Marţi,
27.09.2022
Partial Noros
Acum
14°C

Mamele care nu se pot interna alaturi de copiii lor cer un nou spital de Pediatrie

Cele peste o mie de mame din Sibiu care au semnat petiţia on-line, solicitând spitalizare alături de copiii lor la Spitalul de Pediatrie din oraş, au anunţat luni, printr-un comunicat de presă, că sunt hotărâte să continue demersurile pentru a rezolva problema lipsei de paturi pentru aparţinători sau pentru construcţia unui spital nou.

"Demersurile noastre vor continua, în vederea obţinerii rezolvării complete şi pe termen lung a problemelor prezentate în scrisoarea deschisă. 
Salutăm pe această cale, sprijinul de care comunitatea mamelor s-a bucurat din partea Asociaţiei Naţionale pentru Protecţia Pacientului şi a Asociaţiei Mame pentru Mame", se arată în comunicat remis Agerpres.
Un număr de 20 de reprezentante a mamelor nemulţumite au decis sâmbătă, în timpul întâlnirii avute cu medicii de la Pediatrie, că îi vor susţine pentru construirea în municipiu, a unui spital nou, în care să încapă atât copiii bolnavi, cât şi mamele acestora, care să le fie alături pe durata spitalizării.
"S-a discutat şi hotărât unanim că un spital nou de Pediatrie pentru o comunitate cum e Sibiul este imperios necesar şi că vom susţine această iniţiativă. (...) Dorim să precizăm că petiţia şi demersurile noastre nu au urmărit denigrarea corpului medical al Spitalului de Pediatrie. Suntem conştiente de eforturile susţinute ale administraţiei locale din ultimii ani pentru dezvoltarea acestei instituţii, dar şi de limitele impuse de spaţiul impropriu în care spitalul este găzduit", sunt de părere mamele nemulţumite.
Deocamdată, conducerea Spitalului de Pediatrie a luat în calcul că invite în Consiliul de Administraţie, un reprezentant al mamelor din Sibiu, constituite într-o asociaţie. Mamele solicită atât prezenţa lor alături de copii, dar şi interzicerea legării copiilor de pat, practică încă întâlnită, conform acestora, în spitalul sibian. Mamele au cerut conducerii Pediatriei, să le accepte în continuare donaţiile de haine şi jucării.
După protestul lansat pe Internet al mamelor care nu pot fi internate alături de copiii lor, deputatul PDL, Raluca Turcan a anunţat că se solidarizează cu acestea şi va transmite un memoriu la Ministerul Sănătăţii urmând să depună o interpelare în Parlament pentru a ajuta la conştientizarea problemei şi a identifica soluţii pentru rezolvarea ei.
Conducerea Spitalului de Pediatrie din Sibiu a reacţionat, zilele trecute, la iniţiativa mamelor, afirmând, într-un comunicat transmis presei, că este "justificată" petiţia acestora şi că va analiza posibilitatea suplimentării cu paturi destinate aparţinătorilor.
Spitalul de Pediatrie a mai anunţat că va beneficia în acest an de sprijinul Primăriei, cu ajutorul căreia va face investiţii pentru suplimentarea paturilor pentru aparţinători, prin extinderea de spaţii.
Singurul spital pentru copii din municipiul Sibiu poate interna doar o treime din mamele ale căror copii se află la tratament, conform datelor statistice din anul 2011. 
"În cursul anului 2011, din Spitalul Clinic de Pediatrie s-au externat 9.117 copii bolnavi şi 2.680 mame însoţitoare, din care 718 au beneficiat de condiţii hoteliere peste standardul prevăzut de lege", se mai arată în comunicatul Spitalului de Pediatrie. 
Asociaţia Naţională pentru Protecţia Pacienţilor a anunţat vineri că susţine demersul făcut de Grupul de iniţiativă al mămicilor din Sibiu şi Asociaţia "Mâini Unite" Sibiu privind dreptul copilului de a fi însoţit pe perioada spitalizării. 
Potrivit Legii nr. 272/2004 privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului, "copilul nu poate fi separat de părinţii săi sau de unul dintre ei, împotriva voinţei acestora", a precizat organizaţia.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

6 comentarii

sibieni

Acum 10 ani

SPATI PTR SPITAL DE PEDRIATIE SANT CATE VREI IN SIBIU __UNUL MARE PE MAGHERU FOST LICEUL PEDAGOGIC LASAT IN PARASIRE DUPA REVENDICARE str bahluiuli teren si cladire la fel si parasita pe acel teren se poate construisi comasa tot spitalulde pedriatie variante sant dar sa se vrea
Raspunde

Taietorul de lemne

Acum 10 ani

Si iata, o noua dovada ca femeile pot avea rezultate mult mai bune decat barbatii. Femeile pot reusi orice si multi barbati n-ar fi reusit nimic in viata fara o femeie care sa-i impinga de la spate sau sa stea in umbra lor. Aceste femei au stiut unde sa mearga si ce sa ceara. N-au protestat pe strazi cu \"Jos Basescu\" sau \"Jos Boc\". Problemele sibienilor le rezolvam in Sibiu. Tot respectul doamnelor!
Raspunde

Vasi

Acum 10 ani

Boc a intrat in negura istoriei,nu va mai striga nimeni Jos boc.......in schimb JOS BASESCUUUU o sa mai auzi mult,mult timp......spre disperarea ta si a celor ca tine si apropo nu confunda un subiect cu altul.....daca se fortau un pic,guvernul de trista amintire DESFIINTA pediatria,asa ca pastreaza filozofiile de doi bani pentru clubul portocaliu.....
Raspunde

alexandru

Acum 10 ani

Dar acest \"Zaharie Trahanache, membru in toate comitetele si comitiile\' , pe numele sau Nemtu Mihai Leonida, \"tatucul\" spitalului de copii este de neinlocuit? La alte spitale se mai schimba conducerea, dar aici \" la vremuri noi, tot noi\"!
Raspunde

Alex

Acum 10 ani

Nu va lasati! Copii nostri merita sa stea internati cu unul din parinti.
Raspunde

Vasi

Acum 10 ani

Nu va lasati,copiii vostri (ca eu nu am,si probabil ca nu voi avea) merita o viata mai buna,aveti toate motivele sa iesiti in strada,eu nu am si tot ies,viata lor depinde in general si de ce se mai intampla in continuare in viata lor(educatie,nivel de trai,dezvoltare armonioasa,posibilitatea de a trai mai bine)
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus