Joi,
13.06.2024
Ploi Moderate
Acum
22°C

A plecat Cercel, a venit printul Albert de Monaco

Albert de Monaco ar fi unul dintre investitorii în staţiunea turistică de lux „Silver Mountain”, din Poiana Braşov, proiect care a adus societatea Concefa aproape de faliment. Albert de Monaco ar fi partener de afaceri cu Ion Ţiriac şi Ilie Năstase. Constructorul mini-staţiunii, societatea Concefa, condusă de omul de afaceri sibian Horaţiu Cercel, a reziliat însă, contractul de execuţie, după ce a avut pierderi de câteva yeci de milioane de euro. Informaţia a apărut în Gazeta Braşovului. 

Ziariştii braşoveni scriu că oamenii de afaceri ar deţine pachete importante de acţiuni în compania INR Management Real Estate, cea care dezvoltă complexul turistic din Poiana Braşov, alături braşoveanul Dan Fischer.
În proiectul ce ar fi trebuit finalizat la finele anului trecut, trebuiau construite 15 vile şi 600 de apartamente, pe o suprafaţă de 88 de hectare. Valoarea totală a proiectului era de 400 de milioane de euro, iar Silver Mountain ar fi devenit o mini staţiune, care să cuprindă un hotel cu 184 de camere care să fie afiliat lanţului Raddison SAS, două săli de cinematograf, un heliport, dar şi un club de tenis. De asemenea, proiectul imobiliar include şi un teren de golf cu 18 găuri amenajat de pe un teren de 440.000 de metri pătraţi. 
În anul 200, Concefa a devenit antrepenor general la proiectul Silver Mountain din Poiana Braşov, al omului de afaceri Dan Fischer. Pierderile din proiect, care anul trecut s-au cifrat la câteva zeci de milioane de lei, au adus Concefa aproape de faliment. Potrivit rapoartelor com­paniei, pierderile au fost cauzate de penalităţi de întârziere, costuri peste estimări legate de refacerea lucrărilor în urma reclamaţiilor privind calitatea lor, respectiv costuri de reziliere a contractului cu INR Mana­gement Real Estate, dezvoltatorul proiectului, informează site+ul economic Ziarul Financicar.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

6 comentarii

Cititor

Acum 12 ani

Nu vreau sa critic prea mult, dar puteti verifica textul inainte de postare. Greseli ca \"câteva yeci de milioane\", \"În anul 200, Concefa\" pot fi usor evitate.
Raspunde

mm

Acum 12 ani

as putea zice ca a scris cu piciarele.....asa spunea profesorul de limba romana unor colegi, probabil ar fi zis si in cazul de fata, fara ezitare. p.s. daca au facut liceul de costructii si au ajuns jurnalisti, ce sa mai zicem?
Raspunde

poiana brasov

Acum 12 ani

Daca asculta ,nu se ajungea la insolventa, specialistii l-au sfatuit ce trebuia sa faca ,el nu a vrut un contract grandios.A adus un mare specialist din Germania (care nu si-a gasit loc in tara lui si a venit sa demonstreze ca face multa paguba) care l-a dus pe topogan,prin cheltuielile uriase facute . Lipsa unui program coerent de lucru,o verificare a raportului cheltuiali-realizari,dimensionarea numarului de lucratori ,a necesarului de utilaje etc au dus la ...
Raspunde

calificati si meseriasi

Acum 12 ani

necalificatu de horatiu ia falimentat pe multi prin smecherirea contractelor dar si-a gasit nasi la brasov asa-i trebuieste findca nu si-a platit oameni ce munceau cinstit ptr firma lui iar el facea huzur din bani muncitorilor SMECHERUL a vrut elicopter si-a luat si-a luat avion pe bani cui ? bani necinstiti EL FIND SARAC LA CAP nu reusea sa-si ia brevetul atuncia si-a luat pilot ptr ambele aeronave si-l platea lunar cu o suma fabuloasa ce totaliza salariile lunare a unui santier
Raspunde

gabi

Acum 12 ani

concefa a nenorocit si pe cei care contractasera la Silver Mountain, nu a finalizat apartamentele, acelea finalizate au finisaje de doi bani, un bloc a luat foc, numai nenorociri, sper ca Cercel sa raspunda din plin pentru ce a facut, impreuna cu cei de la INR
Raspunde

Eu

Acum 11 ani

.Am lucrat acolo. Cercel si gasca de la Tunele, un mare magar, din cauza lui multi angajati au ramas cu restante la banci. Salarii neplatite si pe 3 luni. Radea sarcastic in fata muncitorilor,cand se adunau in fata la birouri pentru a cere salariile, bani munciti din greu.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus