firmele străine au amânat deocamdată să ne ofere un răspuns concret. Oarecum, vis-a-vis de această atitudine fusesem avertizat. Dar, ce este important, eu sunt optimist din fire și mă aștept la un răspuns pozitiv din partea lor”, a mai spus Stoica. În această perioadă, și oamenii de afaceri din Sibiu de origine italiană pun la cale o asociere în cadrul unui Club Economic.
La nivel național, Patronatul Român numără în prezent peste 54.000 de angajatori, reuniți în 35 de filiale, 12 asociații, nouă federații și uniuni, 11 confederații centrale și teritoriale. Patronatul Român influențează politica și mediul legal astfel încât să se asigure că acestea conduc la creșterea și dezvoltarea afacerilor prin intermediul dialogului social. De asemenea, oferă servicii membrilor, urmărind performanța și competența sectorului privat, care să contribuie astfel de dezvoltarea economică. În județul Sibiu existau la începutul anului 2012 aproape 12.000 de angajatori, dintre care în jur de 75 la sută sunt microintreprinderi. 17 la sută dintre angajatori sunt societăți cu capital străin.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus