Duminică,
28.02.2021
Partial Noros
Acum
2°C

D-ale Carnavalului merge la Budapesta

 

Spectacolul Teatrului Naţional "Radu Stanca" din Sibiu "D'ale carnavalului", în regia lui Silviu Purcărete, nominalizat pentru cea mai bună regie la Gala Premiilor UNITER din acest an, va fi prezentat, vineri şi sâmbătă, pe scena Teatrului Naţional din Budapesta, în cadrul Festivalului Primăverii / Budapesti Tavaszi Fesztivál transmite corespondentul MEDIAFAX.

Reprezentaţiile de la Budapesta sunt finanţate de Institutul Cultural Român şi au loc în parteneriat cu Teatrul Naţional din Budapesta, potrivit reprezentanţilor TNRS.

"Regizorul Silviu Purcărete nu se află la prima vizită în Ungaria, fiind un invitat obişnuit al Festivalului Shakespeare din Gyula şi al Festivalului Primăverii din Budapesta. Mai mult decât atât, Silviu Purcărete a montat în 2005, pe scena Teatrului Katona József, spectacolul «Troilus şi Cressida» după Shakespeare", a declarat Adrian Tibu, purtătorul de cuvânt al TNRS.

Premiera spectacolului "D'ale Carnavalului" a avut loc în aprilie 2011. Spectacolul regizat de Silviu Purcărete este o montare fidelă a textului scris de Ion Luca Caragiale şi aduce pe scenă lumea carnavalului şi a bâlciului într-un vârtej de situaţii comice construite în jurul unor complicaţii amoroase. Muzica originală este compusă de Vasile Şirli, iar Dragoş Buhagiar semnează costumele şi decorul din acest spectacol. Muzica din spectacol este interpretată live de actorii teatrului, reuniţi într-un ansamblu muzical. Pentru regia acestui spectacol, Silviu Purcărete a fost nominalizat la ediţia din acest an a Galei Premiilor UNITER, care va avea loc în 23 aprilie, la Sala Majestic a Teatrului Odeon din Bucureşti. Foto

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus