Joi,
08.12.2022
Innorat
Acum
3°C

Jonathan Mills, directorul celui mai important festival de teatru din lume, vine la Sibiu

 

Jonathan Mills, directorul Festivalului Internațional de la Edinburgh va susține o serie de conferințe-dialog. Conferințele vor avea loc joi, 1 martie (ora 16.00) și vineri, 2 martie (ora 11.00), în Studioul de Teatru CAVAS din cadrul Facultății de Litere și Arte și vor fi moderate de Octavian Saiu. Evenimentele sunt organizate de Departamentul de Artă Teatrală din Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, în parteneriat cu Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu și cu Teatrul Național Radu Stanca Sibiu.
Jonathan Mills a preluat postul de director executiv al Festivalului Internațional de la Edinburgh în octombrie 2006. Înainte de această functie, el a predat, în calitate de beneficiar al unei “Vice-Chancellor’s Fellowship” (bursa rectorului) la Universitatea din Melbourne, a fost director al conferințelor Alfred Deakin și consultant artistic la noul Melbourne Recital Centre și la Elisabeth Murdoch Hall.   
Fiind unul dintre directorii de festival cu cea mai mare experiență, printre funcțiile sale anterioare se numără: director artistic al Festivalului Internațional de Arte de la Melbourne, al Festivalului Federal din Melbourne, al festivităților din ajunul Noului Mileniu de la Melbourne și al Bienalei Internaționale de Muzică de la Brisbane. 
În calitate de compozitor, primește în mod regulat solicitări de a compune în Australia și, din ce în ce mai des, în Europa și în Marea Britanie. Creația sa Sandakan Threnody pentru tenor, cor și orchestră a câștigat Prix Italia în 2005. 
Este profesor invitat atât la Universitatea Edinburgh, cât și la Universitatea Edinburgh Napier, membru al Societății Regale din Edinburgh și Președinte al Comisiei de Experți a British Council. În 2011, cu ocazia festivităților aniversării Reginei, i-a fost acordat titlul de Ofițer al Ordinului Australiei. 
Festivalul Internațional de la Edinburgh este cel mai important festival de artele spectacolului din lume și transformă capitala Scoției într-o sărbătoare, în fiecare august, reunind artiști și interpreți renumiți. Festivalul a fost înființat în 1947 și s-a dezvoltat fără încetare, născându-se din criza de după cel de-al Doilea Război Mondial, cu scopul de a deveni o platformă în care spiritul uman să înflorească. Această încredere nestrămutată în puterea artei de a transforma și de a clădi stă și astăzi la baza misiunii culturale a festivalului. Festivalul Internațional de la Edinburgh a fost primul de felul său. În momentul de față, există multe festivaluri importante care funcționează după modelul pe care l-a impus și după experiențele extraordinare pe care le-a creat pentru public și pentru artiști.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus