Joi,
26.01.2023
Innorat
Acum
-0°C

Concefa reabiliteaza gara din Rm. Valcea pentru aproape 5 milioane de euro, fara TVA

CFR SA a încheiat, marţi, şase contracte pentru modernizarea a două sectoare de cale ferată şi patru gări, cu o valoare totală de 479 milioane euro, printre care se numără și reabilitarea gării din orașul Râmnicu Vâlcea, contract atribuit firmei sibiene Concefa. Firma trebuie să finalizeze lucrările în doi ani.

Tot în Râmnicu Vâlcea, oraș condus de PDL-istul Romeo Rădulescu, Concefa are în desfășurare o altă lucrare importantă. Este vorba despre construirea unui pod rutier pentru râul Olănești. Aici, contractul are valoare totală de 1,19 milioane euro.

Totodată, CFR SA a semnat cu Sociedad Anonima - De Obras Y Servicios - Copasa - Labracom Construct Oradea un contract de 6,3 milioane euro lucrări de moderinizare a gării din Zalău, care se vor derula pe o perioadă de un an şi cinci luni.

Pentru modernizarea staţiei Bistriţa a fost încheiat un contract cu Copisa Constructora Pirenaica - Puentes Y Calzadas Infraestructuras - SC 2 Invest, care va încasa 8,5 milioane euro, fără TVA. Perioada de execuţie este de un an şi cinci luni.

Pentru modernizarea gării Botoşani, CFR a încheiat un contract, de 3,2 milioane euro, fără TVA, cu consorţiul Compania Construcţii Feroviare - Conplast - West Star - Construcţii Erbaşu. Lucrările trebuie finalizate în doi ani.

Pentru cele patru contracte de modernizare a gărilor finanţarea este asigurată de Comisia Europeană (69,25%) şi de la bugetul de stat (30,75%).

Totodată, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) a semnat cu firma românească Vectra Service construcţia lotului doi al centurii Braşov, pentru 22,7 milioane euro, urmând ca supervizarea lucrărilor să fie asigurată de firma Elgis România, pentru 760.000 de euro.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

1 comentarii

gogu

Acum 10 ani

Ce gara le mai trebuie si celor de la Rm.Valcea?.Pentru 2-3 trenuri pe zi si acestea goale si pline de seminte.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus