Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Si Sibiul sarbatoreste Ziua Mondiala a Apei

Şi în acest an, în 22 martie se sărbătoreşte Ziua Mondială a Apei, iar Sibiul se alătură oraşelor care atrag atenţia asupra importanţei apei şi a modului responsabil în care trebuie utilizată.

Sub sloganul “Omenirea este însetată din cauza nevoilor de hrană”, ZMA 2012 ţinteşte conştientizarea opiniei publice în privinţa risipei resurselor preţioase de apă, a importanţei acestor resurse pentru securitatea alimentară şi implicit pentru sănătatea populaţiei.

În regiunea din care face parte judeţul Sibiu (Macroregiunea 1- subregiunea Centru) consumul casnic este majoritar faţă de cel industrial, potrivit Direcţiei de Sănătate Publică Sibiu Mai mult, cu cei 94.936 mc de consum casnic, regiunea Centru – cu judeţele Sibiu, Alba, Braşov, Covasna, Harghita şi Mureş, este pe locul doi printre cei mai mari consumatori casnici, după Sub-regiunea Bucuresti-Ilfov.

“Acest consum crescut de apă poate indica un nivel de civilaţie şi/sau educaţie mai ridicat, dar în acelaşi timp el trebuie să atragă atenţia asupra necesităţii utilizării raţionale a resurselor de care dispunem. Apa, un sine qua non al vieţii, este o resursă regenerabilă, dar totuşi cu potenţial finit, de aceea trebuie protejată azi pentru a lăsa şanse la viaţă şi alimentaţie adecvată generaţiilor viitoare”, spun reprezentanţii DSP Sibiu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

3 comentarii

un sibian

Acum 12 ani

Apa Canal Sibiu mai bine ar introduce plata pe internet pentru factura de apa si ar opri HOTIA la facturile de apa de la blocuri!!!
Raspunde

sibianului

Acum 12 ani

Badie, casca ochii ca se vorbeste de DSP cu Apa Canal.. (ai un fix)
Raspunde

haznagea

Acum 12 ani

NORMAL.oameni din judetele centru tari se mai si spala [nu sintem in micro regiunea s-au subregiunea centru cum o numeste gunoiul de pdlist ce conduce dspul si vorbeste prostii//binenteles el promoveaza impartirea tari propusa de gunoierul sef ] gatesc si traiesc civilizat //de nu ar fi asa nu am avea bude.. sci si haznagi
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus