Vineri,
29.03.2024
Innorat
Acum
15°C

UPDATE Valea Oltului a fost inchisa din cauza caderilor de zapada. Peste 100 metri cubi de zapada au fost mutati

Actualizare sâmbătă, 4 ianuatie: Reprezentanții Companiei naționale de autostrăzi și drumuri naționale au anunțat că, începând cu ora 00.30 a zilei de sâmbătă, traficul pe Valea Oltului a fost redeschis. Situația drumurilor închise sau deschise se modifică de la oră la oră,

Angajați ai Serviciului de Poliţie Rutieră Sibiu opresc în acest moment la Veștem toți șoferii care intenționează să traverseze Valea Oltului și-i informează asupra căderilor masive de zăpdaă care au blocat drumul național 7 sau chiar îi întorc din drum. Decizia închiderii Văii Oltului a fost luată după ce Brezoi au apărut astăzi mai multe avalanșe și căderi masive de zăpadă. Reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție Sibiu spun că au fost nevoiți să ia această decizie pentru a-i proteja pe șoferi. De asemenea, nu se știe pentru moment cât va dura situația.

”Noi am instituit un filtru la punct control Veștem. Șoferii care vor să aștepte deblocarea Văii Oltului rămân pe banda întâi de circulație, până la sensul giratoriu spre Brașov, iar cei care vor să cricule spre Brașov sunt lăsați să meargă pe banda doi. Noi chiar acum patrulăm pe Valea Oltului și ninge dar nu sunt probleme în județul nostru. Am fost până la limita cu județul Vâlea, chiar și puțin după, și se circulă în condiții de iarnă dar nu sunt probleme deosebite. Căderile de zăpadă sunt în zona Brezoi - Călimănești” a declarat inspector principal de poliţie Ana Maria Popa.

Această restricţie se aplica până mâine dimineaţa (4 februarie), orele 06,00.

''Utilajele noastre au mutat cei aproape o sută de metri cubi căzuţi pe carosabil, dar rămân în continuare avertizările de pericol de a se produce avalanşe atât pe Valea Oltului cât şi pe Valea Lotrului - Brezoi Voineasa (DN7A). Toate drumurile naţionale din Vâlcea sunt deschise circulaţiei, dar se circulă în condiţii de iarnă, zăpada pe carosabil fiind de 1-2 cm", a declarat pentru AGERPRES directorul Secţiei Drumuri Naţionale Vâlcea, Eugen Mănescu.

Potrivit acestuia, cel mai dificil traseu este în zona Voineasa-Obârşia Lotrului unde s-au făcut adevărate tunele în zăpadă pentru a deschide traficul, dar în zonă viscoleşte şi toţi conducătorii auto sunt rugaţi să evite acest traseu.

IPJ Vâlcea a suplimentat pe toate sectoarele de drum echipaje ale Serviciului Poliţiei Rutiere, care verifică dacă maşinile sunt echipate corespunzător de iarnă.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

1 comentarii

Bogdan

Acum 12 ani

Eu am fost acolo aseara... N-am vazut nici o avalansa... Doar niste \"mitici\" care nu dadeau voie masinilor sa treaca. Eu veneam de la Bucuresti...la 19.30 m-au oprit la Caciulata - zona DADA... Ne-au dat voie sa plecam dupa ora 00.00 desi initial spusesera ca drumul se redeschide la ora 06.00 de frica sa nu fie linsati... Cred ca eram peste 100 de masini ... Cand am plecat nici urma de blocaje...drumul fusese mai curat decat pe autostrada sau Dealu Negru... RUSINE AUTORITATILOR pentru solutia pe care au gasit-o de a evita asa numita \"bad press\"... Si-au batut joc de atatia oameni doar pentru a da ei bine pe sticla...RUSINE!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus