Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Dominique Strauss-Kahn, convocat marti la Lille, ar urma sa fie arestat preventiv intr-un dosar de proxenetism

 

Fostul director al Fondului Monetar Internaţional, Dominique Strauss-Kahn, a fost convocat marţi de anchetatori la Lille (nord) în dosarul de proxenetism supranumit Carlton şi ar urma să fie arestat preventiv, au anunţat sâmbătă surse apropiate dosarului.
El a fost convocat marţi, la ora 09.00 (10.00 ora României) pentru a fi audiat într-o fostă cazarmă a jandarmeriei din Lille, a adăugat această sursă, confirmând o informaţie apărută în cotidianul regional La Voix du Nord, informează Mediafax. Fostul ministru socialist poate fi asistat de un avocat în cadrul menţinerii sale în custodia poliţiei, care poate dura până la 48 de ore, a precizat o sursă apropiată dosarului. Convocarea a ajuns la sfârşitul săptămânii la domiciliul din Paris al lui Dominique Strauss-Kahn.
Numele fostului favorit în cursa pentru alegerile prezidenţiale franceze a fost citat în urmă cu mai multe luni în acest dosar de proxenetism şi abuz de bunuri sociale care implică oameni de afaceri şi poliţişti. Mai multe persoane au fost inculpate în acest caz.
DSK a cerut în mai multe rânduri să fie audiat, pentru a se putea apăra, în acest dosar. El ar putea fi audiat ca martor sau plasat în custodia poliţiei de anchetatori, având în vedere elementele împotriva lui din acest dosar.
Fostul director al FMI şi-a exprimat dorinţa de a fi audiat încă de la jumătatea lui octombrie, pentru a pune capăt a ceea ce el califică drept "insinuări şi extrapolări hazardate" şi "rău-voitoare". În noiembrie, avocaţii săi au denunţat un "veritabil linşaj mediatic".
Dominique Strauss-Kahn ar trebui interogat pe tema petrecerilor la care ar fi participat, în special la Paris şi Washington, pentru a se stabili dacă femeile care au participat la acestea erau prostituate.
Ar trebui ridicată şi problema unor eventuale compensaţii pentru aceste seri, organizate în special de unul dintre apropiaţii săi, Fabrice Paszkowski, responsabil de o companie de echipamente medicale, şi David Roquet, fost director al unei filiale a grupului Eiffage.
Potrivit avocaţilor celor doi bărbaţi, inculpaţi în acest dosar, clienţii lor au răspuns deja negativ la această întrebare.
Dacă judecătorii care anchetează acest dosar apreciază că există acuzaţii grave în privinţa lui Dominique Strauss-Kahn, care ar putea fi urmărit pentru complicitate la proxenetism şi abuz de bunuri sociale.
În timp ce era favorit al Partidului Socialist la alegerile prezidenţiale din 2012, Dominique Strauss-Kahn şi-a văzut ascensiunea oprită brutal în mai 2011, după ce a fost arestat pentru agresarea sexuală a unei cameriste a hotelului Sofitel din New York.
Acuzaţiile penale au fost abandonate, dar el va compărea într-un proces civil în Statele Unite, iar cazul a antrenat o cascadă de dezvăluiri cu privire la viaţa privată a lui DSK, "ahtiat după sex" sau "bolnav" în opinia unora, sau "victima" unui complot, potrivit altora. El însuşi şi-a recunoscut gustul pentru "libertinaj", negând însă orice act de violenţă sau ilegal.
 
Foto: Mediafax

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

1 comentarii

periculos batranu

Acum 12 ani

barbat adevarat la ani astia La bani lui numai procsenet nu este dar este periculos el si partidul sau in disputa cu sarcozy si partidul lui Metehne electorale ca si pe la noi se inspira unul de la altul slabi Zilele trecute romul sarcozi avea acelasi slogan ca basescu ,maram este capitan de nava si nu lasa nava sa esueze in plina furtuna o duce la mal,ca si al nostru la malul altor tari toata flota
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus