Duminică,
05.12.2021
Innorat
Acum
-3°C

Alegerile raman oficial in iunie si noiembrie

Curtea Constituţională a publicat, vineri, motivarea deciziei luate în 25 ianuarie privind neconstituţionalitatea legii comasării alegerilor locale cu cele parlamentare. Judecătorii Curţii Constituţionale s-au referit la faptul că o comasare a alegerilor locale şi parlamentare ar putea crea dificultăţi privind exercitarea dreptului de vot, care în final duc la restrângerea acestui drept. De asemenea, CC precizează că organizarea alegerilor locale şi parlamentare la aceeaşi dată determină încălcarea dreptului de a fi ales, prevăzut de articolul 37 din Constituţie. USL sesizase Curtea Constituţională cu privire la Legea privind comasarea alegerilor, după respingerea moţiunii de cenzură depuse după asumarea răspunderii Guvernului pe acest act normativ. De asemena prelungirea mandatelor aleşilor locali cu aproximativ şase luni nu se încadrează în situaţiile strict şi limitativ prevăzute de Constituţie şi Legea 215/2001 şi încalcă principiul periodicităţii alegerilor, iar redimensionarea mandatelor încalcă principiul neretroactivităţii legii, a mai stabilit CC. Şi cum coaliţia guvernamentală este destul de puternică încât să nu cedeye unei presiuni care ar putea provoca alegeri anticipate, atunci se va putea aplica calendarul anunţat al alegerilor din acest an: locale în iunie şi parlamentare în noiembrie. Secretarul general al PDL, deputatul Ioan Oltean, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că PDL este "categoric împotriva anticipatelor", iar după decizia Curţii Constituţionale "se preconizează, în mod cert, alegeri locale în iunie şi parlamentare în noiembrie". "PDL este categoric împotriva anticipatelor. Aşa cum a ieşit decizia Curţii Constituţionale, se preconizează, în mod cert, alegeri locale în iunie şi parlamentare în noiembrie, cel puţin din punctul de vedere al PDL, dar şi al coaliţiei", a spus Oltean, citat de corespondentul Mediafax.

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

fara pdl

Acum 9 ani

PDL este categoric împotriva anticipatelor, acum dupa solutia CC. Inainte era categoric pentru anticipate. SA VA IA DRACU DE HOTI SI BANDITI! HANDICAPATII SI SLABANOGII NAIBI ce sunteti. citat din broscoiul Oltean
Raspunde

anca

Acum 9 ani

acum va-ti lamurit totul e ok la munca nu la intins mana
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus