Joi,
18.04.2024
Innorat
Acum
5°C

Mielul de Paste va avea un pret foarte asemanator cu cel de anul trecut

Preşedintele Asociaţiei Crescătorilor de Ovine din judeţul Sibiu, Marcel Andrei, a declarat miercuri că preţul cărnii de miel va creşte anul acesta, dar scumpirea va fi nesemnificativă pentru consumatori.

Potrivit preşedintelui Asociaţiei Crescătorilor de Ovine din judeţul Sibiu, Marcel Andrei, carnea de miel se va scumpi anul acesta, însă creşterea nu va afecta foarte mult consumatorii.

"La condiţiile care au fost iarna aceasta, la costurile pe care le-am avut, preţul în greutate, la viu, ar trebui să pornească de la 15 lei, iar la carcasă de la 25 lei. Anul trecut, preţul a fost de 22-23 lei, aşadar creşterea este nesemnificativă pentru buzunarul consumatorului" , a spus Marcel Andrei.

Acesta a adăugat că numărul cumpărătorilor a scăzut de la an la an din cauza reducerii puterii de cumpărare şi că se aşteaptă ca şi anul acesta cererea să fie redusă.

"Numărul consumatorilor scade de la an la an şi numărul de miei care se vând pe piaţa internă e tot mai mic. Se vede puterea de cumpărare. Anul trecut, faţă de 2010, numărul de miei care s-au vândut pe piaţă internă a fost redus cu 15-20 la sută. Puterea de cumpărare a românilor, pe care o simţim şi la brânză şi la alte produse, scade şi ne aşteptăm ca numărul de consumatori să scadă", a afirmat preşedintele Asociaţiei Crescătorilor de Ovine din judeţul Sibiu.

Potrivit acestuia, crescătorii mari se concentrează mai mult pe export decât pe piaţa internă.

"Nu ne putem permite să sacrificăm mielul şi să venim cu el în piaţă, pentru că deja a doua zi, dacă nu se cumpără, îşi schimbă aspectul şi nimeni nu riscă. De obicei, cei care sacrifică miei pentru Paşte sunt crescătorii cu efective mici de oi. Crescătorii cu efective mari vând, în viu, la export", a spus Marcel Andrei.

Acesta a declarat că numărul mieilor care vor fi sacrificaţi de Paşti va fi în funcţie de cererea pieţei, pentru că au fost ani în care crescătorii au rămas cu carnea nevândută.

Potrivit datelor oferite de Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Sibiu, efectivul de ovine a judeţului Sibiu este de aproximativ 510.000 de oi, crescute în peste 8.800 de exploataţii individuale.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

2 comentarii

Georg

Acum 12 ani

Mielul de PASTI, nu de Paste...
Raspunde

ST. DOBRE

Acum 12 ani

PASTE OILE PE IMAS .//IAR DE PASTI MANANCA MIEL , OUA si citeste literatura de specialitate predata la jurnalistica
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus