”Cică este un loc unde meniul zilei este mai ieftin decât la cantina unde mănâncă Bottesch. Și e în Piața Mică”. Acesta a fost principalul motiv pentru care am ales să încercăm, săptămâna trecută, mâncarea ieșită din bucătăria restaurantului Delis, situat în Piața Mică.
Din afară nu ai spune că e locul unde poți mânca două feluri de mâncare (cele din meniul zilei), iar la final să plătești doar nouă lei. Iar asta și pentru faptul că nicio reclamă cât de cât vizibilă nu atrage atenția asupra acestui lucru. De altfel, meniul zilei nu era prezent nici măcar în meniul adus la ospătărița care s-a mișcat mai tot timpul exemplar.
Adică, la întrebarea dacă există un meniu al zilei a răspuns prompt – ”azi e ciorbă cu afumătură și tocăniță de cartofi”. ”Nouă lei?”. ”Nouă lei!”, a fost răspunsul. Iar pentru a face termen de comparație, l-am avut alături și pe colegul care, acum câteva săptămâni a fost aspru criticat de unii cititori cum că i-ar fi făcut reclamă președintelui Consiliului Județean, Martin Bottesch, deoarece – în timpul documentării unei recenzii de restaurant – l-ar fi întâlnit pe acesta în Cantina Consistoriului Evanghelic (unde meniul zilei costă zece lei, fiind situată într-un colț al Pieței Mari).
De povestit nu am avut ce povesti mult, deoarece la niciun minut după ce am avut tacâmurile pe masă, au venit și ciorbele. ”Noi cu ce ne săturăm?”, a fost mirarea – ulterior justificată – a colegului înfometat. Ciorba a fost una cinstit de bună, dar într-o farfurie mai degrabă modestă, iar bucățele de afumătură erau, pe alocuri, cam grase.
Venirea tocăniței a fost precedată de murăturile care nu tocmai excelau pe partea castraveciorilor, dar pentru foamea creată după patru ore de alergat printr-un ger neprietenor, varza acră repara orice neplăcere.
La venirea tocăniței, prima glumă spusă după plecarea ospătăriței (care a avut grijă să debaraseze tot timpul și rapid masa) a fost ”de ce a luat lingurile?”. Cuburile de cartofi, stropite din plin cu mărar, erau acoperite alături de două-trei bucăți de carne, și tot atâtea de cîrnaț, cu un sos mai lichid decât ne-au obișnuit mamele acasă. Dacă lipseau bucățile de cârnaț, tocăniței nu îi puteai găsi cusur. Așa, cel mult puteau strâmba din nas de erai mofturos.
Masa am terminat-o rapid – nici porția de tocănița nu excela la capitolul cantitate. ”Să știi că la cantina de la evanghelici, mâncarea e mai gustoasă”, se sfătoșește colegul.
Doar că unde bate el cu apropoul, atmosfera nu e aceeaşi, crama lipseşte – la Delis este una destul de spaţioasă -, iar de vrei ceva mai complex, n-ai un meniu din care să alegi. Concluzie: curat, primitor, un pic cam înghesuit, personal suficient şi atent, mâncarea acceptabilă spre bună, dar nu mergeţi doar pe meniul zilei dacă sunteţi rupţi de foame.
Bara Bule
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Tag-uri: Pieței Mari , Consiliului Județean , Piața Mică , Bara Bule , Cantina Consistoriului Evanghe , Martin Bottesch
Vizualizari: 4422
Ultimele comentarii
Acum 3 ore
Adrian
Acum 3 ore
Loijhbloijh
Acum 3 ore
Emil
Acum 3 ore
Pastor marginas
Acum 4 ore
Emil