Duminică,
23.06.2024
Cer Senin
Acum
22°C

Noul spital Polisano, deschis la jumatatea anului

După ce la finele anului trecut, consilierii județeni au aprobat prelungirea termenului de finalizare a Centrului de imagistică medicală, dr. Ilie Vonica a confirmat intenția de a deschide în vara acestui an noul spital structurat pe nu mai puțin de nouă niveluri.

Centrul de imagistică medicală de la Sibiu (nume relativ incorect dat de administraţiei proiectului, deoarece specializările sunt mult mai numeroase) este rezultatul investiției realizată de SC Clinica Polisano SRL pe terenul pus la dispoziție de Consiliul Județean Sibiu. ”Eu investesc în special în domeniul sanitar, al sănătății. Sper că la sfârșitul primului semestru să se deschid un spital foarte important, pentru pacienții din Sibiu și nu numai, pentru cei din regiunea centru și din întreaga țară. Va fi un spital cu foarte multe specialități care nu se regăsesc în celelalte spitale ale Sibiului”, a declarat Ilie Vonica, proprietarul grupului de firme Polisano. Declarația sa a fost făcută în cadrul primei ediții a Conferințelor Turnul Sfatului, de la finele lunii trecute. Ilie Vonica nu a dorit să ofere detalii suplimentare. ”În momentul în care ne vom apropia de inaugurare, vom organiza un eveniment pentru presă”, a spus dr. Vonica, pentru Turnul Sfatului.

15 milioane de lei, în clădire

Centrul de imagistică medicală de la Sibiu este o investiție ce va ”mobila” clădirea ridicată în spatele Spitalulului Județean cu un regim de înălțime D+P+6E+etaj 7 retras. Spitalul ar fi trebuit inagurat până la finele anului trecut, dar SC Clinica Polisano SRL a solicitat ca ”termenul fixat pentru inaugurarea Centrului medical să fie prelungit cu șase luni, respectiv la data de 30.06.2012”.

Până la finele anului trecut, au fost investite peste 15 milioane de lei în activele imobiliare ale viitorului spital.

”Solicitarea prelungirii termenului de finalizare și punere în funcțiune a Centrului de imagistică medicală se întemeiază, așa cum rezultă din adresa menționată mai sus pe următoare motive: costurile deosebit de mari ale investiției; lucrările de finisaj ale construcției se află în faza finală, la ora actuală realizându-se lucrările de finisaj interior. A fost demaratp activitatea de contractare a aparaturii medicale, precum și cea de efectuare a stagiilor de pregătire pentru personalul medical ce va lucra în cadrul secțiilor de cardiologie intervențională și transplant renal, din cadrul Centrului medical”, se arată într-un raport al CJ Sibiu, de la finele anului trecut.

Completare la ceea ce există

Noul spital va funcţiona în imediata apropiere a Spitalului clinic judeţean Sibiu. Ceea ce, pentru managerul Spitalului, Adrian Şanta, reprezintă un avantaj. "Nu va fi o concurenţă între noi, dimpotrivă, cred că va fi o colaborare strânsă. Pentru Spitalul judeţean cred că ar fi convenabil un contract de colaborare, având în vedere specializările şi tehnica absolutamente de vârf care va fi adusă acolo. Spre exemplu, tomograful pe care l-am primit noi prin programul Ministerului «trage» opt serii într-o tură. Cel de acolo, am înţeles că realizează 128 de serii", explică dr. Adrian Şanta.

Nu numai pacienţii ar avea de câştigat, având acces la tehnologie medicală de vârf în imediata apropiere, ci şi medicii, este de părere managerul Spitalului judeţean. "În majoritatea centrelor private sunt mulţi medici pe care îi regăsim şi în sistemul medical de stat. Cred că o grămadă de medici de la noi vor lucra şi în nou spital", adaugă Şanta. Întrebat dacă el consideră că piaţa medicală din Sibiu poate asigura forţa de muncă necesară pentru deschiderea noului Spital, dr. Şanta crede că lucrurile se pot aşeza, în timp. "Este interesant de văzut ce medici vor fi aduşi. Dar să nu uităm că şi pentru fertilizarea in vitro au fost aduşi, la început, medici din Germania. Iar acum, restul ce au «crescut» se descurcã foarte bine".

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

10 comentarii

Taietorul de lemne

Acum 12 ani

\"Colaborare\". Medicii de la Spitalul Judetean o sa traverseze curtea si o sa treaca la privat. O tura de spaga, urmata de o tura la privat (platit bine). Pacientii vor fi directionati catre privat, ca acolo e aparatura pe care n-o are Spitalul Judetean. Si uite asa platesti de doua ori.
Raspunde

una

Acum 12 ani

Bine ca vezi si tu si ca ai inchis cercul, ma rog unu din ele!
Raspunde

carcotas

Acum 12 ani

Ma, daca-l facea la iasi sau la cucuietii din deal ziceati ca nu-i patriot asa ca-l face in Sibiu de ce al face langa spital?.Era mai bine langa cimitir?daca ar mai investii unul doi <<banosi\" din Sibiu in centre de asistenta medicala sau ceva folositor pentru sibieniar fii bine Ce daca se cheama spitalul Atlassib sau clinica Unimat?
Raspunde

Taietorul de lemne

Acum 12 ani

Am avut rude internate in spitalul Polisano din Sibiu. Conditiile sunt excepetionale, fata de cele de la Stat. Ar trebui ca oamenii sa aiba libertatea sa aleaga unde-si platesc asigurarea medicala: la privat sau la Stat. Ca sa nu platesti in ambele parti...
Raspunde

gand la gand

Acum 12 ani

Doamane ajuta! Sa fie primit ca rau nu are cum sa fie...
Raspunde

Ina

Acum 12 ani

Abia astept inaugurarea noului spital,am o varsta si din cand in cand trebuie sa-mi vad de sanatate.Anul trecut,sotul meu a avut o problema grava de sanatate.Datorita d-lui dr.Coman si a personalului de la clinica Polisano,astazi se simte bine,iar eu vreau sa le multumesc din suflet pentru profesionalismul de care au dat dovada.Mii de multumiri,d-le dr.Coman.
Raspunde

Plic sub alta forma

Acum 12 ani

Macar nu mai dam plicul in buzunarul medicilor ci platim cinstit serviciile primite. Daca mai si putem alege unde sa ne platim cotizatia ar fi rai pe pamant.
Raspunde

RAMONA

Acum 12 ani

FELICITARI D-LUI VONICA
Raspunde

Maria

Acum 11 ani

Multa sanatate Dlui Vonica si intregului personal. Numai succes in continuare.
Raspunde

vichi

Acum 11 ani

felicitari domnului Vonica si sanatate ca sa poata duce mai departe totul
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus