Duminică,
14.07.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Studentii si elevii sibieni au protestat impotriva ACTA

Aproximativ 20 de elevi și stundenți s-au adunat sâmbătă, în Piața Mare pentru a protesta împotriva ACTA.

”Ne deranjează faptul că vor să introducă ACTA, pentru că nu vrem internet cenzurat, nu vrem să fim supraveheați pe net și dacă ne-a fost dată libertatea atunci să ne fie lăsată”, a spus George Gabiel, unul dintre studenții din Piața Mare.

Tinerii au scandat ”Jos ACTA ”și au arborat pancarte pe care scria “Internet curat, nu restricționat”, ”Vă rugăm să ne scuzați, ne simțim supravegheați”, ”Stop ACTA”, ”România-i țara mea și nu vreau ACTA în ea” și ”Înainte ardeaau cărți, acum închid site-uri”.

Protestatarii au primit autorizație din partea Primăriei Sibiu, pentru a organiza mitingul din Piața Mare între orele 17:00 și 20:00.

 

"A ieşit foarte puţină lume în stradă pentru că mulţi au înţeles greşit că amânarea ratificării înseamnă, de fapt, anularea acordului. Este complet greşit. Aş vrea ca, cel puţin o dată, România să aibă coloană vertebrală ca Germania şi să interzică punerea în aplicare a acestui acord", a declarat unul dintre participanţii la protest.

Pentru acţiunea de protest, programată să aibă loc până la ora 20.00, tinerii au obţinut aviz de la Comisia de specialitate din cadrul Primăriei Sibiu, în cursul zilei de vineri.

România va amâna procesul de ratificare a acordului ACTA până când Curtea Europeană de Justiţie se va pronunţa pe acest subiect, a anunţat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

9 comentarii

una

Acum 12 ani

Felicitari drei din imagine pentru ideea de pe pancarta!
Raspunde

Cand reincep protestele la Sibiu?

Acum 12 ani

????
Raspunde

Adi

Acum 12 ani

Trist e ca daca in ziua de azi s-ar fi ars carti in loc sa se inchida site-uri, n-ar mai fi protestat nimeni.
Raspunde

Care libertate ?

Acum 12 ani

Ceea de a intra în casa omului - pentru ca nu este încuiata - a-i goli frigiderul si a-i arunca mâncarea pe trotuar ? Daca asta se numeste libertatea internetului, atunci DA, sunt cu totul de acord sa existe un control a ce se fura pentru a se vinde mai departe. Acordul - care nu are nicio valoare juridica atâta timp cât nu a fost transpus în legislatie - va revenii, mâine, peste o luna sau un an. Nu va faceti nicio grija, nu vom scapa de aceste noi reguli de buna purtare :)))
Raspunde

Taietorul de lemne

Acum 12 ani

Pacat ca nu protesteaza ca n-au locuri de munca.
Raspunde

Taietorul de lemne

Acum 12 ani

Pacat ca nu protesteaza pentru propunerile d-nei Turcan, propuneri populiste si imbecile.
Raspunde

rosu

Acum 12 ani

Asta de la 4. nu stie ce inseamna ACTA.
Raspunde

Taietorul de lemne

Acum 12 ani

@7 Am vazut multi \"revolutionari\" printre protestatarii anti-Acta. Scpati de acesti impostori, altfel n-o sa aveti credibilitate.
Raspunde

Ăla de la 4 pentru cel de la 7

Acum 12 ani

Rosu de la ce, de le beut ? \"Acordul comercial de combatere a contrafacerii (sau ACCC; în engleză: Anti-Counterfeiting Trade Agreement, abreviat ACTA) este un tratat comercial plurilateral propus ca răspuns la „creșterea globală a comerțului cu bunuri contrafăcute și lucrări protejate de drepturi de autor”.Domeniul de aplicare al ACTA este larg, și include contrafacerea bunurilor fizice cît și „distribuirea prin internet și tehnologia informației”.\"
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus