Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
14°C

Alexandru Pelici: Ne dorim sa castigam derby-ul judetului Sibiu

La finalul partidei FCM Tg. Mureș - Voința Sibiu, scor 0-0, antrenorul „alb-verzilor”, Alexandru Pelici, s-a arătat mulțumit de punctul câștigat în deplasare de elevii săi.

Pentru sibieni urmează, pe teren propriu, un meci de foc, cu Gaz Metan, partidă denumită și derby-ul județului Sibiu. Tehnicianul Voinței a declarat că echipa sa își dorește să câștige jocul de sâmbătă, din etapa a XXI-a a Ligii I, cu medieșenii. „Urmează derby-ul județului Sibiu, un meci foarte greu, pe care ne dorim să îl câștigăm. Vrem să o ținem tot așa și să ne îndepărtăm de zona periculoasă”, a spus Alexandru Pelici, după terminarea partidei de ieri.

Două reprize diferite

Sibienii nu s-au ferit să afirme că în jocul de la Tg. Mureș au câștigat cu șansă un punct, mai ales că în ultimele minute ale partidei elevii lui Marius Lăcătuș puteau să deschidă scorul. „Cu siguranță, rezultatul este bun, pentru că am venit aici cu gândul de a nu pierde. Am spus că venim să aducem acasă punct sau puncte. Până la urmă, am reușit. Au fost două reprize diferite: o primă repriză echilibrată, poate cu mai multe situații de atac rapid sau contraatac pentru noi, o a doua repriză cu această zăpadă, cu un teren foarte greu, în care, din păcate, am fost dominați, cel puțin pe final de joc. Ne bucură faptul că am reușit să rezistăm până la final și să scoatem un punct. Am avut și șansă la câteva din situațiile lor de a marca, dar la fel de bine puteam să marcăm și noi la 0-0, prin Darko. Șansa face parte din viață, și așa cum în alte jocuri am jucat bine, ne-am creat ocazii, dar nu am reușit să scoatem nici măcar un punct, de data aceasta, șansa a fost de partea noastră. Trebuie să rămânem modești, să ne vedem de drum în continuare”, a mai spus Alexandru Pelici.

Hămbășan: Avem nevoie de un public numeros la meciul cu Gaz Metan

Președintele clubului CSU Voința Sibiu, Ioan Hămbășan, este foarte mulțumit de egalul cu mureșenii și spune că singura sa dorință este ca orașul Sibiu să continuie în Liga I. Hămbășan speră ca publicul din oraș să ia cu asalt stadionul la meciul de sâmbătă cu Gaz Metan Mediaș. „Sunt foarte mulțumit de rezultat. Două meciuri, patru puncte. Într-adevăr, ne îndreptăm cu pași siguri spre ceea ce ne dorim. Băieții au demonstrat și astăzi(nr. ieri), dar și sâmbătă că într-adevăr își doresc. Își doresc cu ardoare, și cu multă muncă cred că reușim ca și Sibiu să rămână în Liga I. Ne vor aștepta câteva meciuri destul de grele, dar în patru-cinci etape, dacă băieții vor da dovadă de acest caracter și de muncă, cred că echipa va reuși să se salveze. Meciul de la Tg. Mureș a fost foarte greu, dar s-au văzut că ambiția și dorința. Cred că presiunea a fost un pic mai mare pe cei de la Tg. Mureș. Îmi pare rău de ei, dar nu avem ce să facem, fiecare muncește ca să se salveze. Dacă și publicul sibian va umple stadionul, sâmbătă avem nevoie de ei, cred că Sibiul poate, încet-încet, să își consolideze poziția. Nu îmi doresc mai mult decât să ne salvăm de la retrogradare, iar Sibiul să facă în așa fel încât să rămână în Liga I. Cred că apoi mai putem întări, putem să mai aducem niște oameni lângă echipă care să facă în așa fel încât băieții să simtă mult mai mult”, a declarat Ioan Hămbășan.

Tăbîrcă: Zăpada de la Mureș a jucat un rol nefast pentru ambele formații

Directorul tehnic al Voinței, Sandu Tăbîrcă, consideră că egalul cu FCM-ul este unul norocos, dar și meritat, după o analiză a întregului joc. „Pe finalul jocului, cel puțin în ultimele 30 de minute, când zăpada a jucat pentru ambele echipe un rol nefast, a fost mult hazard, iar atunci au pus un pic presiune pe noi, având în vedere talia pe care o au jucătorii din Tg. Mureș. Au abuzat de mingile lungi și am avut câteva momente în care nu ne-am sincronizat, dar cred că per ansamblu a fost un 0-0 un pic norocos, după ultimele 30 de minute, dar unul meritat”, a spus Sandu Tăbîrcă.

Răzvan Dîlbea, căpitan de conjunctură în partida de la Mureș, pentru că Nicolae Grigore a absentat fiind accidentat, spune că rezultatul este unul mare, mai ales pentru că a fost înregistrat într-un joc cu o contracandidată la evitarea retrogradării. „Terenul a fost foarte greu, ninsoarea a făcut jocul practic imposibil. Suntem bucuroși pentru rezultatul obținut, este unul mare pentru noi. Echipa adversă trebuia să fie foarte motivată, era pentru ei o șansă să se apropie în clasament de noi, este bine că i-am ținut la distanță. Egalul este foarte bun, având în vedere că este vorba despre o contracandidată la retrogradare”, a afirmat Răzvan Dîlbea.

Voința – Gaz Metan se joacă sâmbătă, 17 martie, cu începere de la ora 15.00. DigiSport 1 va transmite jocul.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

9 comentarii

clay

Acum 12 ani

o sa luam cele 3 puncte dar .... cu o precizare..nu e derby judetean pentru ca de fapt ciorenghinele astea de boanghine sunt bozgori de mures s-au CEANGAI de tg mures..
Raspunde

cristi

Acum 12 ani

\"derby judetean\" a primit numele meciul care se va disputa intre sibiu si medias. FORTA VOINTA!
Raspunde

Jupanu

Acum 12 ani

Ce amagiti sunteti ca la toate sporturile sunteti cu un pas in urma celor de la gaz metan...hai gazuuu!!...3-1 ptr gazu
Raspunde

Sibiu city

Acum 12 ani

O sa piarda sibiul...sunt sibian,asta e realitatea...au echipa mai buna,mai experimentata...3-1 ptr gazu...
Raspunde

ptr 3 jupanu

Acum 12 ani

nu sintem amagiti santem realisti,findca sibiul nu are suportul gazului, dar sa vedeti voi cand nu o sa mai aveti finantare de la metan ce amagiti veti fi Pacat de tot sportul national findca este in moarte clinica de fapt chiar si poporul este la fel Vizavi de Vointa -Gazul sa castige ai nostri cu vointa mai multa
Raspunde

Emil

Acum 12 ani

Pt. nr 3(Jupanu) si nr 4(Sibiu city) ... tu iti dai seama ca ti se vede ip-ul si ca oricine isi poate da seama ca esti una si aceeasi persoana, nu? :))
Raspunde

clay

Acum 12 ani

dute jupane de te pyse pe tarnava la vale si trage apa dupa tine bozgorasule de medias..........
Raspunde

clay

Acum 12 ani

o sa facem schimb de locuri ciangailor......holgoste........HAI VOINTA.
Raspunde

pt clay i.d.i.ot

Acum 12 ani

mai bine bozgoras de cat cioban oltean...hai sictir mai radem odata de voi:))))
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus