Sâmbătă,
04.05.2024
Parțial Noros
Acum
16°C

Cum arata Sibiul in programul de guvernare al Cabinetului Ungureanu

Noul Guvern condus de premierul Răzvan Ungureanu se angajează în Proiectul de Guvernare 2012 să continuie câteva proiecte majore de investiţii, care vizează în mod direct şi judeţul Sibiu. Majoritatea se referă la infrastructură şi construcţia de autostrăzi.

În Programului de Guvernare 2012, mai exact Capitolul 12 – Infastructură şi transport, Sibiul apare menţionat de două ori. Astfel, nou Guvern spune că vor continua „lucrările de execuţie a tronsonului Nădlac – Timişoara – Deva – Sibiu, din Coridorul IV pan-european”. În plus, Programul specifică în mod direct şi „Revizuirea studiului de fezabilitate pentru ultimul tronson din Coridorul IV pan-european, Sibiu – Piteşti, pentru a fi finanţat cu fonduri europene nerambursabile în exerciţiul financiar 2014 – 2020”.

De asemenea, noul Guvern se angajează şi la „continuarea lucrărilor de execuţie a autostrăzii Transilvania” precum şi la „începerea a încă 100 de kilometri de autostradă”. Nu se specifică foarte clar care vor fi aceşti kilometri de autostradă, dar se arată care vor porţiunile de autostradă ce urmează a fi deschise traficului: 20,5 km Cernavodă - Medgidia, 30,8 km Medgidia - Constanţa, 21,8 km centura ocolitoare Constanţa, 12,5 km centura ocolitoare Arad, lot 1, 9,5 km Timişoara - Lugoj, 62 km Bucureşti - Ploiesti şi 18 km Sarsig- Biharia.

În Capitolul 13 - Energie Sibiul iarăşi este menţionat când vine vorba despre "continuarea investiţiilor la centralele hidroelectrice de pe râul Olt, Racoviţa şi Câineni". De asemenea, tot în Capitolul 13, se menţionează "finalizarea proceselor de privatizare pe Bursă a următoarelor pachete minoritare: Transelectrica - 15 la sută, Romgaz - 15 la sută, Transgaz - 15 la sută..."

Cât priveşte celelalte segmente, noul Executiv îşi propune să continue procesul de raţionalizare a diferitelor tipuri de asistenţă socială acordate atât la nivelul familiilor, cât şi la nivel individual, să crească nivelul calităţii vieţii copilului în mediile defavorizate şi să respecte standardele minime de calitate în toate serviciile speciale acordate copilului în dificultate.

Includerea creşelor în nomenclatorul serviciilor sociale, precum şi încurajarea înfiinţării de creşe de către structurile societăţii civile, stimularea structurilor societăţii civile pentru dezvoltarea activităţii de prestare a serviciilor sociale din domeniul protecţiei persoanelor aflate în nevoie, dezvoltarea sistemului de consiliere juridică gratuită, precum şi a serviciilor de îngrijire a persoanelor vârstnice sunt alte direcţii ale noului Program de guvernare.

Executivul intenţionează să transforme unităţile medico-sociale în centre pentru îngrijirea de lungă durată a persoanelor vârstnice dependente , să aplice măsuri de creştere continuă a calităţii vieţii persoanelor cu handicap şi să sprijine familiile aparţinătoare, să sporească numărul de locuri de muncă adecvate pentru activarea persoanelor cu dizabilităţi cu potenţial lucrativ în vederea încadrării lor în muncă, să dezvolte centrele de tip rezidenţial şi centrele alternative pentru persoanele cu handicap mintal, cu psihopatologii şi afecţiuni multiple, prin programe specifice, să asigurare accesul persoanelor cu dizabilităţi la suportul fizic, informaţional şi la transportul public, respectiv la intrarea în imobile.

Totodată, Guvernul vrea să susţină participarea activă a societăţii civile şi a mediului de afaceri la procesul de incluziune activă a persoanelor apte de muncă din grupurile vulnerabile, să elimine condiţia discriminatorie a femeii pe piaţa muncii, în viaţa social-economică, culturală şi politică, prin consolidarea reprezentării femeilor în Parlament şi în primele două linii ierarhice ale Guvernului.

Viitorul Executiv vrea conturarea unei politici publice pentru stimularea natalităţii prin măsuri fiscale, de flexibilizare a pieţei muncii şi de protecţie socială, respectiv prin acordarea de subvenţii angajatorilor care reintegrează pe piaţa muncii femei cu copii în întreţinere sub 6 ani (angajarea celor care se află în concediu de creştere a copilului, în şomaj sau în şomaj de lungă durată), reconcilierea vieţii de familie cu cea profesională, prin crearea unui mediu de lucru "prietenos" familiilor.

În prezent, România are de gestionat o provocare demografică majoră având în vedere reducerea numărului populaţiei stabile la 19 milioane de persoane şi fenomenul accelerat de îmbătrânire.

În domeniul egalităţii de şanse a fost aprobată o strategie pentru perioada 2010 - 2012. A fost introdusă o nouă formulă de acordare a indemnizaţiei pentru copiii născuţi începând cu 1 ianuarie 2011 prin care rămâne la latitudinea părinţilor decizia de a opta între două variante, una activă şi alta pasivă pentru creşterea copilului.

În cazul în care părintele optează pentru un concediu pe o perioadă de 1 an pentru creşterea copilului, acesta primeşte o indemnizaţie lunară de 75 la sută din media veniturilor nete realizate pe ultimele 12 luni (nu mai puţin de 600 lei şi nu mai mult de 3.400 lei) şi un stimulent de revenire pe piaţa muncii în cuantum lunar de 500 de lei.

Dacă părintele alege perioada maximă de doi ani pentru creşterea copilului, se menţine cuantumul de 75 la sută pentru indemnizaţia lunară primită, însă nu poate depăşi plafonul de 1.200 lei şi nu se mai acordă niciun stimulent pentru revenirea la muncă.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

25 comentarii

tudor

Acum 12 ani

E foarte bine, se pare ca e totusi un ministru bun care se pune pe treaba inca de la inceput. Sper sa se tina si de cuvant si sa vedem rezultate cat mai apropiate de prezent.
Raspunde

roo

Acum 12 ani

sper sa moara toti pdl-istii. nu mai pot sa ii vad. sper sa ardeti in iad cu basescu cu tot
Raspunde

gogu

Acum 12 ani

sa moara de necaz crinuta cu victorita si motanul felix
Raspunde

@ tudor

Acum 12 ani

Daca se pune pe treaba ca si atunci cand si-a dublat singur viitorul salariu spermata dar dar speri degeaba. Cum se numeste unul care nu-si informeaza seful echipei si da cu ciocul la basecu ?
Raspunde

@@ tudor

Acum 12 ani

Iar v-a facut-o Base ! Face ce face si iesiti mereu pe locul 2
Raspunde

Vasi

Acum 12 ani

Jos Legea Invatamantului si sa se scoata camerele de supraveghere din salile de examen! Vrem sa luam Bacalaureatul! Vrem sa luam pensii de revolutionari si fraierii sa ni le plateasca!
Raspunde

- 0 grade C

Acum 12 ani

Igas face chef atunci cand situatia e dramatica in Buzau si Vrancea. TIPIC PEDELIST. Lupu–si schimba Ungureanu dar naravul ba.
Raspunde

- 0 grade C

Acum 12 ani

Igas face chef atunci cand situatia e dramatica in Buzau si Vrancea. TIPIC PEDELIST. Lupu–si schimba Ungureanu dar naravul ba.
Raspunde

Georg

Acum 12 ani

MRU Fragment dintr–un discurs rostit de actualul premier desemnat Cuvantul tovarăsului Mihai Ungureanu, Delegat al Organizatiei judetene Iasi a UTC Hotărarile de insemnătate istorică adoptate de Congresul al XIII–lea al Partidului Comunist Roman, inflăcăratele indemnuri adresate tinerei genratii de către tovarăsul Nicolae Ceausescu in deschiderea lucrărilor Forumului nostru, pun si i fata noastră, a elevilor utc–isti, sarcini deosebite. Suntem constienti că pentru a realiza o economie modernă, intensivă sunt necesare cadre a căror pregătire să se reflecte in capacitatea de a răspunde noilor exigenteale muncii, ale activitătii sociale in general, care trebuie sa dovedească inaltă competentă profesională, gandire creatoare, deschisă spre nou, spirit de initiativă, responsabilitate, ordine si disciplină. De aceea programele noastre de activităti, ancorate mai ferm in realitatea concretă a problemelor cu care se confruntă fiecare colectiv de elevi corelate mai strans cu actiunile desfăsurate pe linia scolii, au fost orientate astfel incat să conducă la sporirea răspunderii eleviloe pentru invătătură, pentru pregătirea permanentă, perseverentă si sistematică, printr–un efort propriu sustinut si constant. Pe deplin constienti de sarcinile ce ne revin din Hotărarile Congresului al XIII–lea al Partidului Comunist Roman, din indicatiile si orietările secretarului general al partidului, tovarăsul Nicolae ceausescu, din documentele supuse aprobării, Forumului tineretului, noi, elevii di judetul Iasi, ne angajăm că vom depune toate eforturile pentru a ne forma ca specialisti cu o inaltă pregătire politică si profesională cu constiintă inaintată hotărati să muncească, cu entuziasm si pasiune tinerească revolutionară, cu responsabilitate pentru continuarea neabătută a drumului ascendent pe care Romania s–a inscris in perioada de o efervescentă fără precedent inaugurată de Congresul al IX–lea al Partidului Comunist Roman.
Raspunde

Georg

Acum 12 ani

Mihai Razvan-Ungureanu: Spionii sunt de fapt niste infractori; suntem foarte buni la spionat: [...] (***)agenda.ro/news/news/41948/mihai-razvan-ungureanu-spionii-sunt-de-fapt-niste-infractori-suntem-foarte-buni-la-spionat.html
Raspunde

Georg

Acum 12 ani

Mihai Razvan Ungureanu: Nu vin in fruntea Guvernului ca sa plec. Opozitia sa dea macar impresia unei colaborari. [...]\"Sunt fete noi, profesionisti exceptionali, oameni cu care am lucrat, pregatiti sa dovedeasca nu doar o generatie de schimbare politica, ci si una de principiu. (...) Le voi cere competenta, profesionalism, responsabilitate, decenta, modestie si, foarte important, disponibilitate de dialog, in asa fel incat intentiile guvernului sa poata fi auzite peste tot acolo unde exista beneficiari, intre cetatenii Romaniei. Pornesc cu ganduri realiste si nu de la principiul ca urmeaza sa fiu schimbat. Nu voi fi un prim-ministru care vine in fruntea Guvernului pentru a pleca. Cred in soliditatea guvernamentala si politica\", s-a auzit, la cateva minute dupa presedintele PDL, si vocea premierului desemnat Mihai Razvan Ungureanu. \"M-as bucura foarte mult ca prezenta in Parlament sa dea macar impresia, daca nu continutul real al unei colaborari politice, pe interesele nationale profunde\", a adaugat Ungureanu.[...]..din: ***agenda.ro/news/news/51595/emil-boc-a-anuntat-cu-cine-va-lucra-mihai-razvan-ungureanu-vezi-lista-guvernului.html
Raspunde

Georg

Acum 12 ani

WIKI.ro: Mihai-Razvan Ungureanu: ***ro.wikipedia.org/wiki/Mihai_R%C4%83zvan_Ungureanu [...] Mihai Răzvan Ungureanu De la Wikipedia, enciclopedia liberă Semiprotejată Mihai Răzvan Ungureanu Mihai Răzvan Ungureanu Mihai Răzvan Ungureanu și Condoleeza Rice în Washington, D.C., 28 martie 2006 Directorul Serviciului de Informații Externe Deținător actual Funcție asumată 26 noiembrie 2007 Precedat de Claudiu Săftoiu Ministrul Afacerilor Externe al României În funcție 29 decembrie 2004 – 12 martie 2007 Precedat de Mircea Geoană Succedat de Călin Popescu Tăriceanu (interimar) Născut(ă) 22 septembrie 1968 (43 de ani) Iași Partid politic Independent Alte afilieri PNL Soție Daniela Ungureanu Profesie istoric, diplomat Naționalitate român modifică Consultați documentația formatului Mihai Răzvan Ungureanu (n. 22 septembrie 1968, Iași) este un istoric și diplomat român, care a deținut funcția de ministru de externe al României între anii 2004-2007. În prezent este prim-ministru desemnat și director al Serviciului de Informații Externe al României. Cuprins [ascunde] 1 Viata personală 2 Educația 3 Cariera profesională 3.1 Activitate didactică 3.2 Activitatea diplomatică 3.3 Director al SIE 4 Activitatea publicistică 5 Premii și distincții obținute 6 Note 7 Legături externe Viata personală Mihai-Răzvan Ungureanu este fiul profesorului Ștefan Ungureanu, fost viceprimar al municipiului Iași (1996-2000). Este căsătorit cu Daniela Ungureanu și are un copil. Educația A urmat studiile Liceului de matematică-fizică \"Costache Negruzzi\" din Iași pe care l-a absolvit ca sef de promoție în anul 1987.[1] Tot atunci s-a făcut remarcat prin activitatea sa în Uniunea Tineretului Comunist.[2] În 1998 a devenit student al Facultății de Istorie-Filozofie din cadrul Universității \"Al. I. Cuza\" din Iași, unde a deținut pozițiile de membru al Senatului Universității (1990-1992) și de Secretar Executiv al Asociației Internaționale a Studenților în Istorie, Budapesta - Bruxelles (1990-1993). Conform unor surse, a monitorizat studentii care aruncau manifeste în încercarea declansării unor revolte anticomuniste în căminele din Iași în 14 decembrie 1989. [3] În 1993 a susținut masteratul în Studii Ebraice la Centrul Oxford pentru Studii Ebraice și Evreiești din cadrul Universității Oxford, iar la 24 martie 2004 a obținut doctoratul în istorie modernă la Facultatea de Istorie a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, cu o teză cu tema „Convertirea și integrare în societatea românească la începutul epocii moderne”, avându-l ca îndrumător științific pe profesorul Alexandru Zub. Vorbește fluent limbile engleză, franceză și germană și la nivel satisfăcător limba maghiară. Cariera profesională Din 1985 și până la Revoluția din 1989 a fost membru supleant în Comitetul Central al Uniunii Tineretului Comunist[4][5] dar declară că nu a fost membru al Partidului Comunist Român.[6] Activitate didactică După absolvirea Facultății în anul 1992, Mihai Răzvan Ungureanu a devenit pentru o scurtă perioadă profesor la Liceul de Filologie-Istorie \"Mihai Eminescu\" din Iași. Din același an, este angajat drept cadru didactic universitar de istoria modernă a României la Facultatea de Istorie a Universității „Al. I. Cuza“ din Iași, deținând pe rând următoarele grade didactice: preparator (1992-1995), asistent (1995-1998), lector (1998-2004) și apoi conferențiar (2004-2006). În anul 2007, devine profesor universitar de istoria modernă a României la Facultatea de Istorie a Universității din București. În paralel cu activitatea didactică, conf. dr. Mihai Răzvan Ungureanu a desfășurat și o bogată activitate științifică, fiind membru al Societății Române de Heraldică, Sigilografie și Genealogie a Academiei Române, filiala Iași (din 1993), membru al board-ului științific al Fundației Soroș pentru o Societate Deschisă, Iași - București (1996-1998), director al Centrului de Studii Românești din Iași al Fundației Culturale Române (1996-1999), membru al European Association for Jewish Studies din Oxford, Marea Britanie (din 1997), Senior Fellow al Oxford Centre for Jewish and Hebrew Studies, St. Cross College, University of Oxford, Marea Britanie (din 1998), membru al Consiliului Institutului de Studii Genealogice și Heraldică \"Sever Zotta\" din Iași (din 1998) etc. În perioada 1998-2000, a deținut și funcția de membru al Consiliului Național al Reformei Învățământului din cadrul Ministerului Educației Naționale. Din anul 2004, conduce, în calitate de director, Centrul de Studii Iudaice din cadrul Facultății de Istorie a Universității \"Al. I. Cuza\" din Iași. Mihai-Răzvan Ungureanu a susținut cursuri la o serie de instituții de învățământ superior din țară și de peste hotare: profesor invitat (Gast Wissenschaftler) la Departamentul de Istorie Europeană, Universitatea Albert-Ludwig din Freiburg im Breisgau, Germania (1993-1997), profesor asociat la Școala de Studii Slavone și Est-Europene, Universitatea din Londra, Marea Britanie (1996-1998), lector la Școala NATO (SHAPE) din Oberammergau, Germania (din 2001), lector asociat la Școala Națională de Studii Politice și Administrative din București (din 2002), lector la Centrul de Studii de Securitate \"George C. Marshall\" din Garmisch-Partenkirchen, Germania (din 2003). De asemenea, din anul 2005, este și profesor asociat la Universitatea Națională de Apărare. Din anul 2007 este profesor la Facultatea de Istorie a Universității din București. Activitatea diplomatică Mihai Răzvan Ungureanu şi Leonard Orban semnând Tratatul de Aderare al României la Uniunea Europeană, Luxemburg, 25 aprilie 2005 În perioada 1998-2001, Mihai-Răzvan Ungureanu a îndeplinit funcția de secretar de stat în Ministerul Afacerilor Externe. Apoi, este numit în funcția de director general – emisar special al Pactului de Stabilitate pentru Europa de Sud-Est (2001-2003) și***donator-adjunct al Inițiativei de Cooperare Sud-Est Europeană (SECI) (2003-2004), ambele cu sediul la Viena. În paralel cu aceste atribuții, a fost ales ca Președinte al Institutului Român pentru Studii Strategice din București (din 2001), membru al board-ului administrativ al New Europe College din București (din 2002) și membru al board-ului științific al Centrului pentru Politici de Securitate din Szeged, Ungaria (din 2003). Mihai Răzvan Ungureanu deține gradul diplomatic de Ministru consilier (din 2003). În anul 2004, s-a înscris în Partidul Național Liberal. Mihai-Răzvan Ungureanu a fost numit în funcția de Ministru al Afacerilor Externe la data de 29 decembrie 2004, în Guvernul Tăriceanu. El a demisionat din funcția de ministru de externe în data de 4 februarie 2007, la două zile după ce premierul Călin Popescu Tăriceanu i-a cerut să-și prezinte demisia, în urma situației create de reținerea a doi muncitori români (Nelu Ilie și Adrian Gâncean) în Irak. Cei doi, care lucrau la o bază militară americană în calitate de subcontractori, fuseseră acuzați de spionaj, deoarece au făcut fotografii fără aprobare în interiorul bazei. Premierul a invocat în cererea de demisie adresată lui Ungureanu că el a aflat din presă, după trei luni, de arestarea în Irak a muncitorilor români, în timp ce președintele Băsescu fusese informat, la câteva zile după arestare. Mihai Răzvan Ungureanu a recunoscut că nu l-a informat pe primul ministru cu privire la situația celor doi muncitori români arestați în Irak, întrucât s-a considerat că problema cădea exclusiv în sarcina Ministerului, fiind un caz de intervenție consulară. El a declarat că i-a raportat situația președintelui Traian Băsescu, care era singurul în drept să decidă, în virtutea subordonării instituționale, dacă aceștia erau o problemă consulară sau de altă factură. El a afirmat că decizia de a renunța la portofoliu este un gest de onoare, deși își susține punctul de vedere anterior. „Răspunsul meu nu poate fi decât unul singur, este un răspuns de onoare, unul prin care îmi asum orice fel de vină și de responsabilitate, validată sau nu.[7]” —Mihai Răzvan Ungureanu . Într-un interviu acordat ziarului Jurnalul Național, premierul Călin Popescu Tăriceanu a declarat că intenționează să îi propună lui Mihai Răzvan Ungureanu să fie cap de listă la alegerile pentru Parlamentul European. „Vreau să spun public că Mihai Răzvan Ungureanu a reprezentat cu cinste Partidul Național Liberal, este un om în care am încredere și a dat dovadă de verticalitate morală, asumându-și vina pentru greșeala ministerului din subordine. O să vedeți cum în perioada următoare Mihai Răzvan Ungureanu își va continua cariera politică. Mă gândesc să-i propun o responsabilitate în cadrul partidului, aceea de a conduce lista PNL pentru alegerile pentru PE”, a declarat premierul. Pe 19 februarie 2007, la două săptămâni după demisia lui Ungureanu, Partidul Național Liberal a înaintat președintelui propunerea de revocare din funcția de ministru de externe a lui Mihai-Răzvan Ungureanu și numirea în acest post a senatorului Adrian Cioroianu. Deși conform art. 6 și 8.1 din Legea 90/2001, președintele României, la propunerea primului ministru, trebuia să ia act de încetarea calității de membru al Guvernului și să declare vacantă funcția de ministru în maximum 15 zile de la data depunerii demisiei, președintele Traian Băsescu a semnat decretul de eliberare din funcție a lui Mihai-Răzvan Ungureanu, abia la 12 martie 2007. Cu toate acestea, președintele a refuzat să-l numească pe Adrian Cioroianu în funcția de ministru. [8] La 14 martie 2007, Mihai Răzvan Ungureanu a prezentat într-o conferință de presă, bilanțul activității sale de doi ani în fruntea Ministerului Afacerilor Externe. El a apreciat că, în timpul mandatului său, politica externă a României s-a transformat dintr-o \"o diplomație a camuflajului la una a sincerității, de la o diplomație a tăcerii la o voce clară, puternică\". Printre punctele subliniate în bilanțul prezentat de Ungureanu pentru cei doi ani în care a fost ministru de externe, menționăm următoarele: Numirile de ambasadori pe criterii politice au fost foarte puține și \"nici din partea președintelui, nici din partea premierului nu a existat o presiune politică referitoare la numiri\". El a afirmat că a preferat să propună pentru posturile de ambasadori rămase vacante diplomați de carieră sau persoane provenind din mediul academic. În decursul mandatului său, s-a reușit întinerirea personalului diplomatic. La momentul demisiei sale, 40 % dintre angajații MAE aveau între 25 și 35 de ani, în timp ce în anul 2004 proporția acestei grupe de vârstă era de 25 la sută. El a considerat că una dintre cele mai mari reușite a politicii externe românești a fost că regiunea Mării Negre a devenit temă a politicii de vecinătate a UE și obiectul unei strategii americane speciale. S-a imprimat un curs \"stabil, previzibil și de încredere\" în dialogul politic cu Republica Moldova. El a propus deschiderea a două consulate românești la Cahul și Bălți, președintele Băsescu obținând într-o vizită la Chișinău la mijlocul lunii ianuarie 2007, acceptul omologului său moldovean, Vladimir Voronin, de a înființa cele două consulate temporare românești. S-au făcut eforturi pentru a ajunge la \"relații clare, destinse\" cu Ucraina, care nu au împiedicat însă România să aibă \"o voce puternică\" în diferendele cu Kievul legate de Insula Șerpilor și Canalul Bîstroe. Îmbogățirea experienței Ministerului de Externe prin rezolvarea problemelor legate de criza ostaticilor din Irak, de repatrierea românilor din Liban, care au reprezentat situații imprevizibile și noi. Pentru prima oară după 1948 Ministerul de Externe s-a dotat cu proprietăți, obținând dreptul de administrare asupra unui teren de 14.000 de metri pătrați, situat în vecinătatea Clubului Diplomatic, teren pe care se intenționează construirea unui nou sediu MAE. De asemenea, se intenționează construirea a două blocuri de locuințe de serviciu pentru personalul MAE. [9] Horia-Roman Patapievici, directorul ICR, a declarat că Mihai Răzvan Ungureanu a avut un rol esențial în transformarea Institutului într-un \"instrument eficient de promovare a culturii române\"; fără contribuția sa, \"reforma de personal rămînea moartă\". [10] La data de 21 martie 2007, premierul Călin Popescu Tăriceanu a prezentat un comunicat de presă al Guvernului României, în care a declarat că va prelua, pentru un timp limitat, cu titlu interimar, responsabilitățile ministrului de externe, până când se va rezolva starea de blocaj din Ministerul Afacerilor Externe. [11] După demisia de la conducerea Ministerului Afacerilor Externe, Ungureanu s-a reîntors la funcția deținută înainte de a fi ministru, aceea de***donator adjunct la Inițiativa de Cooperare în Sud-Estul Europei (SECI), cu sediul la Viena (martie - decembrie 2007). Director al SIE La data de 26 noiembrie 2007 președintele României, Traian Băsescu a înaintat Parlamentului propunerea de numire a lui Mihai Răzvan Ungureanu în funcția de director al Serviciului de Informații Externe, rămasă vacantă din martie 2007, în urma demisiei lui Claudiu Săftoiu. În 5 decembrie 2007 Camerele reunite ale Parlamentului au validat numirea lui Răzvan Ungureanu la conducerea Serviciului de Informații Externe, cu 295 de voturi pentru (dintr-un număr de 318 parlamentari prezenți). El a declarat înainte de votul pentru validarea sa în Parlament, că, dacă va fi numit în funcție, nu concepe să apere altceva decât interesele naționale. [12] Activitatea publicistică Mihai-Răzvan Ungureanu a deținut funcții de redactor sau redactor-șef la o serie de reviste istorice dintre care menționăm: redactor șef la revista „Dialog“ a Universității \"Al.I.Cuza\", din Iași (1988-1992); redactor la \"Arhivă genealogică\", editată de Academia Română, București (din 1993); redactor la \"Revue des Etudes Roumaines\", editată de către Fundația Regală Carol II - Academia Română, Paris - București (din 1994); redactor la \"Revista de istorie socială\" a Universității \"Al.I.Cuza\" din Iași (din 1996). Din anul 1998 este***donator al colecției Historia a Editurii Polirom, Iași - București. El a publicat peste 80 articole științifice. Dintre cărțile sale menționăm următoarele: Documente statistice privitoare la orașul Iași (1755–1828), 2 vol. (Iași, 1997) - în colaborare cu prof. dr. Ioan Caproșu; Marea Arhondologie a boierilor Moldovei (Iași, 1998); Convertire și integrare în societatea românească la începutul epocii moderne (Iași, 2004); Rumänien [România] - în colaborare cu Thede Kahl și Michael Metzeltin (LIT: Wien, Münster, 2006), ISBN 3-8258-0069-5. Premii și distincții obținute Pentru activitatea sa din domeniul culturii și diplomației, Mihai Răzvan Ungureanu a primit următoarele premii și distincții: 1992 - Premiul Național al Revistei “22”, București 1996-1997 - Premiul “Felix Posen” al Universității Ebraice din Ierusalim, Israel 1997-1998 - Premiul “Felix Posen” al Universității Ebraice din Ierusalim, Israel 1998 - Premiul “Vasile Pogor” pentru cercetările științifice privitoare la istoria orașului Iași, decernat de Primăria Municipiului Iași 1999 - Premiul “Corneliu Coposu” al Organizației de Tineret a PNȚCD pentru activitatea diplomatică în cadrul Ministerului Afacerilor Externe 2000 - Premiul “Dimitrie Onciul” al Fundației Culturale “Magazin Istoric” pentru editarea lucrării Relațiile româno-sovietice. Documente 1917-1934, vol. I, București, 1999 (în colaborare cu Ministerul Afacerilor Externe al Federației Ruse); 2000 - Mare Ofițer al Ordinului Național \"Pentru Merit\", România [13]; 2000 - Comandor clasa I al Ordinului Regal Dannebrog, Danemarca; 2004 - Premiile Academiei Române - Premiul Mihail Kogălniceanu pentru lucrarea Convertire și integrare în societatea românească la începutul epocii moderne (Iași, 2004); 2007 - Meritul Diplomatic în Grad de Mare Ofițer, România. Note ^ Jurnalul de Est, 9 octombrie 2005 - Pasiunile ascunse ale ieșeanului de la Externe ^ [„Cuvântul tovarășului Mihai Ungureanu\", premier desemnat, din Scânteia Tineretului ***www.adevarul.ro/locale/iasi/Cuvantul_tovarasului_Mihai_Ungureanu-premier_desemnat_din_Scanteia_Tineretului_0_642536111.html] ^ Amosnews, 27 noiembrie 2007 - Poveste fără sfârșit: Mihai Răzvan Ungureanu ^ Primii 100 de lustrabili | InfoNews - Știri și Revista Presei ^ de Iași, 10 aprilie 2006 - Mihai Răzvan Ungureanu: \"Dacă legea lustrației trece în forma actuală, voi fi primul care se retrage\" ^ ***www.sie.ro/conducere.html Site-ul Oficial SIE, 8.02.2012 - Cv-ul oficial al lui Mihai Răzvan Ungureanu ^ Adevărul, 5 februarie 2007 - \"Ungureanu pleacă, războiul continuă\" ^ Jurnalul Național, 15 martie 2007 - Cazul Adrian Cioroianu ^ Agenția NewsIn, 14 martie 2007 - Ungureanu și-a făcut un bilanț pozitiv al celor doi ani petrecuți la MAE ^ Dilema Veche - dialog cu Horia-Roman PATAPIEVICI ^ Comunicat de presă al Guvernului României din 21 martie 2007 - \"Tema: Premierul va prelua responsabilitățile la nivelul MAE\" ^ Antena3, 5 decembrie 2007 - Răzvan Ungureanu este noul diretor al SIE ^ Decretul nr. 551 din 1 decembrie 2000 privind conferirea unor decorații naționale personalului din subordinea Ministerului Afacerilor Externe Legături externe CV-ul lui Mihai Răzvan Ungureanu pe situl Guvernului României CV-ul lui Mihai Răzvan Ungureanu pe situl Ministerului de Externe Mihai-Razvan Ungureanu: \"Viata mea este o inlantuire de intalniri fericite Jurnal de Chișinău, 14 aprilie 2006 - Mihai Răzvan-Ungureanu: „Dacă Legea lustrației trece în forma actuală, voi fi primul care se retrage” Prezent - Mihai Răzvan-Ungureanu: \"Susțin legea lustrației\" Evenimentul Zilei, 11 iunie 2006 - \"E Ungureanu \"light\" sau nu?\" Adevărul, 5 februarie 2007 - \"Ungureanu pleacă, războiul continuă\" Adevărul, 5 februarie 2007 - \"Un gest elegant\" Interviuri Mihai Răzvan Ungureanu: Ignoranța decidenților politici ne poate costa, 13 martie 2009, George Rădulescu, Adevărul Mihai Răzvan Ungureanu:„Războiul subteran se poartă între spioni și contraspionaj”, 30 ianuarie 2010, Roxana Lupu, Adevărul VIDEO Mihai Răzvan Ungureanu: „Supraviețuim unui al doilea val al crizei”, 1 iulie 2010, George Rădulescu, Adevărul VIDEO Mihai Răzvan Ungureanu, directorul Serviciului de Informații Externe: „Nici nu știți cât de amplu poate fi răul”, 10 noiembrie 2011, George Radulescu, Adevărul Șeful spionilor, la \"2+1\": \"Nu mi-aș putea imagina ca în SIE să se petreacă vreodată ceva similar cazului de la Poliția din Neamț\", 17 Noiembrie 2010, Evenimentul zilei
Raspunde

Georg

Acum 12 ani

***www.ziaristionline.ro/2012/02/08/un-general-sri-r-despre-un-sef-sie-a-si-acoperitii-din-presa-si-societatea-civila/
Raspunde

Georg

Acum 12 ani

Cum a decurs la Cotroceni...[...]***www.ziaristionline.ro/2012/02/06/cum-a-decurs-la-cotroceni-desemnarea-premierului-sie-declaratiile-lui-traian-basescu-si-ale-lui-mihai-razvan-ungureanu/[...] DECLARATIA Mihai-Razvan Ungureanu: Mihai Răzvan Ungureanu: Bună seara, doamnelor, domnişoarelor şi domnilor. Mulţumesc în primul rând pentru încrederea acordată mie de către factorii de decizie constituţionali. Este o responsabilitate mare, pe care mi-o asum conştient atât de dificultatea acestei posturi, cât mai ales de contextul delicat în care ne aflăm. Mi-o asum şi vă asigur că se va îndeplini cu seriozitate şi onestitate. Am experienţa unor instituţii care, sub mandatele mele, s-au modernizat şi au devenit performate: Ministerul Afacerilor Externe, Serviciul de Informaţii Externe. Intenţionez să folosesc această experienţă în eficientizarea guvernării, iar independenţa mea politică îmi garantează spaţiul necesar pentru a-mi îndeplini acest mandat. Reformele vor continua, plusul pe care îl voi aduce va fi tocmai acela al unui bun administrator care are, în primul rând, o logică a eficienţei. Am fost întotdeauna, prin funcţiile ocupate, de la catedră şi până la cele mai înalte demnităţi ale statului român, loial interesului public şi loial în primul rând intereselor noastre naţionale. Guvernul pe care îl voi forma are nevoie de sprijin parlamentar ferm, are nevoie de încrederea cetăţenilor României, are nevoie de o direcţie care nu poate veni decât dintr-o viziune politică. Cetăţean român, om politic, profesor – opţiunile mele ideologice au fost întotdeauna de dreapta. Primul meu obiectiv: formarea cu celeritate a Guvernului, conştient fiind de impactul negativ al oricărei forme de provizorat asupra administrării ţării. În acest sens, am în vedere discuţii cu partidele din coaliţie în vederea elaborării programului de guvernare şi identificării formulei optime de cabinet. Aceste discuţii vor începe mâine dimineaţă. ]ntrevederi cu liderii opoziţiei – am în vedere informarea reciprocă, relativ la intenţii şi obiective pe termen scurt şi mediu, identificarea temelor de interes naţional, acolo unde voinţa politică trebuie să se manifeste transpartinic – de la Mecanismul de Control şi Verificare, până la deciziile strategice ale Uniunii Europene sau ale Alianţei Nord-Atlantice. Prioritatea mea esenţială, doamnelor, domnişoarelor şi domnilor, este stabilitatea economică şi politică a României. Vă mulţumesc. Vă mulţumesc, domnule Preşedinte! Preşedintele României, Traian Băsescu: Vă mulţumesc, o seară bună! Departamentul de Comunicare Publică al Presedintelui Romaniei 06 Februarie 2012
Raspunde

a

Acum 12 ani

mama, da\' cat timp liber are georg!!!
Raspunde

adrian

Acum 12 ani

Mai Georg, ar trebui sa te puna astia pe tine prim - ministru sau pe Johannis ca voi le stiti pe toate(ale voastre).
Raspunde

Georg

Acum 12 ani

@16. adrian (IP 109.99.52.4) Mai Georg, ar trebui sa te puna astia pe tine prim - ministru sau pe Johannis ca voi le stiti pe toate(ale voastre). (14:26:25)_________________________________ Eu NU AFIRM NIMIC..absolut totul este COPY-PASTE, inafara de WIKI.ro, si link-uri nedesfasurate, toate sunt DECLARATII MRU cuvant-de-cuvant reproduse, asa cum le reda PRESA ROMANA, deci COPY-PASTE, fiecare cu LINK...eu nu comentez nimic...
Raspunde

Jollie

Acum 12 ani

nu conteaza unde se va face , ca-i Sibiu sau Brasov...important e ca se continua niste proiecte si se \"misca\" ceva in tara in sensul bun f ine
Raspunde

all4all

Acum 12 ani

sa speram ca toate reformele incepute de domul Boc vor fi continuate!!!
Raspunde

all4all

Acum 12 ani

app. de Georg...copy paste-urile tale nu ajuta pe nimeni cu nimic ca nu sta nimeni sa iti citeasca tie atatea!!! bucurati-va ca se face si se misca totusi treaba in tara asta...chiar daca e alt guvern!
Raspunde

M.A.

Acum 12 ani

Acum sper sa nu incepeti sa va plangeti ca Sibiul nu este specificat nicaieri. Eu cred ca fiecare sibian isi doreste sa ajunga mult mai repede de la Sibiu - la Pitesti sau de la Nadlac - la Sibiu. In concluzie, multe laude si vechii si noii guvernari pentru ca inlcude sibiul in noua infrastuctura.
Raspunde

jaco

Acum 12 ani

@M.A. ai dreptate, daca ramanea Tariceanu mergeam in Ungaria pe la Brasov!
Raspunde

dinu

Acum 12 ani

nu va mai ***i pe voi cu usl ori cati bani va promite tot de *** va faceti mai bine pupati-l pe crinel si victoras la curisor pana le trece de guvernare
Raspunde

mad79

Acum 12 ani

eu nu votez USL-ul!Mai bine cu Noua Republica!
Raspunde

Vasi

Acum 12 ani

Ma duceti cu gandul la Petre Tutea*Sa faci 13 ani de temnita pentru un popor idiot....De asta numai eu am fost in stare* sau la Brancusi*Cand am plecat,v-am lasat saraci si prosti,acum va gasesc si mai saraci si mai prosti*
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus