Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
9°C

Examen la Mitropolia Ardealului

Mitropolia Ardealului organizează la începutul lunii martie a acestui an examenul de capacitate preoţească - sesiunea de primăvară - pentru tinerii teologi care urmează să fie hirotoniţi în Arhiepiscopia Sibiului.

În şedinţa de lucru a Permanenţei Consiliului Eparhial din data de 21 februarie 2012 s-a aprobat organizarea examenului de capacitate preoţească la data de 6 martie 2012.

„La acest examen se pot înscrie tinerii teologi, absolvenţi ai Facultăţilor de Teologie Ortodoxă care doresc să se titularizeze pe unul dintre posturile clericale vacante. Doritorii trebuie să fie fii duhovniceşti ai Arhiepiscopiei Sibiului şi au posibilitatea ca în perioada 22 februarie -2 martie să-şi depună dosarul la Centrul Eparhial în vederea înscrierii la acest examen”, arată reprezentanţii Mitropoliei Ardealului.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

3 comentarii

barbarul

Acum 12 ani

trai pe vatrai acum cum circula sumele cerute de mitro.......ptr parohia ce este dorita de tineri teologi Aici nu se discuta este clar lege si se si face un calcul cum si in cat timp se recupereaza suma data dupa marimea parohiei Ti se spune din urmatoarele activitati bisericesti; nunti botezuri inmormantari tot felul de slujbe de festani de boboteaza pe toate strazile de la enoriasi bani cacalau necontabilizati popa te faci cu bani castigati asa ca la concurs si hirotinire decarteaza suma ceruta
Raspunde

tex

Acum 11 ani

hoopaaaa...i-a auziti oameni buni! batmanii ca sa intre in clubul lor select trebuie sa dea examen de capacitati(condus batmobilul, vb cu robin la telefon,palmatul plicului,cerutul direct in fata bani pentru inmormantari,refuzul categoric de a ajuta persoane nevoiase...) din prostie m-am facut inginer, nu stiu sa cant, n-am vocabular dezvoltat dar macar mai pricep una alta. ce bine ar fi fost sa ma fac si eu popa, cu toate ca nu am nicio tragere de inima...locul l-am cedat fara examen unui viitor batman (asta acum vreo 8 ani). sa fie hirotoniti in numele banului, a nepasarii si a vinului duhovnicesc! amin
Raspunde

Odin

Acum 11 ani

lasa bah ca ne pleznim si noi o religie S.R.L. sa faca si yo un ban cinstit. Ma apuc sa caut enoriasi ...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus