Sâmbătă,
18.09.2021
Innorat
Acum
15°C

Florin Cioaba cere Guvernului sa revizuiasca conditiile de acordare a ajutoarelor sociale

Regele romilor, Florin Cioabă cere Executivului să reanalizeze proiectul de hotărâre prin care se acordă ajutoarele sociale şi să îl retragă pentru a-l corecta, considerând că persoanele dezavantajate de noile norme, sunt romii săraci.

"Considerăm că cei mai afectaţi de aceasta hotărâre vor fi cei aparţinând comunităţilor de romi, care în general au mulţi copii şi nu au nici un fel de venit. Cerem Executivului să reanalizeze acest proiect de hotărâre, şi să îl conceapă în aşa fel încât el să vină cu adevărat în sprijinul populaţiei sărace din România. De asemenea cerem analizarea cu atenţie a fiecărei cereri de ajutor social, astfel încât să nu existe nici un fel de inechitate socială în acordarea acestor ajutoare. Centrul Creştin al Romilor va milita în continuare pentru ca proiectul de hotărâre să fie retras, şi înlocuit cu unul care să vină cu adevărat în sprijinul celor care au, pe bună dreptate, dreptul la ajutoare sociale", se arată în comunicatul remis marţi, Agerpres.
Florin Cioabă, în numele comunităţii rome şi al Centrului Creştin al Romilor, susţine că a luat act cu surprindere de noile condiţii de acordare a ajutoarelor sociale, condiţii aprobate sub forma unei ordonanţe de către Guvernul României. 
"Constatăm cu surprindere că aceste condiţii vin mai mult să sărăcească populaţia. Nu negăm faptul că există mulţi cetăţeni care beneficiază de ajutoare sociale deşi au o situaţie materială buna şi nu ar trebui să beneficieze de ele. În acelaşi timp însă, există mulţi oameni foarte săraci care abia îşi duc traiul de pe o zi pe alta. Dintre aceştia cei mai mulţi fac parte din comunităţile de romi", a mai declarat Cioabă.
Acesta consideră "draconice", noile condiţii de acordare a ajutoarelor sociale. 
"Este inadmisibil ca un om sărac să nu primească ajutorul de şomaj pe motiv că are un scuter vechi de 9 ani sau are în curte mai mult de 25 de găini care îl ajută cât de cât să supravieţuiască. De asemenea, dacă o familie posedă 100 de grame de aur, rămas poate din moşi stramoşi, nu mai primeşte ajutorul social. Valoarea a 100 de grame de aur nu poate să asigure supravieţuirea unei familii mai mult de o lună de zile. În aceste condiţii, considerăm ca acest proiect de hotărâre este unul draconic, menit să îi aducă pe cei săraci într-o stare şi mai avansată de sărăcie şi în nici un caz să îi ajute să iasă la liman", se mai arată în comunicatul semnat de Florin Cioabă.

Comentarii

5 comentarii

Strainul

Acum 9 ani

Ajutor social - adica sustinerea de catre stat adica de catre concetateni - este ultimul mijloc de trai. Daca inca mai exista bunuri - o masina, un scuter, 10 grame de aur, animale, asigurare de viata etc. - asta trebuie consumat intai. Asa este procedura in Germania...
Raspunde

ioio

Acum 9 ani

Contravaloarea a 100g de aur ajunge doar pentru 1 luna? Ori sunt la ei familia are 50 membri ori s-a ieftinit aurul al naibii de mult.
Raspunde

tigan

Acum 9 ani

sa mancam mai putin sa ne inmultim mai putin sa ne spalam mai mult sa furam mai putin sa avem pretenti mai mici sa muncim mult sa fimi utili societati ca majoritari dupa care integrarea este posibila si fara ciormacioaba peste 100 de ani
Raspunde

Dorel

Acum 9 ani

in primul rand e \"regele\" AUTOPROCLAMAT, e bine sa specificati asta ca altfel va discreditati site-u asta si asa plin de articole penibile. Ca de obicei nesimtirea tiganilor nu are limite, marea lor majoritate nu au platit niciodata vreun fel de taxe sau asigurari sociale, dar cand e vorba de primit sunt primii. 100 de grame de aur la cursul de azi inseamna 4300 eur...
Raspunde

raduradu

Acum 9 ani

afara cu tigan!!!!! afaa. numai strica consuma dar nu produc nimic. ei sunt printre primii care nu produc in aceasta societate.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus