Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
15°C

Am mancat cu finantistii Sibiului! Niste zgarciti...

 

De când s-au mutat în noul sediu de pe Calea Dumbrăvii, angajații Direcției Generale a Finanțelor Publice au propriul restaurant, care funcționează în subsolul instituției. I-am făcut o vizită joia trecută, pe la ora 14:00, deci după pauza de masă.
Prima impresie a fost că restaurantul este mai mult o cantină, dar care nu arată rău deloc. Scaune tapițate, LCD pe perete, spațiu generos, deci toate bune și frumoase. Până am ajuns la mâncarea ce se prelingea pe fundul câtorva tăvi. Ori am venit eu prea târziu, ori oamenii ăștia se zgârcesc să facă mai multe feluri de mâncare. Am ales din cele două feluri de ciorbă pe cea de văcuță, iar la felul doi am combinat tocănița de porc cu mazărea fiartă pentru a întregi o masă completă. Am pus și câteva murături, dar acestea au fost mai mult moi și pleoștite decât gustoase. Am înțeles de ce când am văzut bonul de casă: 12,5 lei totul, plus trei feliuțe de pâine!
Mă pun la masă. În stânga mea trei doamne discutau de când am intrat ceva despre copii. Sigur erau angajate ale Finanțelor că erau îmbrăcate subțire, deci își lăsaseră pardesiurile prin birouri. Terminaseră de mâncat când am intrat eu în restaurant/cantină dar se mai întindeau la povești să le tihnească. Nu erau deloc avare cu timpul. În dreapta, alte două doamne. Una mânca o porție dublă sau triplă de salată de varză, iar cealaltă bea un iaurt. Nu se zgârceau, aveau grijă de siluetă. Eu nu m-am grăbit, am mâncat încet, în liniște, trăgând cu ochiul la Realitatea TV și tsunami-ul de zăpadă din capul lor. În zece minute am terminat de mâncat și tot mi-era foame. Nici nu aveam cum să mă satur la cât de zgârciți au fost cu mâncarea. Trec și peste asta, las în urmă doamnele  de finanțe care încă mai discutau la masa vecină, și în drum spre ieșire fac o vizită și la toaletă. Vă jur cu mâna pe inimă că toaleta publică din Piața Mică este lux pe lngă ce baie au la Finanțe. Iar în toaleta publică de la intrarea în parcul Astra miroase a levănțică în comparație cu ce am găsit aici. În mod clar oamenii ăștia se zgârcesc la produse de curățat și igienizat.
În loc de concluzie, vă spun așa: la cantina evanghelică din Piața Mare se mănâncă de două ori mai bine cu aceași bani. Iar cantina Universității Lucian Blaga este restaurant de fițe, în comparație.
 
de Ion Ardeion

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

8 comentarii

yuki

Acum 12 ani

Stimate \"domnule\" jurnalist stiti cumva cine distribuie mancarea la finante de e atat de prosta? Aveti cunostinta de un anume restasurant MAJESTIC? Ce-ar fi sa ii intrebati de ce mancarea lor e atat de putina si de proasta! Si mai stiti ca angajatii de la finante au o jumatate de ora pauza de masa? (si nu toata lumea fumeaza 5-6 tigari in timpul programului 5*5 minute/tigara=25 minute). Cred ca da cu pauza, lipsa gaura la concluziile \"domniei voastre\".
Raspunde

EvaBraun....originala!

Acum 12 ani

daca nu te saturi cu atat inseamna ca ai debit mare la stomacel:))
Raspunde

miki mouse

Acum 12 ani

perfect adevarat:-mancarea foarte proasta -toaleta infecta
Raspunde

spike

Acum 12 ani

uite unde statea marele critic gastronom. Daca nu puteti copia ce vedeti prin ziare straine, stati dracului acasa, nu va mai dati \"inteligenti\" ca nu faceti altceva decat sa va etalati prostia.
Raspunde

csaba a.

Acum 12 ani

io si feri facut pisu in csorba voastra la romani. romani = cigany
Raspunde

Faguluian

Acum 12 ani

Cum au 30 de minute pauza de masa ,pentru ca incep lucrul la 08 si rup usa de la iesire la ora 16.
Raspunde

Taratorule

Acum 12 ani

@6 Pai la bugetari pauza de masa este inclusa in cele opt ore. :)
Raspunde

Ion

Acum 12 ani

LCD pe perete frate, deci romanii merg la restaurant sa se uite la tv, pai fa-ti un sandwich si mananca acasa pe canapea in fata la tv, bata-te de nebun
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus