Vineri,
03.02.2023
Ceata
Acum
1°C

Marius Turdeanu, nominalizat pentru ”cel mai bun actor”: ”Te trezesti la zece seara ca nu mai stii pe ce planeta esti”

Marius Turdeanu a fost adus acum doi ani și jumătate de Teatrul Național ”Radu Stanca” de la Târgu Mureș. Acum este deja actor de bază al teatrului sibian, joacă într-o mulțime de spectacole și tocmai ce a fost nominalizat de juriul UNITER pentru premiul  de ”cel mai bun actor într-un rol principal”, pentru rolul Emil Cioran din spectacolul „Ispita Cioran“.


Reporter: Îți priește Sibiul.
Marius Turdeanu: Da! Ăsta ar fi un răspuns simplu. Dacă ar fi să dezvolt, aceasta ar fi a treia stagiune de când sunt aici și pot să spun că mi s-a adeverit din multe puncte de vedere ceea ce speram să mi se adeverească odată ce am decis să vin la Sibiu.


Rep.: Și anume? Ai venit cu un scop clar, ți-ai propus ceva în mod deosebit?
M. T.: Am venit cu același țel pe care l-am avut și înainte și pe care îl am mereu: să mi se dea treabă și să fiu provocat constant.


Rep.:  Slavă Domnului, de muncă nu duceți lipsă la Radu Stanca.
M. T.: Ooo... da! De multe ori mă uit la alți colegi de ai mei și mă uit și la mine când am timp, sunt repetiții, ai câteodată o oră pauză, intri în alte repetiții că înainte de orice spectacol se fac repetiții pentru spectacolul de seara, cam de pe la ora 17:00, apoi dimineața mai ai repetiții ba de canto, ba de muzică. Și ai o oră pauză de masă, după aceea iarăși, de la capăt. Te trezești câteodată la zece seara că nu mai știi pe ce planetă ești.


Rep.: Da, dar nu e ca la sportivi, cu cât ești mai antrenat, mai în priză, cu atât dai mai mult randament?
 M. T.: Există un paradox, în momentul în care iei o pauză te apucă damblalele. Dar cât timp ești în priză ești la înălțime. Da, bună paralela cu sportul.


Rep.: Spune-ne cum te-ai acomodat cu Sibiul. Pe unde ieși, pe unde mănânci, ce pub-uri frecventezi?
M. T.: Aici am să te dezamăgesc. Nu prea ies în oraș, și când ies nu prea am un bar anume. De mâncat mănânc aici la Frieda tochitura aia care m-a cucerit de când am ajuns în Sibiu. Și de ieșit pe undeva... depinde de anturaj.


Rep.: Unde ți-ai făcut concediul anul trecut?
M. T.: La Bran, la bunici. Visez la un concediu în care să fac o nebunie, să mă duc cu bicicleta, să mă duc în lume, nu știu... nu neapărat să mă duc prin țări străine dar să fac ceva, o nebunie.


Rep.: Te-a surprins nominalizarea la premiul UNITER?
M. T.: Ca să fiu sincer, nu cred că m-a surprins.


Rep.: Ești conștient că faci un rol bun.
M. T.: Da, am mai făcut roluri bune, zic eu, și la Mureș, și cu alte ocazii, dar probabil că n-a fost conjunctura să fie văzute. Nu m-a surprins neapărat dar m-a bucurat. Lupta însă abia acum începe, eu m-am bucurat dar nu prea ai timp să savurezi momentul, urmează a doua etapă, spectacolul va fi revăzut de membrii juriului. Dă Doamne să câștig, da, aș vrea mult să câștig. Să fii recunoscut de o critică de specialitate, că despre asta este vorba până la urmă, este o mare obligație. Te bucuri dar data viitoare oricine te știe sau te aude are așteptări. Mai mari. Măi, uite, ăsta a câștigat un premiu! De acum sunt mai mulți ochi pe tine. Este o responsabilitate, trebuie să dovedesc mai departe și Doamne ferește să cobori de acolo sus. Sunt niște trepte, mai greu este să rămâi acolo sus.


Am dat curs dorinţei lui Radu Nica de a-l aduce la Sibiu pe acest actor. Sper ca Marius Turdeanu să confirme, este o investiţie nouă şi importantă pentru teatrul nostru”, Constantin Chiriac, în urmă cu doi ani, la premiera spectacolului “Viaţa binecuvântată a lui Bess”, în regia lui Radu Alexandru Nica


Nominalizările TNRS la Premiile  UNITER:

-          cea mai bună scenografie: Dragoș Buhagiar pentru scenografia spectacolului „Ultima zi a tinereții“
-          cel mai bun actor într-un rol principal: Marius Turdeanu pentru rolul Emil Cioran din spectacolul „Ispita Cioran“
-          cea mai bună regie: Silviu Purcărete pentru regia spectacolului „D’ale carnavalului“
-          cel mai bun spectacol: „Ultima zi a tinereții“

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus