Bănuiam că pe mesele din Supporter trebuie să mai fie ceva rămășițe de lacrimi de stelist așa că, vineri dimineață, am ascuns fularul vișiniu sub geacă și am pornit spre restaurantul de pe Victoriei, pentru un prânz între microbiști. S-ar zice că pe steliști nu i-a durut prea tare înfrângerea de joi, că toate erau în regulă. Scaunele aveau câte patru picioare, geamurile erau toate intacte, nicio masă ruptă, nicio scrumieră ciobită. S-ar putea să fi fost ceva pahare sparte dar nu pot băga mâna în foc. La Supporter, șmenul stă în felul următor. Ai trei variante să papi. Varianta superspeed, meniul zilei. În 10 minute, dacă ești rapid de gură, te-ai și ridicat de la masă cu burdihanul plin. Singura chestie e că trebuie să mânânci ce ți se dă. Și rar cred că se găsește ceva în neconcordanță cu gustul universal. De exemplu, vineri, la meniul zilei se servea ciorbă de văcuță și papricaș de pui cu salată de varză. Varianta B, care nu e nici superspeed dar nici lălăită, e Meniul Individual Compus. Aici e pe alese, din meniul restrâns. Cinci zame, printre care și gulaș, de burtă sau de văcuță iar la felul doi, de la șnițel la aripioare, frigărui, ficăței sau cașcaval. Cu două feluri de cartofi și-o salată. Meniul zilei e 12 lei, meniul Daniela Silivaș e 15.
Ca orice patron ce mânâncă pe banii adevăratului patron, am mâncat din meniul a la carte. Că dacă e pagubă, pagubă să fie. Ciorba gulaș, recunosc, mi-a făcut cu ochiul din prima și a rămas pe to do list. Pentru felul doi m-am cam învârtit câteva minuțele, oscilând între Pui Mugur, o ruladă de pui cu ceva sort de cârnaț cabanos și sos de gorgonzola și mușchiul de porc ardelenesc. A câștigat în runda trei mușchiul de porc ardelenesc prin knock-out de prune și dulceață de coacăze. De gulaș n-am ce să vă povestesc. E gros, plin de cartofi, roșii și cărniță de vită și suficient de picant. Dacă nu e suficient, mușcați și din ardeii iuți, dar pe barba voastră. Eu l-am domolit cu puțină smântână ca să nu se certe cu porcul în stomac. Combinația de mușchi de porc cu prune și dulceață de coacăze e suprinzătoare. Prunele sunt tare dulci iar dulceața e puțintel amăruie. Cartofii gratinați și acoperiți cu un strat de cașcaval sunt numai buni să regleze gustul, dacă cumva vi se pare prea dulce. Singurul dezavantaj ar fi că specialitățile durează nițel. Așa că, dacă sunteți chitiți să mâncați pe grabă pentru că ați parcat în vreo poartă pe Victoriei mai bine vă rezumați la una din variantele de mai sus.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi
Vizualizari: 2347
Ultimele comentarii
Acum 41 minute
Verzii?
Acum 43 minute
Un român
Acum 49 minute
Xman
Acum 51 minute
Q
Acum 53 minute
Till Eulenspiegel