Duminică,
04.12.2022
Ceata
Acum
0°C

Junii Sibiului au dus flori asistentelor care s-au mutat din cauza vecinilor

Junii Sibiului au dus flori asistentelor care s-au mutat din cauza vecinilor

Reprezentanți ai Ansamblului Folcloric Profesionist „Cindrelul – Junii Sibiului” au dus flori asistentei din Lomneaș și colegei ei, care au renunțat să locuiască într-un apartament din localitate, pe care una dintre ele îl avea închiriat de la primărie, după ce vecinii s-au arătat nemulțumiți că cele două au vrut să se izoleze acolo, pentru a-și proteja familiile. Ambele femei lucrează la secția ATI a spitalului din Sibiu. Totodată, artiștii populari și-au îndreptat gândurile către medicii, asistenții, înfirmierii și brancardierii care sunt în linia I, în lupta cu noul coronavirus. Fiica asistentei a reacționat și ea postând un mesaj de mulțumire adresat tuturor celor care i-au sprijinit mama.

În contextul celor petrecute în comuna Loamneș, unde o asistentă și colega ei, ambele angajate ale Spitalului Clinic Județean Sibiu, la secția ATI, au renunțat să locuiască într-un apartament pe care una dintre ele îl avea închiriat de la primărie, pentru că vecinii s-au arătat nemulțumiți că acestea vor să se izoleze acolo, cei de la Ansamblul „Cindrelul – Junii Sibiului” s-au decis să-și arate aprecierea față de acestea. Astfel, de Ziua Mondială a Sănătății, sărbătorită în 7 aprilie, artiștii populari au mers la spital și le-au dăruit flori celor două.  Menționăm că, în prezent, atât asistenta cât și colega ei locuiesc în Sibiu, într-un apartament care le-a fost oferit. Vor sta aici pe toată perioada pandemiei de COVID-19.

Junii 1„Cu recunoștință ne îndreptăm gândurile spre toți medicii, asistenții, infirmierii și brancardierii, ce luptă pentru noi și sănătatea noastră! Iar când unii oameni nu înțeleg, din păcate, ce înseamnă această luptă, noi, #JuniiSibiului ne dorim să înseninăm zilele personalului medical și auxiliar din spitale, cu un MULȚUMESC spus din toată inima, cu un buchet de flori și cu un gând bun, căci ei, cei din linia întâi, trec peste vorbe dureroase și merg mai departe. Acolo, în linia întâi, așa face Alina, asistentă medicală în Sibiu, iar dacă dumneavostră spuneați că merită flori și recunoștință, noi, Junii Sibiului, i-am dăruit aceste flori și gândul bun!”, scriu cei de la „Cindrelul – Junii Sibiului”.

JuniiGestul nu este unul singular. Și angajați ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Sibiu au mers la spital și au dus flori cadrelor medicale, iar autoritățile locale au luat atitudine cu privire la acest caz.

Fiica asistentei din Loamneș a reacționat printr-un mesaj în care mulțumește tuturor pentru implicare și aprecieri.

„Cu stimă și respect vă mulțumim tuturor celor care ați fost alături de mama mea și colegii ei care se luptă zilnic pentru a ajunge din nou la normalitate și pentru a trata persoanele aflate în situația dificilă. Vă mulțumim pentru mesajele și gândurile bune de încurajare. Mulțumim familiei, prietenilor și apropiaților, în special țin să le mulțumesc colectivului Cindrelul - Junii Sibiului, Silviei Macrea, Poliției, Consiliul Județean, Prefecturii Sibiu, doamnei Câmpean Daniela, ISU Sibiu care au arătat în această perioadă mult sprijin tuturor celor implicați și dau dovadă de profesionalism și, în primul rând, de solidaritate. Vă mulțumim pentru încrederea pe care le-o acordați cadrelor medicale care încearcă să își facă meseria cât mai bine și în siguranță. Sper să sfârșim cât mai repede și biruitori lupta aceasta. Multă sănătate tuturor”, a scris tânăra.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus